9 reacties op “Balgzandpolder-2 : steltlopers

 1. Tja, wat moet ik zeggen over die tureluurs. We zullen het er maar op houden dat geluk met de dommen is. En volgende keer gaan we gewoon gelijktijdig weg.

  Het was inderdaad een continue parade van steltlopers die dag. Je hebt er een fraai overzicht van gemaakt. Ben benieuwd naar het laatste deel van de trilogie.

  Gr. René

  Liked by 1 persoon

 2. Hoi Dick,
  Zo’n hut geeft je de kans om vogels te fotograferen die je meestal van grotere afstand ziet. De kans heb je gegrepen, ook al ben je net iets te vroeg weggegaan. Alle steltlopers heb je mooi in beeld gekregen, en je zal wel extra tevreden zijn met groenpootruiter, oeverloper en witgatje.
  Wat een tijd zal het gekost hebben om te selecteren en te bewerken. Maar zo heb je de dag nog een keer beleefd.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 3. Wauw, deze serie vind ik nog leuker dan deel 1. zo gaaf om die tureluur en kluut zo vlakbij te hebben, maar ook de minder voorkomende soorten als de groenpootruiter. En wat een mooie serie van het witgatje. Ik denk toch dat ik volgend jaar de reis maar eens moet maken naar het hoge noorden, want deze hut is echt de moeite waard.

  Liked by 1 persoon

 4. Hoi Dick,
  dit is een serie waar je echt trots op kan zijn.
  Deze steltlopers heb je ondanks het geklungel met de belichting toch maar heel mooi weten neer te zetten. Die groenpootruiter is echt een plaatje zeg. In de vergroting zijn ze echt supermooi. De leuke actie foto’s van de kluten mogen er zijn. Altijd leuk dat je even wat andere foto’s kan neerzetten.
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 5. Je zou er tureluurs van worden van al die Tureluurs maar ik vind ze prachtig om te zien net als de andere vogels en je foto’s daar van. Zelf kom ik deze soorten nooit tegen dus echt genieten van dit blog!

  groetjes van Ank

  Liked by 1 persoon

 6. Je zou er wel helemaal tureluurs van worden met al die Tureluurs, he Dick. 😀 Maar hoe dan ook ze zijn prachtig in beeld gebracht! Ik ben snel even gaan kijken op de site van René, die ook prachtige plaatjes heeft geschoten van de Tureluurs dan vooral van de parende, maar jij hebt mooie close-ups van deze steltlopers! En de frontaaltjes vind ik best wel leuk en prachtig! Ik zou het verschil niet zien tussen het Witgat en de Oeverloper, lijken mij bijna twee dezelfde soorten. De Tureluur valt wel erg op met zijn knal oranje stelten en snavel 🙂 Ook de parmantige Tureluur staat er prachtig op! Het Steenloper ziet er mij ook een leuk vogeltje uit, hoewel ik denk dat het niet echt een steltloper is, maar vind het toch fijn dat je die alsnog hebt toegevoegd aan deze reeks! Ik heb hier weer genoten…
  Fijne weekendgroetjes, Heidi

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s