6 reacties op “Rondom Nijmegen -3: Bemmelse Waard

 1. Ha Dick,
  wat een prachtige serie is dit. Je hebt vrijwel overal een mooie, zachte achtergrond, waar het onderwerp extra goed op uitkomt. Heel erg leuk is natuurlijk je serie van de badderende kleine plevier.
  “Graspieper leert vliegen” is niet alleen leuk, maar ook heel mooi zo.

  Hartelijke groet, Corrie

  Liked by 1 persoon

 2. Wel prettig dat die vogels je allemaal zitten op te wachten op een paaltje … graspieper met insecten in de bek is een leuke treffer en de kleine plevier natuurlijk ook. Roodborsttapuit man is lastig met zijn zwarte kop maar zo te zien koste het jou geen moeite, het oogje is mooi en helder te zien. Meestal neem ik er de moeite niet meer voor .. In de gebieden waar wij overal op vakantie gaan is het wel zo’n beetje de meest voorkomende vogel denk ik. Kortom, mooie leuke serie.

  Liked by 1 persoon

 3. Hoi Dick,
  het is duidelijk een omgeving die de moeite van een bezoek waard is. Prachtige juffers, kleine plevieren en diverse andere vogels maken het een aantrekkelijke omgeving. Een gebied dat zorgt voor de broodnodige variatie vergeleken met het westen.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 4. Hoi Dick,
  Wat een mooie gevarieerde serie foto’s laat je zien.
  De graspieper die leert vliegen vind ik wel heel erg gaaf.
  De grasmus staat hoog op mijn verlanglijstje om te kunnen fotograferen.
  Groetjes Irna

  Liked by 1 persoon

 5. Aha, eindelijk weer een vogelserie. En nog wel eentje met een van mijn favoriete vogels: De Kleine Plevier. Op dit soort foto’s zie je niet hoe klein hij in het echie is en het is toch best een lastige klant om te fotograferen. Als je niet zo goed weet waar je op moet letten, dan loop je ze zo voorbij. Het roodborsttapuitje zit op een fijn plekje en dan is het lekker als ze net lang genoeg blijven zitten voor zo’n foto. Dat is een gebiedje waar je nog een hoop plezier aan zult beleven denk ik zo.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

 6. Hoi Dick,
  er bestaan toch heel veel mooie en leuke vogeltjes. Velen ervan kende ik niet of enkel wel eens de naam gehoord of ergens gelezen, maar nog nooit eerder gezien. Het is dan ook fijn zoveel verschillende soorten in je blog te zien en het blijft leerrijk. Volgens mij de boerenzwaluw, een vogel die moeilijk te kieken is zoals de meeste soorten zwaluwen, omdat ze meestal hoog in de lucht rondvliegen of zweven en niet zo vaak ergens stil zitten. Maar deze mooie boerenzwaluw heb je wel mooi weten vast te leggen! Het visdiefje, ondanks die toch veraf was, heb je die ook mooi weten in beeld te brengen. Het is weer een serie geworden waarbij het moeilijk is om een favoriet uit te kiezen, want ze zijn allemaal wel mooi en leuk. Zoals de graspieper met rijk gevulde maaltijd in het bekje, 05 Kleine Plevier, 07 Graspieper leert vliegen, 08 Roodborsttapuit op wacht. Ook de juffers heb je mooi in je vizier gekregen en vastgelegd, maar de favoriet bij deze is voor mij toch 11 Weidebeekjuffer (m), wat een mooie juffer! Het badderen van de Kleine Plevier vind ik ook wel een hele leuke reeks 🙂 En onder de planten vind ik de klaproos schitterend gefotografeerd! De afsluiter vind ik wel speciaal, een heel aparte brug vanuit een vreemde hoek gefotografeerd maar zeker een geslaagd resultaat.
  Fijne genietgroetjes, Heidi

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s