13 reacties op “Gestruin in Leyduin – juni/juli 2017

 1. Mooie zomerse blog vanuit dat leuke gebiedje Leyduin, daar moet ik toch binnenkort echt heen, voor de paddenstoelen bijvoorbeeld. De varen, de rozenkevers en het lieveheersbeestje zijn mijn favorieten en de ontmoeting met een ree zo dicht bij je huis is helemaal gaaf natuurlijk, ondanks het bijna donker toch geen slechte foto.
  groetjes Ghita

  Liked by 1 persoon

 2. Hoi Dick,
  Leyduin bezoek ik in de zomer nooit, met het idee dat er niet zo veel is dat mij kan boeien. Terecht? Geen idee. Als je uit bent op insecten zal het ongetwijfeld wel de moeite waard kunnen zijn. Maar vogels zie ik er meestal maar weinig, teveel verscholen tussen de bladeren. Wel gaaf dat je er reeën kunt tegenkomen, zoals ook mij al eerder gebeurd is. Je macrowerk is als vanouds. Foto nummer 17 vind ik deze keer de topper.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 3. Zo als altijd weer een mooie blog, leuk dat gespeel met de belichting; het resultaat mag er zijn ! Het bruin zandoogje is favoriet van mij, een mooie opname met prachtige kleuren ! Groeten Adria

  Liked by 1 persoon

 4. Leyduin vind ik een prettig gebiedje en jij hebt je draai daar blijkbaar ook goed gevonden.
  Mooie focusstack van de vrouwenmantel, lekker fris plaatje.
  LHB op varen vind ik prachtig, maar zou nóg mooier zijn als het varenblaadje rechts niet net aangesneden zou zijn ( ja ik weet ‘t.. ik ben een pietlut…)
  De varen van foto 9 is ook erg mooi.
  Foto 8 van de roofvlieg is een knappe macro, ook focusstack?
  Na de in mijn ogen mooiste foto’s noem ik ook maar eens een mindere: het icarusblauwtje, die vind ik duidelijk minder geslaagd, niet scherp, geen mooie tak en verder ook eigenlijk niet iets wat het aantrekkelijk maakt.

  Groetjes Loes

  Liked by 1 persoon

  • Ha, eindelijk weer eens een reactie van Loes, en zoals gebruikelijk met een kritische noot. Hou ik wel van, dat houdt me scherp!. Foto van de vrouwenmantel is geen focusstack, van de roofvlieg eveneens niet. Dat afgesneden varenblad van het LHBtje is inderdaad jammer. Daar moet ik beter op letten, Ik neem aan dat je met de varen van foto 9 (atatanta), foto 12 bedoelde? De foto van het icarusblauwtje vond ikzelf ook al niet zo geslaagd. Ik dacht dat het met de scherpte wel meeviel, maar achtergrond en takje vond ik ook al matig. Ik was al blij met het vlindertje, maar eigenlijk is het een flutfoto, maar hij past wel in de opbouw van dit blogje… dacht ik.

   Groetjes, Dick

   Like

 5. Hai Dick,

  Het leuke van dit soort vervolgblogs is, is dat je volgende jaren precies weet wanneer je iets het best kunt fotograferen en dat je dat ook aan je lezers weggeeft. Scheelt een hoop uitzoekwerk voor anderen.
  Een aantal hele fraaie insectenfoto’s in je blog, maar die van het lieveheersbeestje van foto 7 is de mooiste. Eigenlijk lees ik nooit reacties van anderen, maar werd attent op de reactie van Loes door de reactie hierboven. Ik vond nummer 12 ook een hele mooie en zag ook nog even haar reactie op foto 7 over het aangesneden blaadje. Dat was precies wat ik ook dacht toen ik foto 7 zag. Maar ook dat je misschien wel nog een stukje van de linkerkant af kan halen. De laatste die ik extra wil noemen is nummer 14. Leuk bedacht.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

 6. Hoi Dick,
  wederom een wondermooie post met een keur aan prachtige platen. De varen en de sluipvlieg op de varen vind ik echt supermooi! Ook foto 10 met de rozenkevers is geweldig en zo mooi van kleur. Het gebied ken ik alleen van horen zeggen en we hebben al menigmaal klaargestaan om daar naar toe te gaan. helaas is het er nog steeds niet van gekomen dus 😦 Foto 17 is ook hele apart en ook bijzonder mooi. Ik heb weer even heerlijk met je meegewandeld en genoten. 🙂
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 7. Hoi Dick,
  het zijn stuk voor stuk weer prachtige plaatjes en elk plaatje heeft wel iets! Ja goed, er zijn er altijd wel die er iets bovenuit steken, maar al bij al, mogen ze allemaal gezien worden! En elk heeft zo wel zijn favoriet, zo zie je maar dat smaken verschillen en alle foto’s wel goed zijn. Dan zal ik ook hier mijn favorieten aanduiden 🙂 Maar eerst te beginnen bij de opener ’01 Vrouwenmantel’ daar heb je weer een schitterend bokeh! De macro’s van de insecten vind ik SUPER, maar de favoriet is voor mij toch wel het ’07 Lieveheersbeestje op varen’ ondanks je het varenblad dat tikkeltje afgeknipt hebt! Hoewel de blauwtjes mijn favoriete vlindertjes zijn, vind ik het ook wel een beetje jammer dat het op geen mooier bloempje zat of een mooiere achtergrond hebt, maar dat heb je niet zelf in de hand en soms moet je de dingen aanvaarden zoals ze zijn, anders kom je vaker met niks naar huis en fotografie moet voor mij toch een ontspanning blijven! Foto: ’17 Donker Bruin zandoogje’ vind ik dan ook wel heel bijzonder, alsook ’14 Duister gras’ heeft weer iets kunstzinnig! Maar de favoriet bij de planten is voor mij toch wel ’12 Varenblad’ omwille de rust die het uitstraalt, ik voel me hierbij ZEN 🙂 Wat ’13 Levenloze sprinkhaan’ betreft, die ziet er volgens mij zo levenloos niet uit. Hij is zich zelfs aan het stretchen… 😀 Geweldig toch met dat achterpootje in de lucht! Ik hou wel van avondluchten, dat kan me altijd bekoren 🙂 En de afsluiter ’20 Reegeit’ is ook weer een kanjer, voor mij best geslaagd! Het was weer een genoegen en genot om je blog te bekijken en lezen, altijd heel interessant 🙂
  Fijne groetjes, Heidi

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s