13 reacties op “SeptemberZwammen-2017/2

 1. Wederom een heel mooi paddo blogje, ehh zwammenblogje. De eerste foto’s vind ik erg mooi kwa sfeer, mooie zachte tinten. Verder vind ik de amethistzwammetjes ook leuk, je laat goed zien hoeveel variatie er is in deze soort. De porseleinzwam blijft toch wel een van de leukste om te fotograferen. Je hebt hier weer soorten bij staan waar ik nog nooit van gehoord heb.
  groetjes Ghita

  Liked by 1 persoon

 2. Hoi Dick

  Prachtige serie paddenstoelen Dick, dat is toch wel echt ding, complimenten heel mooie blog gemaakt weer! Mooie soorten bij! soorten die ik nog nooit gezien heb! en je achtergronden zijn echt super! Top!

  Like

 3. ……………………… jeminee zeg!!!! Ik zit me hier toch groen te zijn!!! Ik denk dat ik bij je op les kom Dick want wat zijn dit prachtige foto’s zeg! Ondoenlijk om hier een favo uit te zoeken al is foto 3 (die vond ik gelijk helemaal super) onwijs mooi. Al je foto’s zijn schitterend. Hoe krijg je het voor elkaar om al deze mooie zwammetjes van zo’n prachtige achtergrond te voorzien en ook nog eens helemaal vrij! Heb je zo’n mooie macrolens of zet je ze voor de foto even apart!!?? Ik ben echt uitgeslagen hoor maar dit is echt vakwerk. Kunnen zo in een paddenstoelenboek en reken maar dat die ook goed verkocht gaat worden! Mijn complimenten.
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 4. Hoi Dick,
  Een beetje laat maar hier is-ie dan. Je hebt inmiddels duidelijk een hoog niveau bereikt en dan is het een plezier om alles op je gemak te bekijken. De variatie aan rodekoolzwammen was me ook opgevallen, alleen heb ik mij beperkt tot de mooie paarse. De bleke boeiden mij minder. Dat superkleine spul waarbij je tussenringen nodig hebt (ik in ieder geval wel) is een uitdaging. Jij hebt het je makkelijk gemaakt door stacking, ik doe het zonder en dat merk je. Ik zie dat je ook weer een aantal bijzondere soorten laat zien. Zo wordt jouw blog voor mij ook een soort naslagwerk. Groenendaal is overigens een heel aantrekkelijk landgoed als je zwammen (wat voor soort dan ook) zoekt, hoewel je soms goed je best moet doen om ze te vinden.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 5. Hoi Dick,
  zwammen of paddenstoelen, het maakt eigenlijk niet veel uit, want het gaat toch tenslotte om de mooie plaatjes en de verschillende soorten die je ons laat zien. Het determineren is ook altijd een lastige zaak, zeker voor leken, maar als je de naam vindt is het leuk meegenomen 🙂 Foto: “01 Vliegenzwam” ondanks het hoge gras vind ik de foto toch wel geslaagd. Ook vind ik de “Panteramaniet” en de “Vliegenzwam” vanuit dit standpunt erg gelijkend. Het zijn twee prachtige zwammen, maar bij deze gaat mijn voorkeur uit naar het jongere exemplaar van de Panteramaniet foto: “03 Panteramaniet” dus 🙂 Voor de rest is het weer moeilijk om een voorkeur te bepalen, maar dat hoeft ook niet altijd. Ze zijn gewoon allemaal prachtig en uniek. Ik bewonder je al dat je zoveel verschillende soorten op de gevoelige plaat hebt kunnen vastleggen! Ik heb ook al eens een keertje een rodekoolzwam kunnen fotograferen, al wist ik toen de naam er nog niet van, maar iemand heeft me deze naam bekend gegeven 🙂 Je hebt ook op enkele foto’s een mooi bokeh, dat heeft ook altijd iets extra aan de foto! Het porseleinzwammetje vind ik ook heel mooi en de afsluiters, het eikelbekertje zijn dan weer een kunstwerkjes 🙂 Kortom, weer een bewonderenswaardige blog over deze variatie aan zwammetjes, waarvan ik heb genoten…!
  Fijne avondgroetjes, Heidi

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s