12 reacties op “ZwanenMeerZwanen

 1. Ha Dick,

  wát een elegantie! En dat voor zulke zware vogels. Zwanen hebben sowieso iets elegants in hun bewegingen. Maar dat zwanenballet is wel heel bijzonder; en bijzonder mooi.
  De gevolgen kan je ook mooi laten zien: zo vertederend. Super, dit blog.

  Hartelijke groet, Corrie

  Liked by 1 persoon

 2. Dat paringsritueel van Zwanen is prachtig en ik heb dat al meerdere keren mogen fotograferen waarbij dat opstijgen uit het water de eerste keer voor mij als een volkomen verrassing kwam en ik dus ‘onthoofde’ zwanen op de foto had. Het nest met jongen is ook prachtig vastgelegd, altijd heerlijk om te zien en te fotograferen.Het konijntje vind ik als konijnenbezitter zo schattig, het is volgens mij een jong dier. Kortom een heerlijk gevarieerd blog!

  Liked by 1 persoon

 3. Hoi Dick,
  Zo’n zwanenritueel volgen doet het altijd goed. Ik heb er ook voorbeelden van gezien, maar toch weer anders dan jij hier laat zien. Een paring heb ik ooit heel kort gezien, het naspel is voor mij helemaal nieuw. Jaren geleden heb ik bij een nest ook het uitkomen van de eieren kunnen volgen. Kletsnatte jongen, net uit het ei, en daarna de overbekende donzige jonge zwaantjes. Zwanen, groot en klein, staan garant voor prachtige beelden. Jij hebt er duidelijk volop van geprofiteerd zoals je met de prachtige serie laat zien.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 4. Als ik dit blog zie dan krijg ik toch wel weer zin in het voorjaar. Mooie openingsfoto van de witte kwik. De zwanendans is prachtig, ik heb dit ook al eens gezien dus met jouw foto’s zag ik het helemaal gebeuren, compleet met achtergrond muziek (je weet wel wat)…en dan die schattige donsjes, zo mooi. heerlijk blogje.

  Liked by 1 persoon

 5. Hoi Dick,
  Nu zie ik wel de reacties, vanmiddag zag ik ze eerst niet.
  Ik vind het een prachtige serie, de verliefde zwanen is echt super om naar de kijken.
  Een paring heb ik nog nooit gezien, en deze dans ook niet, misschien nooit op het goede moment en op de goede plaats geweest.
  Ik heb van je foto´s genoten.
  Groetjes Irma

  Liked by 1 persoon

 6. Hai Dick,

  Geweldige serie foto’s. Al een tijdje loer ik op de kans om dat ritueel te fotograferen. Ben er een paar keer dichtbij geweest, maar dan werd het van het ene op het andere moment afgeblazen. Voor jou een typisch “op de juiste tijd, op de juiste plek”-momentje. Prachtig gebruik gemaakt van de kansen, want het zijn prachtige beelden geworden. Het zal niet vaak gebeuren dat je dit met genoeg licht, dichtbij kunt fotograferen. Top.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

 7. Hoi Dick,
  weer een verbluffende blog! Je zal maar mazzel hebben om dit allemaal van zo dichtbij te kunnen meemaken en zo mooi vast te leggen! Het is altijd leuk om een kwikstaartje te zien, maar de distelvink/putter vind ik fenomenaal vast gelegd, ondanks het licht wat niet zo goed meeviel volgens jou. Je heb op het juiste moment afgedrukt en de kleuren komen hier schitterend tot hun recht. En hoewel de aandacht voor dit blog eigenlijk voor de zwanen zijn, vind ik de foto van het duinkonijn(tje) toch het meest aansprekende en aandoenlijk schattig met zoals je zelf zegt: “een hoog aaibaarheidsgehalte”. Ik vind het dan ook onterecht dat deze ondergewaardeerd word. Trouwens ik vind dat elk dier verdiend gewaardeerd te worden. Maar goed, dan de zwanen. Ik heb nog nooit zo een mooi ritueel mogen aanschouwen. Het is dan ook een genot om dit te zien mede dankzij jij dit zo mooi hebt weten in beeld te brengen! Zwanen het zijn mooie en elegante dieren, toch zijn het ook hier weer de kleintjes die de show stelen en hebben al een even hoge aaibaarheidsfactor als het duinkonijntje 🙂 Dit is weer een top-blog waarvan ik heb genoten…
  Fijne zondagsgroetjes, Heidi

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s