13 reacties op “De Mooiste Foto’s van 2017

 1. Wat een weelde Dick als je kunt kiezen uit 40 foto’s die mooi genoeg zijn om in deze lijst te mogen figureren. Dat geeft aan dat je erg goed bezig bent geweest. Ik heb in ieder geval genoten van al je foto’s en verhalen, hoewel ik niet altijd meer op alles reageer.

  Ik zou zeggen ga lekker zo door en ik ben benieuwd naar je nieuwe projectjes is 2018. Verder kijk ik al uit naar ons jaarlijkse fotohutdag. Zouden we dit jaar eindelijk die sperwer of havik voor onze lens krijgen?

  Ik wens jou en je gezin een heel goed 2018 toe.

  Groet, René

  Liked by 1 persoon

 2. Hoi Dick!!
  allereerst wil ik je feliciteren met de geboorte van jullie kleindochter!!
  na een moeilijke start hoop ik dat het nu goed gaat en ook zo zal blijven!
  ik wens jullie alle goeds en goede gezondheid in 2018! geniet van je kleindochter
  en maak er een fijn jaar van!
  Wat je blog betreft die ziet er fantastisch en allround uit!! mooie opnames
  en moeilijke keuze momenten maken het tot een prachtige post!
  ik heb me weer niet kunnen bedwingen en heb bij de meeste maanden 2 foto’s gepost!
  De opening foto vind ik super, evenals de druppel foto en de brug springt er voor mij uit…
  neem aan dat je hier HDR gebruikt hebt!! maar de rest ziet er ook super uit!

  IK wens je nogmaals een gelukkig nieuwjaar!

  hartelijke groet, Nieske

  Liked by 1 persoon

 3. Hoi Dick,
  Wat een mooi overzicht en lekker veel afwisseling in je keuzes, van hertjes in de rijp tot macro tot landschap. De eerste foto vind ik geweldig, al baal ik meteen weer dat ik die dag geen vrij kon krijgen..want rijp is vaak nog mooier dan sneeuw. De blingbling purpersteeltjes vind ik top. Verder tot mijn favorieten behoren de geoorde fuut, heidelibel, de koraalzwammetjes, de zonsondergang van november en de kleumende december reiger. oh ja en die geweldig mooie reebok die achterom kijkt.
  groetjes en weer veel fotografieplezier in 2018.
  Ghita

  Liked by 1 persoon

 4. Een prachtige serie met voor mij stuk voor stuk jaloersmakende foto’s! Lekker veel variatie, daar houd ik ook wel van.
  Ik geniet altijd erg van je foto’s ook al reageer ik niet altijd.
  Voor jou en allen die je dierbaar zijn de beste wensen voor het nieuwe jaar en dat het maar een fotogeniek jaar mag worden!

  groetjes van Ank

  Liked by 1 persoon

 5. Hoi Dick,
  Knap dat het je gelukt is om je te beperken tot slechts één plaat per maand. En dan ook nog een extra drempel inbouwen door voor variatie te kiezen. Dat het mij zo niet gelukt is zie wel in mijn terugblik.
  Je bent van meerdere markten thuis met bovendien kwalitatief heel fraaie platen. Het is een aansprekend en interessant overzicht geworden.
  Ik wens je voor 2018 alles dat nodig is om het een geslaagd jaar te laten worden.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 6. Ha Dick,
  het zijn 12 prachtige parels die je hier laat zien.
  Leuk, dat je ook de zilveren medaille-winnaars laat zien. Die doen daar eigenlijk niet voor onder.
  Voor 2018 wens ik je weer net zoveel fotoplezier en natuurlijk verder alle goeds.

  Hartelijke groet, Corrie

  Liked by 1 persoon

 7. Hai Dick,

  Wat grappig dat je geprobeerd hebt om iedere maand een ander soort natuuronderwerp te plaatsen. Leuk om te zien dat je in korte tijd grote stappen hebt gemaakt in de natuurfotografie. Sowieso helpt het dat je goede apparatuur hebt, maar belangrijker is de tijd en het geduld dat je er insteekt. Dat gaat zich altijd uitbetalen en dat blijkt wel uit de 2x 12 beelden die hier staan. De Oversteek is wel een hele fraaie hoor. Erg knap hoe jij de nachtfotografie onder de knie hebt gekregen en de beelden die je daarvan dit jaar hebt laten zien.
  Ik hoop dat je ook in 2018 weer prachtige beelden kunt maken en dat je maar weer een aantal mooie wenssoorten hebt weten te platen. Verder natuurlijk veel gezondheid en geluk toegewenst.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

 8. Allereerst, gelukkig Nieuwjaar !!!
  Het is een kunst op zich om maar 1 foto per maand te kiezen … Daar kan ik echt niet aan beginnen, zelfs niet in dit afgelopen jaar waarin ik maar weinig foto’s gemaakt heb.

  Je hebt een prachtig overzicht gemaakt ook al is het niet helemaal gelukt om 12 verschillende categorieën te maken, dat maakt mij echt niet uit.

