14 reacties op “Rondom Nijmegen -1

 1. Het is weer genieten, Dirk!!
  Prachtige foto’s met een fijn verhaal…
  De Witte tijger had voor mij de meeste aandacht, het is ook zo’n pracht van een nachtvlinder! Ik heb hem ook een paar keer in onze tuin gehad en goed kunnen bekijken… leuk hoe hij/zij wegvliegt 😍
  Lieve geniet groetjes, Anna 😊

  Liked by 1 persoon

 2. Die bordjes honden aan de lijn lijken altijd en overal wel nergens toe want er zijn niet veel mensen die zich daaraan houden. Maar ja … handhaven is wel op meer gebieden een probleem in Nederland.
  Omgeving Nijmegen is schitterend, en ook omgeving Cuijk … Daar ga je vast nog veel moois zien in de toekomst. In deze serie is mijn favoriet nr. 12 hoewel ik de lepelaars ook een mooie foto vind.

  Liked by 1 persoon

 3. Hallo opa,
  Hoe voelt het om een kleinkind te hebben? In ieder geval mijn felicitaties.
  Je hebt de omgeving van Nijmegen al aardig verkend. Je weet nu waar je moet zijn onder optimale omstandigheden. Je laat weer een mooi verslag zien met inderdaad de tweekoppige lepelaar en de Koniks als fraaie blikvangers. Daarnaast is de witte tijger een prachtig exemplaar. Ik had er wel eens een gezien, maar dat bleek een echte tijger te zijn en geen vlinder. Ik hoop hem ook eens te treffen.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 4. Hoi Dick,
  gefeliciteerd had ik je al via de mail maar ook hier nog maar even van harte gefeliciteerd 🙂
  geweldig om zo’n kleintje erbij te hebben. Ook leuk om de omgeving daar even te verkennen en ik moet zeggen dat je hier echt hele mooie platen laat zien!!!!! Die lepelaars in de tweede foto vind ik echt supermooi (vooral in de vergroting). Ook de vele vlindertjes die je laat zien zijn prachtig gefotografeerd maar de witte tijger vind ik echt geweldig!
  Een blog met weer heel vele moois en die paarden zou ik dan ook maar bestellen als ik jou was voor boven je bed 😉
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 5. Hai Opa Dick,

  Nog gefeliciteerd.
  Dat zijn gebiedjes die wel de moeite waard zijn en met leuke mogelijkheden. Die zwarte sterns kunnen nog wel eens hele mooie beelden op gaan leveren. Ben benieuwd naar wat je al hebt kunnen maken. Die witte tijger is een prachtige waarneming in eerste instantie en dan krijg je ook nog de kans om er een paar van zulke platen van te maken. Super.
  Tsja, loslopende honden….. breek mij de bek niet open. Schijt-irritant is het en het heeft mij al heel wat mooie beelden gekost, waarbij een havik met net geslagen prooi daar het toppunt van was. Wat heb ik die loslopende hond vervloekt zeg (en vooral het baasje natuurlijk).
  Maar ja, men betaald hondenbelasting he?
  Zo te zien heb je ook al een mooi vlinderveldje ontdekt daar. Mooi hoor.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

 6. Hoi Dick,
  allereerst gefeliciteerd met je eerste kleinkind.
  WOW, wat een reeks weer! Het lijkt me een prachtige omgeving, maar jij weet toch wel de mooiere plekjes te vinden. Die foto van de twee lepelaars heb je knap genomen, echt bijzonder! Vanuit hun standpunt of de positie waaruit jij deze foto genomen hebt, zou je daadwerkelijk denken dat dit een tweekoppige lepelaar is! Het landkaartje is me bij naam wel bekend, maar heb het nog nooit eerder gezien. Ondanks het harde licht staat hij/zij er toch mooi op! Het rupsje vind ik wel schattig 🙂 Het spinnetje aan de grasgalm heeft ook wel iets… iets artistieks. Foto: 07. Vergeet-me-nietje, door de vale grijsachtige achtergrond heeft het een mistige ‘look’ die hierbij toch een aparte sfeer creëert. Voor mij zou de originele foto: 08. Konikskoppel, ook wel een plaats ‘boven de bank’ verdienen. De kleuren (tinten) van de paarden passen goed bij het interieur die jij uitgekozen hebt. De blauwtjes behoren tot mijn favoriete vlindertjes. Foto: 11. Icarusblauwtje (v) heeft ook een artistiek kantje alsook foto: 15. Gewone ereprijs. Je hebt ook een prachtige ontmoeting gehad met de witte tijger en prachtig in beeld gebracht. Ik ben al benieuwd naar jouw vervolg op de sterns. En de afsluiter, ja dat is me bekent hoe goed jij deze tak “avondfotografie” beheerst! Dit is ook weer een pracht plaat!
  Fijne avondgroetjes, Heidi

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s