19 reacties op “BoomkikkerBlog

 1. Dit zijn weer mooie foto’s van een prachtig kikkersoort. Ik ben het met je eens, sommige fotografen maken er een bende van in het leefgebied van de boomkikkers. Ik wijs inmiddels niemand meer de weg en publiceer er ook geen foto’s meer van, behalve dan van de kikkers die gewoon langs het pad zitten. Jammer jammer want ze zijn wel super fotogeniek.

  Ben trouwens ook benieuwd hoe je camera bevalt, je hebt ‘m inmiddels al een tijdje toch?

  Liked by 1 persoon

  • Camera bevalt prima. Ik wil niet meer terug. Zoals je hebt kunnen lezen heb ik er zelfs nog eentje bij gekocht. Mooie occasion. Ik ga tegenwoordig vaak met 2 camera’s op stap. Hoef ik geen lenzen meer te wisselen.

   Like

 2. Hoi Dick,
  Momenteel geen gebrek aan kikkertjes, al moet je uiteraard wel weten waar je ze zoeken moet. Het is jammer dat er zoveel schade aan struiken e.d. is toebracht want het ziet er soms wel schandalig beschadigd uit. Hoezo natuurliefhebbers. Je hebt al gemerkt dat als je geduldig bent de kansen vanzelf komen en dat de kleintjes niet alleen verscholen blijven zitten. Net als jij kijk ik er vaak ook even, in de hoop dat er eentje een mooie plek heeft gekozen.
  Groet, Kees

  Like

 3. Hoi Dick, Wat een prachtige foto’s weer. Ik had geen idee dat je zulke mooie plaatjes aan het schieten was. Ik heb genoten van de “kikkerjacht”. Groetjes Elly

  Liked by 1 persoon

 4. Dat zijn een van mijn favorieten, de gezichts of is het snuituitdrukkingen zijn geweldig. Gelukkig hebben we die ook hier in de omgeving zitten. Alhoewel ik overal van afblijf mbt dieren ed heb ik toch alweer wat geleerd, het zou toch dom en eeuwig zonde zijn als zo’n beestje door het aanraken van één van ons het niet zou overleven. eh bij ons is het zelden dat je er een treft in een boom, bij ons zitten ze dus (nog) gewoon in de braamstruiken. Wederom complimenten voor de foto’s.

  Liked by 1 persoon

 5. toch even de PC aangezet zodat ik ook op je blog kan reageren (lukt niet op de mobiel). Echt een mooie afwisselende serie, boomkikkers in alle houdingen. Kleintjes zijn er genoeg, maar ik zie bijna geen grote boomkikkers, heb er dit jaar maar een paar gezien.
  groetjes Ghita

  Liked by 1 persoon

 6. Pffff wat een pracht blog, Dick!
  Ik heb zo ook nog nooit in het echt gezien… maar ik fotografeer ook hoofdzakelijk in onze tuin en daar komen ze natuurlijk niet voor… dat zou wat wezen… 😉😊
  Maar ik heb weer genoten van je verhaal en foto’s en ga ze nu in het groot bekijken.
  Lieve weekend groetjes van Anna 🤗

  Liked by 1 persoon

 7. Op de plek hier in de buurt waar ze zitten gelukkig nog heel veel braamstruiken maar hier is het ook wel ietsje minder druk dan in de AWD vermoed ik. Gelukkig voor de kikkertjes dan want voor de foto’s is zo’n boomtak wel een heel stuk rustiger.
  De klauterpartijen zijn erg leuk op je foto’s, die nummer 14 is geweldig grappig en de laatste dag op het eind ook nog een prima toevoeging. En eentje die recht naar je lens toe kruipt … Een gelukje.

  Liked by 1 persoon

 8. Wat een prachtige en leuke serie van de Boomkikkers!
  Je header is ook fantastisch, wat een prachtige houding van de Keizersmantel en de kleuren van de achtergrond zijn magnifiek
  Fijn weekend, Groetjes, Maria!

  Liked by 1 persoon

 9. ha Dick,
  wat zijn die boomkikkertjes toch ontzettend leuk om te zien.
  Voor de foto’s is het het leukst als ze toch ook een beetje gaan bewegen. Wat dat betreft heb jij leuke kansen gehad én gepakt. Heel erg leuk vind ik de acrobaat (14), het klauteren op pitrus (22) en de klauterkikker (24). En natuurlijk: dat kikkertje op je lens. Die is super!!

  Hartelijke groet, Corrie

  Liked by 1 persoon

 10. Eigenlijk ben ik best een beetje jaloers op je Dick (positief bedoeld hoor!). Heerlijk dat je de boomkikkers hebt kunnen vinden en ook zo mooi hebt kunnen vastleggen. Die op je cameratas vind ik de leukste. Ben zélf wel weer een paar keer geweest in AWD, maar niets kunnen vinden op de bekende (en ja, inmiddels behoorlijk beschadigde) plek. Toch het zoekgebied maar een beetje uitbreiden en wie weet …..
  Groetjes,
  Ditta Voetberg

  Liked by 1 persoon

 11. Hoi DIck,
  je bent in ieder geval al meer in de AWD geweest dan ik want ik ben er zelfs nog helemaal niet geweest dit jaar!!!!! Als ik deze serie over de boomkikkertjes dan weer zie dan baal ik natuurlijk wel weer maar ja, het is soms wel eens niet anders.
  Zo jammer dat een stel fotografen het voor andere weer verpesten. Nog ff en zijn ze weer helemaal niet te vinden zucht….. Jou serie is in ieder geval heel erg mooi!
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 12. Hoi Dick,
  weer een prachtige reeks van deze toch wel kleine maar prachtige en leuke boomkikkertjes! Ik vind het ook jammer dat er nog steeds mensen zijn die geen respect hebben voor dier en natuur! Maar nu om verder te gaan met de boomkikkers… Natuurlijk zijn ze allemaal weer mooi, maar er zijn altijd van die favorietjes, die er toch wat lichtjes uitspringen. Bij deze zijn dat voor mij… Uit de eerste reeks, foto: “02. Boomkikker in boom”, “06 Beweging”, “07a en 07b Face to face”, (08 Op de uitkijk, had ietjes leuker geweest als je die van het vooraanzicht had kunnen fotograferen) en uiteraard ook “11 Op de telelens” en “12 Op de fototas”. Bij de tweede reeks vind ik het nog moeilijker om er enkele favorieten uit te kiezen, niet dat dit echt moet, maar ik denk dat jij dat ook wel fijn vind te weten wat wij bezoekers de mooiste vinden 🙂 Bij deze reeks bijna allemaal even mooi, maar als ik er dan toch een moet vernoemen, is dat de eerste “14 Acrobaat” die er toch wel iets meer bovenuit springt 🙂 Dit was weer een fantastisch reeks waarvan ik heb genoten… Dick!
  Groetjes, Heidi

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s