18 reacties op “Paddo’s september 2017/1

 1. Hoi Dick,
  Je overtreft jezelf. Wat een knappe serie. Je geeft zo een kijkje in de microwereld. Veel soorten zullen snel over het hoofd gezien worden, maar jij hebt er een extra zintuig voor ontwikkeld zo te zien. Ik ben zowel in Groenendaal als in Leyduin geweest. Sommige minisoorten die je hier laat zien heb ik daar ook wel eens aangetroffen, maar het merendeel is nieuw voor mij. Stacking is trouwens een truc die ik niet ken maar jou duidelijk hele fraaie beelden heeft opgeleverd. Ik heb deze beelden met verbazing maar ook met veel plezier bekeken.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 2. Wat toch weer een prachtig en inspirerend blog, Dick.
  De foto’s van de wimperzwammetjes vind ik gewoonweg een kunstwerk. Leuk dat je ons wegwijs maakt in de wereld van al die ieniemienie zwammetjes. Ik doe het je niet na, zo dicht bij de grond en geniet daarom extra van al deze mooie beelden!

  Groetjes,
  Ditta Voetberg

  Liked by 1 persoon

 3. Zucht…………. wat een vreselijk jaloersmakend blog is dit!!!!!!
  Ik heb met verbazing en werkelijk met open mond naar al deze schitterende platen zitten staren! Die nestzwammetjes zou ik o, zo graag eens zien en uiteraard fotograferen maar deze foto’s van jou zijn niet te overtreffen!! Echt geweldig en ik zie toch groen!!!!!
  Ook de andere zwammentjes waarvan ik het merendeel alleen ken van andermans foto’s maar nooit zelf heb gezien zijn supermooie platen. Echt een vet compliment!!!!
  groetjes, Helma

  Like

 4. Nou Dick, ik zie niet groen hoor ;-), maar ik moet je wel complimenteren met je fotowerk.
  Zeer knap gedaan. Foto 2 is erg fraai en vooral door het mooi scherpteverloop. Ik zie dit liever dan met de focus stacking-methode. Nummer 30, een heel mooi totaalplaatje. De mooiste van het hele blog is nummer 4. Prachtige uitvoering!

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

  • Ik dacht dat jij nooit commentaren van anderen las 😂….
   Bij foto 2 heb ik toch ook fotostacking gebruikt. Alleen het eerste nestje. :p

   Like

 5. Hoi Dick,
  telkens ik op blogs kom met natuurfoto’s zoals o.a. op jouw blogs, dan heb ik altijd zoiets van “wat weet ik toch bitter weinig over de natuur”! Ik sta dus ook vaker vol verbazing te kijken naar al dat moois die de natuur ons bied en die door natuurfotografen aan ons gepresenteerd worden! Ik wist niet dat er zoveel soorten zwammen bestonden!? Je oog moet er ook op vallen want ze zijn minuscuul klein! Maar een natuurliefhebber weet die wel te vinden en een goede fotograaf weet ze goed en op spectaculaire wijze vast te leggen dat bewonderenswaardig is! Aan jouw fotografie te zien hoor jij toch wel tot deze groep van fotografen. Maar hoe mooi je al dit schoon mag op de gevoelige plaat vastleggen, het zal niet door iedereen gesmaakt worden omdat smaken nu eenmaal verschillen en elk heeft zo zijn favoriet. En veel heeft ook met de compositie, licht en weersomstandigheden te maken! En dat tikkeltje geluk die je moet hebben! Ik moet eerlijk bekennen, van alle soorten die je hier laat zien is er geen enkele die ik voorheen kende of al gezien heb. Dus ik kan hier veel bijleren! Nu om mijn gedachten te geven over jouw foto’s en de zwammetjes… De Gestreepte nestzwammetjes vind ik heel bijzonder en leuk en bij deze heeft foto: “02 Trio Gestreept Nestzwammetje” mijn voorkeur. Eigenlijk zijn ze allemaal wel bijzonder maar de ene heeft toch nog dat ietsjes meer dan de andere. Qua sfeer gaan mijn favorieten uit naar foto: “04 Mycena in de spotlight” en “05 Donsvoetjes?” Het zijn net nachtlampjes die schijnen in het duister en is alsof ze echt licht afgeven 🙂 Ook foto: “11 Suikermycena” heeft een mooie sfeer. Foto: “17 Netwatjes (plasmodium)” vind ik mooi in combinatie met de wimperzwammetjes. Foto: “26 Porseleinzwam” ondanks het naar je mening niet origineel is vind ik het toch een pracht plaatje en weer een schitterend bokeh bij deze! Bij foto: “27 Sfeerplaatje” ben ik het helemaal met je eens over de pasteltinten op de achtergrond die vind ik ook in deze heel fraai. En tot slot, foto: “31 Duinfranjehoed” is een heel zacht en mooi sfeervol plaatje! Ik heb weer genoten van jouw blog, zowel tekst als foto’s!
  Fijne avondgroetjes, Heidi en voor straks, slaap wel.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s