  Liked by 1 persoon

 9. Hoi Dick, om te beginnen de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!
  Knap dat het jou gelukt is om een selectie van 12 te maken! al moest ik erg lachen toen ik zag dat je er toch stiekum nog eens 12 bij gezet hebt 😉
  Om even op jouw eigen woorden te reageren
  ” Kwaliteit is beter dan kwantiteit, toch? Dat motto ga ik dit jaar ook wat meer toe te passen, maar of dat lukt?”
  Dat zou ik zeker gaan proberen Dick! Mij bekruipt regelmatig het gevoel dat je teveel foto’s in je blog stopt, kriitsch kijken en selecteren kan het alleen maar beter en mooier maken,
  Dan jouw jaarkeuze, het zal je niet verbazen dat ik meteen val voor het Purpersteeltje en de Koraalzwam, dat spel met licht kan me altijd weer bekoren en jij hebt het inmiddels goed in je vingers.
  Netpluimpje vind ik ook een knappe plaat, ik weet hoe klein dat spul is. Persoonlijk zou ik het donkere dingetje links weghalen, vind k een beetje storend elementje.
  Verder laat je zien hoe veelzijdig je bent en hoeveel plezier je beleeft aan deze mooie hobby, ga lekker zo door Dick, ook in dit nieuwe jaar blijf ik je blogs bekijken, dus ook al reageer ik niet altijd, ik zie ze wel!
  Groetjes Loes

  Liked by 1 persoon

 10. Hoi Dick, eerst en vooral dank voor je fijne wensen en hierbij wens ik jou ook een gezond 2018 met veel mooie fotomomenten, waarvan wij weer kunnen genieten!
  Je hebt het jezelf niet gemakkelijk gemaakt om voor elke maand slechts een te gaan selecteren en dan nog over verschillende thema’s! Ik vind selecteren zoal moeilijk en om dan tot een foto tot winnaar uit te roepen vind ik een lastige taak die ik niet voor mekaar krijg. En wat is de mooiste foto!? Schoonheid of mooi is een kwestie van smaak, dat verschilt van persoon tot persoon. De ene vind dit het mooist een andere vind weer een andere foto het mooist. Maar ik neem dan maar aan dat het hier om jouw persoonlijke smaak en keuze gaat, want voor mij zijn er ook bij de “afvallers” (tweede plaats) prachtige foto’s bij die voor mij tot de winners hadden mogen behoren. Maar uiteindelijk verdienen ze allemaal in de kijker te staan en dat heb jezelf ook wel begrepen of gedacht dat je toch alsnog ons van de “tweede plaats” foto’s laat genieten en dat kan ik alleen maar toejuichen! Ik ga hier dus deze keer geen favorieten naar voren schuiven, want eigenlijk zijn dit al de mooiste en beste uit al een hele reeks mooie en favoriete foto’s geselecteerd! Ik kan alleen maar zeggen dat ik alle foto’s uniek vind en van allemaal evenveel heb genoten! Het bijzonderste is dat jij er plezier aan beleeft en van genieten van het fotograferen en dat wij mogen meegenieten van al jouw mooie fotowerk en fotokunst! Maar ook de verhaaltje erbij zijn steeds leuk te lezen en inspirerend of leren ons iets bij! Als je het niet erg vind dat ik je er op aanwijs dat je een tweetal foutjes hebt geschreven in je blog, als je spreekt over “Ik weet niet hoe het kwam, maar 2018 was een goed reeënjaar.” en “Dat 2018 een uitstekend paddestoelenjaar was, zal niemand ontgaan zijn.”, terwijl 2018 nog maar amper gestart is, zou dat wel heel snel zijn 😉 Verder kijk ik uit naar al jouw nieuwe blogs om weer te kunnen genieten van al jouw mooie foto’s en ik heb er ook nog een paar in te halen uit vorig jaar, maar dat doe ik nog wel.
  Fijne groetjes, Heidi

  Liked by 1 persoon

  • Dankjewel voor je uitgebreide commentaar, Heidi. En ook voor je oplettendheid. Ik baal er altijd ontzettend van als er taalfouten in mijn zwamverhalen zitten, maar hoe dit er in is geslopen is een raadsel. Het zal wel te maken hebben met het feit dat als je ouder wordt de tijd steeds sneller lijkt te gaan ;-). Gelukkig is dat niet zo en ligt er nog een bijna geheel 2018 voor ons. Ik heb het snel gecorrigeerd.
   Groetjes, Dick

   Liked by 1 persoon

   • Ik ken dat gevoel Dick, dat de tijd lijkt sneller te gaan met ouder worden (en we zullen wellicht niet de enigen zijn), maar dat is maar een gedachte en gevoel 😉 Laat ons nu maar rustig kijken, vastleggen op de gevoelige plaat en genieten van wat 2018 ons te bieden heeft 🙂

    Like

 11. Hoi Dick,
  Een prachtig overzicht van 2017 heb je neergezet. Stuk voor stuk mooie platen! Ook las ik met veel respect jouw manier om bij het uitzoeken van de foto’s ook gelijk alles weer netjes te rubriceren en ook heel veel ‘op te ruimen’, daar kan ik nog veel van leren……..
  Ik wens jouw en je dierbaren een heel goed 2018 met veel fotografie mogelijkheden en plezier en bovenal een gezond en inspirerend nieuw jaar!
  Groetjes,
  Ditta

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s