17 reacties op “Rode Ogen en Gouden Wimpers

 1. Ha Dick,
  jarenlang kende ik geoorde fuutjes alleen van … ja, dat BORD bij de Groene Jonker.
  Ik begon al te denken dat iemand die leuke koppies gephotoshopt had. Totdat vorig jaar, in Groningen, in de verte…zou het … foto’s maken, inzoomen, nog eens inzoomen op het schermpje…
  toen wist ik in ieder geval: ze bestaan!
  Je begrijpt dat ik het al een hele luxe vind – ook al is ’t 18 km fietsen – dat je gewoon “vandaag eens naar de geoorde futen” kan gaan. Ik heb genoten van je mooie en vooral leuke serie. Ze hebben echt iets heel bijzonders.

  Hartelijke groet, Corrie

  Liked by 1 persoon

 2. Deze fuutjes staan ook op mijn verlanglijstje, ze hebben zo’n leuke markante kopjes …. Denk toch dat ik de eerste dag dat je er was het mooist gelukt vind met natuurlijk nr. 6 als toppertje. Erg leuk voor je dat hij zomaar vlak voor je opdook. Dat gun ik je wel hoor 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Hoi Dick,
  Geoorde futen krijg je niet zo snel voor je lens. Ik heb enkele jaren terug volkomen onverwacht een aantal van deze schoonheden vlak voor mij gezien in het Fochteloërveen. Op de plek die jij beschrijft heb ik ze alleen van een te grote afstand gezien. Je komt hier met een reeks platen waarop de details en kleuren prachtig te zien zijn. En dan ook nog een paring. Je mag zeker tevreden zijn met deze serie. Bovendien een aantrekkelijk doel voor volgend jaar nu je weet waar je moet zijn.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 4. Slik………………. alle mensen zeg!!!! Wat een vreselijk jaloersmakende foto’s van deze prachtige futensoort. In de Groene Jonker heb ik ze 3 jaar terug gezien en daarna niet meer. Wat jij hier laat zien zijn werkelijk waren kunststukjes en je moet ze ook echt in de vergroting bekijken want dan zijn ze werkelijk nog vele malen mooier!! Ik ben echt een beetje groen uitgeslagen zeg! Dit is geneiten emt een hele grote G! Mijn complimenten!
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 5. Wat een mooie serie is dit zeg. Je kreeg ze mooi dichtbij in beeld, en ze deden ook nog eens leuke dingen. Altijd leuk als de modellen goed meewerken. Op een aantal foto’s heb je ook nog eens prachtig licht. Genieten van die momentjes. groetjes Ghita

  Liked by 1 persoon

 6. Hai Dick,

  Ik heb een aantal keren getwijfeld om er ook een keertje langs te gaan, maar het is er niet van gekomen. Net even te ver weg voor mij om er even snel langs te gaan. Wat dat betreft woon jij toch op een mooi punt. De platen van de vogel dichtbij zijn natuurlijk kwalitatief de fraaiste. Daar zie je mooi de details. Als je gewoon rustig stilzit heb je inderdaad vaak geen camouflage nodig. Zeker niet wanneer je zit of ligt. Leuk ook dat je zo’n uitgebreide serie laat zien met allerlei soorten gedrag. Ook mooi dat je de paringsfoto’s geplaatst hebt. Dat is toch het leuke van een blog. Op een gewone website plaatst je kwalitatief mindere foto’s toch niet zo heel snel. Onterecht zoals jij hier laat zien, want het voegt een hoop toe. Top.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

 7. Wat een geweldig mooie serie is dit.
  Ik heb heel erg genoten, deze soort kom je niet zomaar tegen, ik heb ze zelf nog nooit gezien.
  Ze zijn echt allemaal perfect gefotografeerd, mijn complimenten.
  Groetjes Irma

  Like

 8. Prachtige soort Dick, die geoorde fuutjes, ik weet ook zo’n plas en heb er ook al enkele jaren leuke momenten meegemaakt. In juni j.l. wijdde ik hier ook een blog aan. Je hebt in zeer uiteenlopende lichtomstandigheden gefotografeerd, hetgeen toch heel verschillende sfeerbeelden oplevert. Een paring zien en fotograferen is heel bijzonder, staat nog op mijn lijstje.

  Groet,
  Ad

  Like

 9. Weer een schitterende reeks, Dick! En wat een prachtige vogel is dit deze Geoorde Fuut! Je hebt meer als mazzel gehad, Dick! Het wordt dus weer moeilijk om de mooiste eruit te halen… Foto: 02 Zwaaiende fuut, een zeer leuke foto 🙂 ; 03 Flirtende futen, een mooie en romantische foto, vertederend; 06 Dat is dichtbij! prachtig met die waterdruppeltjes nog op zijn/haar veren; 14 Hop, er boven op en 15 Ook weer gebeurd, ook leuk, maar ook vogels houden van wat “privecy” zeker bij zo’n actie, hoe zou je zelf zijn, Dick 😀 😉 ; De reeks in blauw water. Het blauwe water maken de foto’s mooi zacht en zo heb je het toch graag hé, Dick en ik vind het ook wel heel mooi zo! En dan nog de foto’s: 26 Gespetter, 27 Veertjes gladstrijken en 29 Admiraalzeilen? Ook heel leuk en mooi!
  Het is altijd genieten van jouw foto’s, Dick 🙂
  Fijne genietgroetjes, Heidi

  Liked by 1 persoon

 10. Maar goed dat ik even teruggebladerd heb…anders had ik deze gemist. Prachtige foto’s van hele mooie fuutjes!!! Geweldige mooie verzameling laat je hier zien. Valt nog niet mee om ze zo mooi in beeld te krijgen, proficiat.
  groetjes, Maria

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s