13 reacties op “Groeten uit Beekbergen – 3

 1. Geweldig die ontmoeting met de reebokken en zeker de eerste foto is prachtig!
  Alle oranjetipfoto’s vind ik ook mooi, boffen hoor als ze zo willen blijven poseren, ze zijn meestal nogal vliegerig.

  Liked by 1 persoon

 2. Wat zijn Oranjetips toch prachtig, heel mooi vastgelegd natuurlijk, vooral met gespreide vleugels. Speenkruid nr23 vind ik ook erg mooi! Ik ben ook erg fan van je schrijfkunst, lekker om te lezen allemaal!

  Liked by 1 persoon

 3. Hai Dick,

  Wat een mazzel met die reebok, maar door de manier waarop je reageert hou je er een mooie plaat aan over. De meeste mensen zouden direct wild de camera richten en dan heb je alleen z’n kont op de foto. Heerlijke platen van de vlinders. Even tuinieren levert direct resultaat op. Al die dingen laten zien hoe goed je bezig bent met je hobby. Het oranjetipje op het anemoontje is een mooi toetje. Prachtig.

  Groet,
  René

  PS: Twee jaar terug had ik inderdaad ook al eens de scholekster gefotografeerd.

  Like

 4. Wat een mooie blog weer, hoe meer ik zie van Beekbergen en omgeving, hoe meer ik de neiging krijg volgend jaar onze voorjaarsvakantie daar te boeken, reeën, oranjetipjes, mooie mosjes, bloemen…..prachtig allemaal. Je eerste ree foto is top, maar de oranjetipjes, de macro versies….zijn mijn favorieten, die wil ik volgend jaar ook wel zo mooi vastleggen.
  groetjes Ghita

  Liked by 1 persoon

 5. Want een mazzel had je met de oranjetipjes , ik ben er half mei geweest en geen één vlindertje gespot wel een reebok(misschien wel dezelfde) . Je hebt er een mooie serie van gemaakt. Voor mij viel het daar een beetje tegen met de flora en fauna maar wel leuk om er een keer rond te lopen. Groetjes Adria

  Like

 6. Wow, wat een geweldig blogbericht!! Fantastische foto’s en van de eerste reebok heb ik ademloos zitten genieten. Dan de bloemen, prachtig en zoveel oranjetipjes , wat een goed benutte kans! De moskapsels zijn ook schitterend. Ik heb hier wel ff lekker van genoten!
  groetjes, Maria

  Liked by 1 persoon

 7. De eerste foto lijkt mij ook de bloesem van een kerselaar, maar welke precies zou ik niet kunnen zeggen. Ondanks dat hij veraf zat en je veel hebt moeten bijknippen staat hij/zij er toch mooi op de ‘tjiftjaf’ (al blijft het voor mij nog steeds moeilijk het onderscheid te maken tussen een tjiftjaf en een fitis). Ik weet niet hoe goed reeën kunnen zien, maar ze hebben wel een sterk ruikzintuig (ook afhankelijk hoe de wind zit) en ik denk dat dit het geval was!? Wellicht hebben ze je geroken! Toch heb je geluk gehad en de reebok mooi in beeld kunnen vastleggen! Er zijn blijkbaar nog wel heel wat vlindersoorten die ik niet ken of eerder gezien heb, zoals dit oranjetipje, een prachtig vlindertje! En daar heb je ook mooie plaatjes van geschoten! Vooral de parende oranjetipjes op foto 12 en 13 ook foto 14, 15, 18 en 19 van de oranjetipjes zijn prachtig! Maar de TOPPER vind ik de Close-up van het oranjetipje! De foto van het speenkruid vind ik de tweede (foto 23) ook beter wat betreft de compositie! Verder kan ik zeggen dat het weer een heel geslaagde reeks was en dat ik weer genoten heb van jouw Beekbergen trilogie!
  Groetjes, Heidi

  Liked by 1 persoon

 8. Hoi Dick,
  Je hebt je goed vermaakt in Beekbergen. De reebok zorgde voor een hele bijzondere ontmoeting die een fraaie plaat heeft opgeleverd. Soms heb je dat geluk. De oranjetipjes hebben voor een mooie serie gezorgd. Je hebt de geboden kansen prima benut. Niet alleen een prachtige vlinder maar ook nog in een bijzondere actie. Je kan nauwelijks meer wensen voor wat betreft oranjetipjes.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 9. Hoi Dick,
  echt een heel mooi blog waar ik heerlijk van heb zitten te genieten. Die reebok is natuurlijk helemaal geweldig Prachtige en mooie duidelijke foto. De foto’s van het oranjetipje vind ik supermooi! Zelfs een paring erbij en dit maakt het ook een prachtig geheel. het speenkruid is heel sfeervol en daar geniet ik erg van.
  Groetjes, Helma

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s