Dagje Tuinhut 2 – Buitenbeentjes

In dit tweede blogje over de jaarlijkse fotohuttendag met René komt er geen enkele vogel in beeld. Die bewaar ik voor later. Net als bij al onze eerdere bosvogelhutavonturen kwam ook bij de tuinhut van Arjan Troost een eekhoorn op bezoek, meerdere zelfs. Tussen al het vogelgeweld zijn dit altijd de krenten in de pap.

< Voor een grotere en betere weergave loont het de moeite een foto even aan te klikken! Wil je alle foto’s uit dit blog in groot formaat bekijken, maak dan gebruik van de beeldencarrousel aan het eind van dit blogbericht>

Omdat vooral het eerste deel van de ochtend het licht vrij hard was, werd er volop geëxperimenteerd met belichtingsinstellingen. Flink onderbelichten was daarbij zo slecht nog niet

Eekhoorn
01 Eekhoorn op zoek naar voedsel

Maar ook bij wat ‘normalere’ belichting was er – met de juiste nabewerking – nog wel iets van te maken.

Eekhoorn
02 Eekhoorn
Eekhoorn
03 Eekhoorn
Eekhoorn
04 Eekhoorn

Tot zover allemaal redelijk standaard eekhoornplaatjes. Dat weten we eigenlijk nu wel. Vandaag willen we wat meer actie zien, als het kan. Hier lijkt er één op avontuur te gaan…

Eekhoorn
05 Eekhoorn

Even koekeloeren op die tak: daar ligt toch meestal wel iets?

Onderzoekende Eekhoorn
06 Onderzoekende Eekhoorn

 Een drinkende eekhoorn is natuurlijk altijd leuk, zelfs als je niet genoeg uitgezoomd hebt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
07 Eekhoorn

Een etende eekhoorn is minder, maar dit moedertje (er moeten ook ergens jongen in de buurt zijn geweest…) ziet er niet bepaald ondervoed uit en dat is dan wel weer vermakelijk om te zien.

Boeddha Eekhoorn
08 Boeddha Eekhoorn

Maar een eekhoorn die op een tak springt of juist eraf, dat is natuurlijk veel leuker. Het is een kwestie van goed timen en snel reageren. Daarnaast moet je veel licht hebben. Vandaag zou het dus kunnen, maar dan moet je het wel zien aankomen…

Staand op een heuveltje aan de rand van de waterpartij. Zou ze de sprong gaan wagen?

Drinkende Eekhoorn
09 Eekhoorn

En ja hoor: 7 seconden later hangt ze in de lucht, boven het water. Na een paar mislukte pogingen is dit het beste resultaat van de dag. Op zich redelijk getimed, maar toch nog met een te lange sluitertijd (1/1000s), want echt scherp is het niet. Het gaat dan ook supersnel.

Springende Eekhoorn
10 Springende Eekhoorn

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik er aan de linkerkant een stukje aangebreid heb, want anders was ze met haar kop tegen de zijkant van de foto aangevlogen…

Op de volgende foto gaat er eentje drinken op het leukste plekje van de setting. Helaas heb ik de pech niet op de juiste stoel te zitten en verdwijnt het beestje grotendeels achter de bemoste heuvel. Toch ben ik er wel blij mee.

Drinkende Eekhoorn
11 Drinkende Eekhoorn

Eenmaal aan de overkant scharrelt moedertje eekhoorn weer rond en heeft haar oog – nogmaals – laten vallen op mogelijk iets eetbaars op de tak boven haar.

Eekhoorn in startpositie
12 Eekhoorn in startpositie

Hier haal ik net 1/1600s en dat is op het randje. Ze hangt goed scherp in de lucht, maar ook hier stoot ze bijna haar neus tegen de bovenkant van de foto. Er blijft nog wat te wensen zo.

Springende Eekhoorn
13 Springende Eekhoorn

Op de volgende foto is ze alweer veilig en wel op de tak geland.

Eekhoorn geland
14 Eekhoorn geland

Van al dat eten krijg je dorst en ik een herkansing. Helaas zit ik ook voor deze foto niet helemaal op de goede plek, maar toch vind ik hem – met spiegelbeeld – wel geslaagd.

Drinkende Eekhoorn
15 Drinkende Eekhoorn

Op de laatste foto van dit blog zwaait ze ons uit met haar staart. Het is mooi geweest voor vandaag.

Uitzwaaiende Eekhoorn
16 Uitzwaaiende Eekhoorn

Tot zover de belevenissen van de eekhoorn(s). De volgende keer weer vogels en dat wordt waarschijnlijk een spetterende show, dus hou het in de gaten! Tot zover weer dank voor het lezen en kijken. Tot een volgend blog.

<Voor wie alle foto’s nogmaals in groter formaat wil bekijken, is hier tot slot de beeldencarrousel: klik op een willekeurige cirkel om deze te starten en blader vervolgens met pijltjestoetsen of muisklikken door alle foto’s van dit blog>

 

10 reacties op ‘Dagje Tuinhut 2 – Buitenbeentjes

 1. Heerlijk blog, Dick.
  Eekhoorntjes zijn zo leuk, vooral als ze wat actie laten zien. En dat wilden ze die dag blijkbaar wel.
  Prachtig, die sprong.
  Je schrijft er zo eerlijk bij dat je een stukje aangebreid hebt. Knap gedaan trouwens, ik kan niet zien waar de foto eindigt en de wol begint. Maar eh… had je dat bij foto 13 dan ook niet aan de bovenkant kunnen doen? Op zich is die super, de sprong omhoog.
  Ik heb erg van je serie genoten.

  Hartelijke groet, Corrie

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi Dick,
  Met deze beelden zou ik toch heel tevreden zijn. Natuurlijk, je wilt iets anders, iets bijzonders. Dat willen we allemaal, maar het moet net wel je geluksdag zijn als het je overkomt. Helaas weet je nooit wanneer het je geluksdag wordt, dus voorbereiden zit er niet in.
  Moeder boeddha(!), de drinkende eekhoorns en de zwevende eekhoorns springen er wel tussenuit. Leuke serie.
  Groet, Kees

  Geliked door 1 persoon

 3. Nee, helemaal geweldig deze platen van de eekhoorn.
  ik ben echt gek op eekhoorns en helaas hebben ze geen eekhoorns waar ik woon 😦
  Maakt het wel des te leuker om ze bij andere te zien 🙂 Echt een superleuke serie en foto 13 met die springende eekhoorn is echt super hahahaha…. je moet maar ene op het juiste moment afdrukken. ook je laatste foto met die uitzwaaiende staart is geen alledaagse foto.
  Ik heb hier weer super zitten genieten 😀
  Groetjes, Helma

  Geliked door 1 persoon

 4. Je hebt het er heel wat beter van afgebracht dan ik met de eekhoorns. Bij mij zijn het toch de wat meer standaard plaatjes geworden, met minder aktie. Leuke serie, en die ragscherpe springende eekhoorn met voldoende ruimte maken we volgend jaar dan wel.

  Gr. René

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.