18 reacties op “Kennemer Kruisbekken

 1. Een blog vol primeurtjes, je moet je toch wel heel voldaan voelen. Grote kruisbek, had er veel over gehoord maar heb zelfs nog nooit een gewone kruisbek gezien … Eigenlijk zijn het toch niet zo’n mooie vogels maar wel leuk om aan je lijstje toe te voegen.
  De Zwartkopjes horen hier eigenlijk niet te zijn in de winter. Maar ze blijven met de zachte winters van de laatste jaren steeds vaker hier. Voor mij was het altijd een voorjaarsvreugde als de mannetjes arriveren en hun prachtige gezang laten horen. Heb elk jaar een nestje zwartkoppen in de tuin.
  De foto’s van het vrouwtje vind ik erg mooi.

  Liked by 1 persoon

 2. zo dat is even terug in de tijd. Maar wel een hele mooie serie.
  zowel de kruisbekken als de zwartkopjes heb je goed voor de lens gekregen.
  Een geweldige ervaring om die kruisbekken zo te zien en te kunnen fotograferen, ook al zaten de licht omstandigheden niet mee.

  Liked by 1 persoon

 3. Hoi Dick,
  Om de een of andere reden ben ik niet naar de KD geweest., terwijl ik nog nooit kruisbekken heb gezien. Nu maar hopen dat er mooie omstandigheden aankomen en dat ze er nog zijn. Volgens waarneming.nl is dat nog steeds zo. Jij hebt de buit binnen: fraaie zwartkoppen, naar mijn mening toch ook mooie platen van de kruisbekken. Oktober was je goed gezind.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 4. Ik heb niet alleen genoten van de foto’s, maar ook van je mooie verhaal! Dat moet een heerlijke oktobermaand geweest zijn, met zulke fraaie fotomodellen voor de lens!

  Groetjes,
  Ditta Voetberg

  Liked by 1 persoon

 5. Hoi Dick,
  Prachtige serie laat je zien, de kruisbekken heb je prachtig vast gelegd, deze heb ik nog nooit gezien.
  Ook de zwartkoppen zijn prachtig, nu zie ik voor het eerst een vrouwtje zwartkop, tjonge wat een verschil met het mannetje, je zou bijna denken dat het een andere soort is.
  Ik heb genoten van je blog,
  Groetjes Irma

  Liked by 1 persoon

 6. Wat een mazzel met de Grote Xbekken zeg, lekker dat ze zo meewerkten, zeker voor een eerste en tweede keer. De Zwartkopdame (een zanger, geen mees) staat prachtig op de foto. Heel fraai, zo zie je inderdaad meteen wat licht doet. Ook nog een Sperwer, je hebt echt gezwijnd die dag. Leuk hoor!
  Overigens, wat je schreef over een schuilhut, als je geluk hebt vind je daar inderdaad xbekken en een laag standpunt maar qua lichtomstandigheden is het absoluut niet beter, ik spreek uit ervaring. Dat is ook een van de redenen dat ik het na een aantal bezoeken aan fotohutten wel voor gezien houdt. Daarbij is in het wild fotograferen toch wel echter, verassender en uitdagender.

  Liked by 1 persoon

 7. Hai Dick,

  Dat was een buitenkansje en ook goed gebruikt gemaakt daarvan. Altijd fijn wanneer zo’n soort dichtbij huis neerstrijkt. Nummer 6 is de foto waar je dan blij van wordt. Door het mindere licht verlies je wat aan detail, maar als je de hooglichten ietsje meer tempert heb je een prachtige foto. Maar niet alleen de kruisbekken heb je fijn te pakken, maar de zwartkopjes staan er ook prachtig op. Leuke bijvangst die sperwer. Die kom je ook niet vaak tegen en dan blijven ze zeker niet zo fraai zitten.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s