10 reacties op “Ardenner Herfst

 1. Hoi Dick,
  dit is ook weer zo’n onwijs mooi blog zeg.
  Ik was alweer begonnen met ohhh… die is mooi en die…. maar daar ben ik dus maar weer mee getopt want de ene mooie plaat na de andere kwam voorbij! Die oranje bekerzwammetjes zijn werkelijk prachtig en zo sfeervol. Ook het Kaasjeskruid in tegenlicht is geweldig om te zien nou ja… dat zijn ze dus echt allemaal. Je weet niet half hoe ik hier zit te genieten 🙂
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 2. Hoi Dick,
  Wij hebben net een weekje Drenthe achter de rug. Veel wind en veel regen, maar soms ook wel zonnig en daardoor aantrekkelijk wandelweer. Wij hebben wel een aantal zwammen gezien, maar minder bijzondere soorten dan waar ik op gehoopt had. Jij bent lekker aan je trekken gekomen zie ik. Je pakt goed uit met een aantal schitterende macro’s, niet alleen van zwammen maar ook van bijvoorbeeld vogelmuur. Naamgeving van zwammen blijft een klus, ik maak mij er dan ook niet zo druk om. Mooie platen proberen te maken vind ik veel boeiender. Jij hebt in ieder geval al een prachtcollectie gescoord.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 3. Hai Dick,

  Een serie waarvan het deel vanaf foto 14 mij het meest bevalt. Specifiek de nummers 26 en 28. Zeer knap hoe je de paddenstoelen vastlegt. Hoewel ze niet weglopen of vliegen blijft het toch een lastig onderwerp. Foto 28 van de vogelmuur is een superplaat. Heerlijke kleuren daar.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

 4. Hoi Dick,
  je hebt hier weer een prachtige blog geplaatst! Het is dan ook moeilijk om een voorkeur te bepalen maar ik denk dat je dat ook niet erg vind met zo’n prachtige collectie. De landschapsfoto’s hebben een prachtige en bijzonder sfeertje. Zelfs de omzetting naar zwart-wit van de eenzame boom vind ik prachtig en zelfs de merel die haast in de mist verdwijnt heeft een bijzonder sfeertje die me wel kan bekoren! De torenvalk heb je ook mooi in de lucht gekiekt (al biddend)! Bij “11 klaver” heb je een schitterende bokeh! Ook een schitterende foto’s van de zwammen, maar hierbij toch een lichtere voorkeur voor het “Oranje bekerzwammetje (13, 14, en 15)” en “26 Kleverig koraalzwammetje”. Niet omwille van je fotografiekunst, want die zijn allemaal even schitterend, maar omwille van het betreffende zwammetje zelf en de kleur die ik zo prachtig vind. Vogelmuur daar heb ik nog nooit van gehoord, maar er zijn nog zoveel dingen die ik niet ken en ik leer hier veel bij. 🙂 “29 Vogelmuur silhouet” heeft hierbij voor mij dan ook een lichtere voorkeur op de andere. En wat weer een prachtige afsluiter met de zonsondergang! Een plaatje waarmee ik nu met een fijn gevoel naar bed ga 🙂 Het was weer genieten van jouw blog. Verder wens ik je een goede nachtrust en slaap wel.
  Fijne nachtgroetjes, Heidi

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s