10 reacties op “Vogelen in Waterland

 1. Hoi Dick,
  Voordat ik het vergeet: gefeliciteerd met de plaat van een zandhagedis in Zoom.nl. Een mooi stukje erkenning. In Waterland ken je nu ook een aantrekkelijk gebied. Het heeft je in ieder geval een reeks mooie platen opgeleverd van de verschillende soorten. En ja, er blijft altijd iets te wensen over, maar dat zal ook wel zo blijven. Je mag wat mij betreft heel tevreden zijn met deze reeks.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 2. De gele kwikstaart en de tureluur waren in de minderheid, maar die ben je dan vast minder vaak tegengekomen dan de blauwborst. Hoe dan ook weer een hele geslaagde serie prachtig vastgelegde vogels. Groetjes Joke

  Liked by 1 persoon

 3. Hai Dick,

  Prachtige serie en inderdaad lieten de Rietzangers zich op dat moment beter zien. Met geduld kun je ze dan heel mooi fotograferen zoals je hier laat zien.
  Het voordeel van dat gebiedje is dat het niet zo druk is en dat de vogels dus ook niet constant opgejaagd worden door fotografen. Daar profiteren wij dan weer van 😉 Dat is ook de reden dat ik het bijna aan niemand vertel. Nestfotografie is een lastig iets. Je hebt het over de lepelaarskolonie en dat het daar wel mag, maar je hebt ook bij het ijsvogelnest gezeten. Het is in ieder geval een erg lastig iets. Wanneer kan het bv wel omdat de vogels erg gewend zijn aan mensen? Meestal moet je gewoon zo snel mogelijk doorlopen. Hoewel de blauwborst de meeste aandacht trekt, is de eerste foto van de rietgors ook wel een hele fraaie.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

 4. Hoi Dick,
  een prachtige serie zeg met heel veel mooie vogelplaten. De blauwborst wilde ik hele graag dit jaar op de foto zetten maar ik zelfs nog niet eens in de AWD geweest dus laat staan dat ik naar een gebied ben geweest waar deze prachtige blauwborsten zitten. Foto 22 is echt heel erg mooi met de lekkere hapjes in zijn snavel. Ook de rietzangers zijn erg mooi geplaat ent als de jonge merels. Echt een blog om trots op te zijn 😀
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 5. Hoi Dick,
  het zijn weer allemaal mooie plaatjes. En hoewel je vooral voor de blauwborst ging, wat een mooi vogeltje is, ben ik helemaal met je eens, vind ik de foto’s van de rietzanger ook wel heel mooi! De zingende rietgors heb je mooi in beeld gebracht en ik vind dat deze wel iets meegeeft van een mus (behalve de zwarte kop). De foto’s van de spreeuwen jonkies vind ik heel leuk, vooral deze met ‘
  07 Onenigheid’. De “verwaaide” ’15 Blauwborst op brugleuning en 16′ vind ik best grappig, hoewel ik eerder vermoed dat hij/zij net een bad had genomen. (heb zo eens een verwaaid beeld gezien van een merel die net een bad had genomen, vandaar mijn vermoeden) Ook het ’21 Blauwborst met voedsel en 22′ vind ik mooi en leuk, maar ’25 Blauwborst’ vind ik de mooiste een TOPPERTJE! De Gele kwikstaart een mooie afwisseling en het kleine vosje een prachtige afsluiter! Dit was weer een blog om van te genieten en dat heb ik ook gedaan 🙂
  Fijne avondgroetjes, Heidi

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s