14 reacties op “R in de Maand

 1. Jij bent altijd erg technisch bezig en dat is niets voor mij (om te doen dan, geen geduld voor) maar het leidt tot prachtige resultaten waar ik alleen maar geboeid naar kan kijken

  Liked by 1 persoon

 2. Prachtig gedaan! En wat heerlijk om zo te oefenen. Respect, want ik weet hoeveel tijd zo’n blog is. Maar het maakt het altijd zeer de moeite waard om hier te komen kijken.
  Knap dat je bijna al die namen weet! En doet me meteen met de neus op het feit drukken dat ik bijna niks van zwammen weet.
  Gelukkig heb ik nog nooit een teek gehad, maar wel levertraan. Met sinaasappelsmaak. Elke r-avond, een lepel uit een grote bruine fles.
  Ik verheug me weer om andere redenen op de herfstmaanden, met vooral het licht.

  Groet, Dianne

  Liked by 1 persoon

 3. Ongelofelijk, wat een knappe serie! Nu snap ik wat je bedoelt, dat je je verheugde op de paddenstoelen, als je ze zo kunt vastleggen. Jut en Jul is erg grappig gevonden, ik moest er om grinniken. En prachtig dat bokeh, het zorgt voor schitterende, sfeervolle foto’s. Ik heb er van genoten, Nog effe en ik ga het ook nog leuk vinden om te gaan fotograferen…

  Liked by 1 persoon

 4. Wat heb jij al veel paddenstoelen gezien, en mooie soorten. Ik heb zelf ook in augustus al wat zwammetjes op de foto gezet, maar niet de mooie soorten die jij hier laat zien, prachtige kopergroenbekerzwam, amethistzwam, plooirokje…dat zijn toch wel mijn favorieten hier
  groetjes Ghita

  Liked by 1 persoon

 5. Hoi Dick,
  Je bent flink aan het experimenteren geweest, met voor mij toch wel verrassend mooie resultaten. Ik zie mijzelf nog niet zo gauw met de technologie gaan stoeien, maar ik zie er wel de voordelen van.
  Je hebt veel variatie, veel fraaie beelden. Ook de “kopergroene eikenzwammetjes” staan er schitterend op. In augustus waren ze inderdaad al in mooie vormen te vinden.
  Ik heb deze beelden met plezier bekeken. Leyduin roept!
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 6. Hoi Dick,
  prachtige platen van verschillende zwammen en zwammetjes.
  Ik schrok wel een beetje van je bericht dat je een borrelia-infectie had opgelopen. Hoe kwam je daarachter of had je een rode ring!! Heftig hoor. Henk heeft het ook een keer gehad en moest dan ook 3 weken aan de dubbele antibiotica.
  Maar goed, je foto’s zijn werkelijk heel erg mooi en ook sfeervol. Er zijn inderdaad heel vele paddenstoelen maar ik lijk er gewoon geen tijd voor te hebben om er naar op zoek te gaan. Daarom geniet ik hier ook dubbel van. Prachtig om te zien.
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 7. Tsjonge Dick, wat een enorme verzameling paddenstoelen al. Vervelend dat je Lyme hebt opgelopen. Maar als je er vroeg bij bent is het toch betrekkelijk makkelijk te verhelpen met een buslading pillen? Hoop dat je er snel van genezen bent. Die teken zijn trouwens de reden dat ik meestal in de zomerperiode alleen nog maar over de paden wandel of heel kort gras. Je ziet helaas wel een stuk minder dan. Mooie techniek dat stacking, maar wel erg bewerkelijk lijkt mij. Ik vind dat je het erg knap hebt gedaan, maar het effect is niet voor iedere foto even mooi vind ik. Bij nummer 5 is het effect wel super. Jij vindt de foto wat rommelig, ik vind het juist prachtig.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

 8. Hoi Dick, je hebt hier weer een prachtige reeks geplaatst! Paddenstoelen hebben iets feeërieks en sprookjesachtig. Ze creëren een aparte sfeer. En er zijn zoveel soorten, het is nooit hetzelfde en je kan er blijven mee variëren en spelen tot mooie composities… De meeste zwammen/paddenstoelen zijn crèmekleurig tot bruin, dus vallen de andere kleuren hier mooi op. Voor mij zijn de meest sfeervolle foto’s: 01 Buisjeszwammen; 05. Langsteelfranjehoed; 13. Bruine paddenstoel op mos [6×4]; 14. Eenzame mycena; 27. Kleverig koraalzwammetje en 28. Vliegenzwerm? [12×2]. De meest kunstzinnige zijn foto: 09 Duinfranjehoed; 15. Kopergroenbekerzwammetjes [16×8]; 16. Kopergroenbekerzwammetjes; 17. Kopergroenbekerzwammetjes [17×6]; 18. Kopergroenbekerzwammetjes en 22. Gewone oesterzwam. De meest bizarre is: 11. Heksenboter [4×4] en de lieflijkste: 20. Kleverig koraalzwammetje [6×3].
  Fijne avondgroetjes, Heidi

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s