12 reacties op “OktoberGezwam4: Groenendaal

 1. Een boel heel aparte soorten waarvan ik nog nooit gehoord heb. Foto 1 is meteen een heel mooie, de peervormige draadwatjes zijn gaaf zeg. Foto 4 met het springstaartje is leuk. Die kleine paddo’s lijken wel wat op de ogen op steeltjes van een slak. De mooiste vind ik nr. 14. Hoe het licht daar precies in de beker valt is echt schitterend.

  Liked by 1 persoon

 2. Gelijk bij de eerste foto zit ik al weer oh …. en ah …..te roepen. Wat prachtig! De in verval zijnde inktzwam is ook een beauty en de mooie zacht gele draadwatjes staan daar ook heel mooi te wezen. Nog een favoriet: no 26: heerlijke plaat met perfecte kleuren!
  Zoals altijd was het weer genieten!
  Groetjes,
  Ditta

  Liked by 1 persoon

 3. Hoi Dick,
  Inmiddels verwacht ik niet anders dan hele knappe platen van allerlei zwammetjes van je. Je stelt mij niet teleur. Groenendaal blijkt wel een paradijs voor interessante zwammetjes te zijn. Ik ben het helemaal met je eens dat je er een oog voor moeten weten te ontwikkelen als je op het kleinste spul uit bent. Jouw peervormig draadwatje heb ik “lang netwatje” genoemd. Ik zal er wel naast zitten, ik heb er mij er ook niet verder in verdiept. Wellicht volgend jaar.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 4. Wat een prachtige zwammenblog toch weer, dit kun jij echt goed (zwammen , hahaha)…..ik vind er een paar hele mooie tussen, de koraalzwammen met tegenlicht, geweizwammetjes. En dan die wimperzwam aan het begin, zo mooi. Ook erg leuke soorten, de watjes en de meniezwametjes, zoveel soorten die ik niet ken. Heb je die allemaal op 1 dag gezien…..ik moet toch in 2018 echt een keertje naar zo’n paddenstoelenbos, mijn oogst van dit jaar was erg magertjes…..
  groetjes Ghita

  Liked by 1 persoon

 5. Hoi Dick,
  Je toont hier perfect de magie van de kleine wereld! Beeldschone platen. Mooi bokeh en hier en daar een vliegje of mijtje, zeer fraai. Ik ben helemaal weg van de wimperzwam en de kleine bruine bekerzwam. Knap fotowerk.
  Groetjes, Maria

  Liked by 1 persoon

 6. Hai Dick,

  Ik doe het je niet na. Prachtig toch hoe jij dat hele kleine spul weet te vereeuwigen. Zo’n geweizwammetje of koraalzwammetje lukt mij ook nog wel, maar die mycena’s en dat draadwatje is super lastig om scherp te krijgen. Complimenten!!!

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s