11 reacties op “Gestruin in Leyduin: mei 2017

 1. WAUW werkelijk een pracht van een reeks, Dick!
  Heel sfeervol de bloemen vastgelegd en ook de beestjes… top!
  en de reetjes wat een genot om naar te kijken… vooral de laatste foto wat een pracht moment, Dick 😀
  Lieve genietgroetjes van Anna 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Hai Dick,

  Je eerste foto van het lelietje-van-dalen is prachtig. Het zal best een lastig bloemetje zijn, maar je foto is super geworden. Heel mooi scherpteverloop. Mooie tip dat de oranjetipjes daar voorkomen. Daar zal ik volgend voorjaar eens naar op zoek gaan, want die wil ik graag nog eens fotograferen. Fijn dat zo’n beestje eventjes lekker stil blijft zitten. Mooie platen.
  Gelukkig bleven ze op je wachten en heb je een aantal hele mooie foto’s kunnen maken. Die met de pluizenbol is inderdaad geweldig.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

 3. Ha Dick, twee keer bekeken en ik ben blij dat ik niet een foto uit hoef te kiezen, ik zou niet makkelijk een keus kunnen maken. Wat zijn ze mooi, soms lekker fel en vrolijk, dan weer teer of zacht, maar hoe dan ook heerlijk om te bekijken en erover te lezen.

  Ben benieuwd naar het vervolg. Veel succes en hart. groet van Joke

  Liked by 1 persoon

 4. Terug naar de lente … En hoe, vind het wazige ereprijsje (6) toch wel mooi en Lelietjes van Dalen … Die heb ik al in geen jaren meer gezien. Dat heb ik altijd zo’n schattig plantje gevonden. De eerste van de ree is heel gaaf. Of het zin heeft om je te verstoppen … Ze hebben je al lang geroken en ik denk dan dat je beter zichtbaar kunt zijn zodat ze dan het gevaarniveau zelf kunnen inschatten.

  Liked by 1 persoon

 5. Hoi Dick,
  Leyduin is toch wel een paradijsje, zoveel mooie bloemetjes waar je je heerlijk kan uitleven met de macrofotografie. En dan het oranjetipje, die wil ik al zo lang fotograferen, dus volgend jaar toch ook daar maar eens een kijkje nemen. En dan ook nog de reeën, prachtige foto van de bok die omkijkt. Ok de bok met de paardenbloempluis heb je prachtig. Een hele mooie serie die mij uitnodigt daar ook eens heen te gaan in het voorjaar.
  groetjes Ghita

  Liked by 1 persoon

 6. Hoi Dick,
  Ik ga mij zelden te buiten aan fotograferen van bloemen, maar dat neemt niet weg dat ik meestal de plaatjes wel graag bekijk, zeker als ze in het wild gemaakt zijn. Je laat knappe beelden zien, waaruit je kunt concluderen dat ook bloemen je eindeloos veel variatiemogelijkheden bieden. Het oranjetipje spreekt mij echter veel meer aan. Het is al weer jaren geleden dat ik ze gezien heb.
  De reeën vormen voor mij de perfectie uitsmijter, dat zal je niet verrassen. Schitterende beelden met een geweldige afsluiter,
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 7. Prachtige dromerige plaatjes van de voorjaarsbloeiers, zelf heb ik er geen geduld voor om het op deze manier te doen. Leuk de Oranjetipjes en heel mooi vastgelegd. Super vind ik de laatste foto!

  Liked by 1 persoon

 8. Welja!!!!! Pak jij hier ff goed uit!!! Wat een mooie serie met een nog mooiere varia aan bloemen en dieren. Eerst ff een vraag: ben je al O..????
  terug naar je foto’s. De gewone ereprijs is echt heel erg mooi. Ik weet hoe lastig ze te footgraferen zijn maar jij laat hier echt wel weer een mooie serie zien zeg. Ook de andere bloemen zijn heel mooi. De paardenbloempunt in foto 11 komt prachtig uit tegen de pluis die daarachter staat.
  Het oranjetipje is ook al zo leuk net als de wants (mooi scherp). De reegeit en bok zijn ook al zo gaaf om te zien. lekker als je zo dichtbij woont bij de AWD en nog dichter bij Leyduin . Voor mij nog altijd een 5 kwartier rijden (mits ik dan ook nog niets tegen heb.
  Heel erg mooi Dick en ik heb dan ook super genoten.
  groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 9. Hoi Dick,
  ik vind het een schitterend idee om hierover geregeld een blog-je aan toe te wijden…! Elk plaatje is weer uniek en brengt zijn eigen sfeer! Natuurlijk smaken verschillen, maar dit doet niets af aan de pracht van je foto’s! Het “Gewone ereprijs” is een prachtig bloemetje. Ik heb ook zoiets gelijkaardigs in mijn gazon zien bloeien (ik weet niet met zekerheid of dit hetzelfde bloemetje is). Ik denk dat er wat zaadjes ervan tussen het vogelvoer zit, want het groeit juist daar waar het voederplankje zich bevind en al eens iets ervan op de grond beland. De “Lelietje-van-dalen” ofwel ook meiklokjes genoemd staan er toch ook prachtig op, vooral de eerste! Ook de “Witte boshyacint” vind ik een prachtplaatje! De “Paardenbloem” is eens wat anders om ze zo te zien, het heeft iets kunstzinnigs. De “Weegbreezonnebloem” vind ik schitterend met de bokeh! Het blijkt nog maar eens dat ik nog veel bloemen en plantjes niet ken noch ooit eerder heb gezien. Het is dus niet enkel een genot om naar je prachtige foto’s te kijken, maar ook nog leerrijk! Zoals de “Cipreswolfsmelk” kende ik ook niet nr. 16 vind ik wel de mooiste foto van deze. Dan de beestjes… De “(Bessen?)Wants”. Vanuit het standpunt dat je hebt ingenomen is het inderdaad moeilijk te zien om welke soort wants het precies gaat. Als het “schild” vleugels rood van kleur is, zal het wellicht om deze soort gaan. Maar welke het ook is, het beestje staat er mooi op. Ondanks zijn/haar benarde positie vind ik dit een schitterend plaatje van het “Zwartpoot soldaatje”! Het “Oranjetipje” is ook weer zo’n vlindertje die ik nog nooit ergens gespot heb en dus ook wel op mijn verlanglijstje staat. Ook deze heb je prachtig weten vast te leggen en met de gele bokeh bollen maakt het nog mooier. En de “23 Reebok en 27 Reebok met paardenpluis” een schitterende “afsluiter”! Kortom, dit is weer een succesvol blog waar ik van genoten heb… 🙂
  Fijne avondgroetjes, Heidi

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s