Winterwandeling

Betonnen kanaaltje

Je moet het ijzer smeden als het heet is. Daarom even een kort blogje tussendoor. Een fotoverslag van een barre winterwandeling die we afgelopen maandag 11-12-2017 maakten. Ondanks code rood en het feit dat er geen enkele noodzaak was de weg op te gaan, trokken we de stoute wandelschoenen aan en liepen een rondje van ca. 12 km. Vanaf huis, via Manpadslaan en Leyduin naar ingang De Oase van de AmsterdamseWaterleidingduinen. Daar wandelden we in een bijkans heuse ‘blizzard’ een stukje van de blauwe en gele paaltjes alvorens ongeveer dezelfde weg weer naar huis te nemen. Voor de zekerheid hadden we ‘spikes’ en een noodpakket meegenomen, maar het was geenszins nodig: ons leven is geen moment in gevaar geweest…

Hier komen de foto’s, deze keer eens zonder commentaar. Verwacht geen vossen in de sneeuw, want dat doet iedereen al. Gewoon maar kijken dus:

< TIP: voor een grotere en betere weergave loont het de moeite een foto even aan te klikken! Wil je alle  foto’s uit dit blog in groot formaat bekijken, maak dan gebruik van de beeldencarrousel aan het eind van dit blogbericht>

Huis te Manpad, Heemstede
01 Huis te Manpad, Heemstede
Manpadslaan, Heemstede
02 Manpadslaan, Heemstede
Huis te Manpad
03. Huis te Manpad
Keuzestress in Leyduin
04 Keuzestress in Leyduin
AWD, Vinkenbaan
05 AWD, Vinkenbaan
Blauwe paaltjes
06 AWD: Blauwe paaltjes
Brug over betonnen kanaal
07 Brug over betonnen kanaal
Betonnen kanaaltje
08 Betonnen kanaaltje
Betonnen kanaaltje
09 Betonnen kanaaltje
Betonnen kanaaltje
10 Betonnen kanaaltje
Wachten tot het over gaat
11 Rustig wachten tot het over gaat
 Betonnen kanaaltje
12 Betonnen kanaaltje
 Blauwe paaltjes
13 Blauwe paaltjes
Overstekend wild?
14 Overstekend wild?
 Op zoek naar voedsel
15 Op zoek naar voedsel
Leyduin, Belvedère
16 Leyduin, Belvedère
De Glip. Bijna thuis
17 De Glip. Bijna weer thuis

Dit was het voor nu. Bedankt voor het kijken en wie weet tot een volgend blog.

Voor wie alle foto’s nogmaals in groot formaat wil zien is hier tot slot de beeldencarrousel: klik op een willekeurige cirkel om deze te starten en blader vervolgens met pijltjestoetsen of muisklikken door alle foto’s van dit blog.

 

12 reacties op ‘Winterwandeling

  1. Hoi Dick,
   De beelden geven een mooie indruk van de sfeer en het echte wintergevoel. Geen vossenplaatjes. Van horen zeggen was het zondag bij de vossen een gekkenhuis: zeker 60 fotografen. Enkelen hadden last van niet meer werkende camera’s, geen voorzorgsmaatregelen genomen tegen de steeds dichter vallende sneeuw. Jullie hadden zo te zien geen last van drukte. Daarna rozig op de bank zitten met een voldaan gevoel en een passend drankje.
   Groet, Kees

   Geliked door 1 persoon

 1. Goed dat jullie maandag zijn gegaan, dan had je nog het mooie witte landschap van de dag ervoor en niet de drukte van zondag. Erg mooie winterwonderland plaatjes. Ik ben dinsdag gegaan, maar toen dooide het al en zat er in de bomen geen sneeuw meer….dan mis je toch het sfeertje wat je hier wel ziet. groetjes Ghita

  Geliked door 1 persoon

 2. Met zoveel sneeuw lijkt alles wel mooi, zelfs een betonnen kanaal. Lijkt me wel heerlijk zo’n wandeling door sneeuw en kou, is al een paar jaar geleden geloof ik voor mij. Leuk die hertjes, ze blijven stil liggen … en keuzestress, foto 4 … lijkt wel een spiegelfoto. Welk pad heb je gekozen?

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een heerlijke sneeuwserie! Wanneer hebben we nou zo’n pak sneeuw ! Je zult geen spijt hebben dat je de barre omstandigheden hebt getrotseerd, als je met zulke mooie foto’s thuis komt.
  Prachtig!
  groetjes, Maria

  Like

 4. Het blijft toch feeëriek zo’n winterbeelden… Voor zo’n mooie plaatjes zou ik ook wel de barre weersomstandigheden willen trotseren! De reetjes maken het nog meer betoverend en sprookjesachtig! Ik heb genoten van je winterwandeling, Dick 🙂
  Fijne groetjes, Heidi

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.