12 reacties op “Rondom Nijmegen 2 : Zwarte Sternen

 1. Hoi Dick,

  Een smakelijk verhaal gecombineerd met mooie platen. Je begint al aardig bedreven te worden in het interpreteren van het sternengedrag. Het is duidelijk dat dit een plek is waar je volgend jaar weer heen moet en dan is het makkelijk als je dat met familiebezoek kan combineren. Deze terugblik is inderdaad een mooie afwisseling met het grote aanbod aan paddenstoelen. In mijn planning is een soortgelijke variatie al opgenomen.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 2. Mooie blog hoor, zeker de aanvallen van de stern op de blauwe reiger heb je prima in beeld gebracht. De latere foto’s waarbij het licht beter werd en de vogels wat dichterbij zaten vind ik geweldig.
  groetjes Ghita

  Liked by 1 persoon

 3. Ha Dick,
  best jaloersmakend om die sterns zo in beeld te kunnen krijgen. Je hebt er ook een leuk verhaal van gemaakt.
  Het touwtje trekken is al een goed begin. Ah gos, en dan die arme reiger (foto 5 en 7 zijn top). Je eerste poetsserie vond ik al heel mooi met die zachte achtergrond. Maar je hebt gelijk, als de zon even meewerkt, krijg je toch meer “pit” in de foto’s.

  Hartelijke groet, Corrie

  Liked by 1 persoon

 4. Hai Dick,

  Mooi plekje daar en je hebt beelden die niet vaak voorbij komen.
  Sterns zijn best lastig te fotograferen, maar op zo’n plek is de kans op treffers een stuk groter. Zo’n foto als nummer 7 is dan natuurlijk een heerlijk extraatje. Prachtig en niet iets dat je veel vaker zal kunnen fotograferen. Foto’s van de poetsende stern zijn ook mooi. Dat kunnen volgend jaar nog weleens leuke bezoekjes gaan worden, wanneer de jonkies gevoerd worden.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

 5. Whahahahahahaaaaa…….. geweldig leuk dit!! Het is net een strip hahahaha…. Niet alleen geweldige mooie platen maar ook het verhaaltje erbij is echt heel erg leuk 🙂 Echt een geweldige mooie serie Dick en je moet ze ook in de vergroting bekijken. Ik moest erg lachen om foto 5 hahahahaha… echt gaaf. Ik heb weer enorm genoten van deze mooie en niet overal voorkomende zwarte stern.
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 6. Hoi Dick, weer een prachtige reeks over deze Zwarte Sternen! Maar de meest entertainende foto’s zijn wel deze waar de Stern aan het touw trekt en deze met de reiger 🙂 Bij de foto’s van de Sternen op de paaltjes, vind ik de foto’s 21 t.e.m. 31 ook heel leuk, omdat er ook een leuke interactie is en je er een verhaal kan bij voorstellen of zoals jij er zo een leuk verhaal aan gekoppeld hebt 🙂
  Fijne genietgroetjes, Heidi

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s