16 reacties op “OktoberZwammen 1 – Groenendaal

 1. We kunnen er lang of kort over zwammen, maar alleen al het feit dat je al deze verschillende zwammen (en mini-zwammen) weet te vinden en benoemen verdient een dikke pluim. Daarbij heb je ze vaak ook nog heel fraai op de foto weten vast te leggen. Kortom, genieten van de eerste tot en met de laatste foto. Groetjes

  Liked by 1 persoon

 2. Schitterend werk Dick. De ene plaat is nog mooier dan de andere. Je kan je inderdaad eindeloos uitleven met soorten, compositie, lichtinval en natuurlijk de trukendoos. Groenendaal heeft duidelijk veel te bieden. Ik had geen zin in hondenpoep, dus ik ben in het hondvrije gedeelte gebleven. Het was boeiend en leerzaam om alles te bekijken en de bijbehorende tekst te lezen.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 3. Laat ik beginnen met complimenten, er zitten echt schitterende plaatjes tussen van heel mooie paddo’s. Zoals gewoonlijk bij het kijken van je blog raak ik halverwege de draad kwijt over welke foto’s ik wat kwijt wil maar de eerste is wel blijven hangen, die is zo apart en onbekend voor mij. Erg mooi … en glimmend.

  Liked by 1 persoon

 4. Ha Dick,
  heel knap om een echt mooie foto van een vlieg te kunnen maken (20). Ook wel heel kundig om al dat piepkleine spul te kunnen vinden en ook nog kunnen benoemen. De rodekoolzwam is idd prachtig van kleur; de parelamaniet (30) is een mooie plaat en zeker leuk: je experimenten met de zwamvermenigvuldiger.
  Een mooi (en voor mij heel leerzaam) zwammenblog.

  Hartelijke groet, Corrie

  Liked by 1 persoon

 5. Hai Dick,

  Ziet er wederom prachtig uit. Een schitterende verzameling en de meeste zal ik waarschijnlijk zo voorbij lopen. Maar wat zitten er toch mooie onderwerpen tussen. Teveel om op te noemen, maar ik wil er toch een paar uitlichten. Uiteraard de laatste paar. Knap gedaan, want dat trucje toepassen is nog best lastig. Nummer 27 is dan misschien niet origineel, maar wel goed uitgevoerd. Foto 30 is voor mij de mooiste van het hele stel. Een echte herfstfoto. Die blaadjes brengen een bepaalde sfeer in de foto. Heel fraai.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

 6. Eindelijk weer eens een reactie van mij. Een prachtige serie Dick. En ik moet toch eens beter opletten. Dat kleine spul heb ik nog nooit gezien. Kom niet veel verder dan mycena’s. Kleiner dan dat houdt zich tot nu toe verborgen voor mijn oog. Maar jij bent heerlijk bezig geweest deze herfst en aan de titel van dit blog te zien volgt er nog meer!

  Gr. René

  Liked by 1 persoon

 7. Ongekend knap werk. In opperste verbazing heb ik naar soorten gekeken, die voor mij onbekend zijn en hoe ongelooflijk klein sommige zijn. Fraai vastgelegd, het zou zo maar een mooi boek kunnen worden. Chapeau!!

  Liked by 1 persoon

 8. Hoi Dick, weer knappe en kunstzinnige macrofotografie laat je hier zien! Ik wist niet dat er zoveel verschillende soorten zwammen bestonden. Voor mij gelijken velen op elkaar, maar ik ben ook maar een leek. Ik vind jouw prestatie dan ook heel knap om de meeste zwammetjes bij naam te vernoemen! Favorieten zijn: “11 Zalmzwammen” omwille de compositie en bokeh; “16 Zweverig” qua kunstzinnigheid; “18 Oranjerode Stropharia” qua gelijkenis met de vliegenzwam; “19 Vlieg op inktzwam” heel leuk met het vliegje erop; “20 Zwammenvlieg” de vlieg op zich vind ik heel mooi en bijzonder qua kleuren, dat goudgele lichaam met de knal rode ogen, schitterend en goed gedetailleerd gefotografeerd! “24 Goudvliesbundelzwam” voor kleur en compositie; “28 Amethist- of Rodekoolzwam” voor de kleur en schoonheid van de zwam; “30 Parelamaniet” beste en mooiste sfeerplaatje; “32 Zwammen onbekend. Sombere Honingzwam?” voor compositie en schitterend bokeh; “35 Zwamvermenigvuldiger” en “36 Zwamvermenigvuldiger” voor kunstzinnigheid en bokeh. Weer een blog waarvan ik genoten heb. 🙂
  Fijne avondgroetjes, Heidi

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s