14 reacties op “Sprokkelmaand

 1. Wat mij betreft mag je wel vaker foto’s sprokkelen, Dick. Het is weer een aangename blog om te zien en te lezen, ik heb er weer van genoten! De Fuut met lentekriebels vind ik heel leuk en de Meerkoet is mooi vanuit dit standpunt “heli view’ getrokken. De kleinere vogeltjes vind ik altijd leuk om naar te kijken daar kan ik altijd van genieten, zeker als ze er zo mooi opstaan, zoals jij dit kan! Maar het staart meesje vind ik wel een koddig vogeltje. De mosjes zijn ook mooi en leuk, vooral die met het druppeltje, dat juist op een lantaarntje lijkt en de smoesmos vind ik een leuke benaming 🙂 De torenvalk heb je inderdaad mooi weten te vangen in zijn vlucht, knappe foto!! En de zuring in teal vind ik wel iets hebben met deze kleur, ik hou er wel van! Dank om ons weer te laten genieten van je foto’s en leuke tekst. Ik wens je nog een aangename avond.
  Groetjes, Heidi

  Liked by 1 persoon

 2. Het zou zonde zijn om dit soort foto’s links te laten liggen dus sprokkelen is een goed idee. Een paar jaar geleden deed ik dat ook wel eens. Onverwacht ben ik zeer gecharmeerd van de meerkoet foto. Een partner voor de fuut ontbreekt gelukkig zeg je …. Dat betwijfel ik, volgens mij een leugentje om bestwil 😉

  Liked by 1 persoon

 3. Poeh een mooi sprokkelblog hoor, prachtige foto’s ! Ik kan bijna niet kiezen, de meerkoet heel erg mooi zo, de roodborst heel grappig, de boomschors zo simpel maar o zo mooi, de mosjes prachtig macrowerk, ik heb weer genoten van je blog, groetjes Adria

  Liked by 1 persoon

 4. Prachtige foto’s Dick, de fuut spreekt mij zeer aan. Mooie houding. Ook het mos met de waterdruppel vind ik heel apart. Dank voor je reactie op mijn laatste blog. En het gaat je vast wel lukken om een oranjetipje te fotograferen.
  Groeten,
  Roos

  Liked by 1 persoon

 5. Hoi Dick,
  je hebt jezelf echt weer overtroffen met deze “sprokkelfoto’s. Ik ben helemaal weg van die mosfoto’s en dan ook die met de druppel eraan. man, man, man, echt onwijs mooi! Trouwens ook de Fuut met lentekriebels is een prachtplaat geworden net zoals de zingende roodborst en de andere vogeltjes. Ik heb echt weer zitten genieten van al deze mooie natuurbeelden.
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 6. Hai Dick,

  Een hele fraaie verzameling foto’s zo bij elkaar. Na even snel er doorheen gewandeld te hebben dacht ik dat foto’s 9 en 12 de mooiste van de serie waren. Maar na een tweede keer beter bekijken moet ik toch zeggen dat de foto van de meerkoet wel een hele mooie is. De achtergrond (of moet ik zeggen ondergrond) en het kleine schaduwrandje geven de foto enorm veel extra. Het krijgt een beetje een olie-achtig effect. Erg knap belicht ook, want het schildje boven de snavel laat mooie details zien. Hele mooie serie.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

 7. Hoi Dick,
  Tja, baardmannetjes bij de Toolenburgerplas. Ik ben er ook geweest, ik heb er net zo veel gezien als jij. De meerkoet vanuit heli-view is een voltreffer. Dat standpunt geeft soms verrassende beelden, ik heb het wel eens geprobeerd met een fuut die jongen op haar rug had. Je hebt ook een bijzondere plaat van het roodborstje gemaakt (06), zo zie je ze zelden. Ik fotografeer zelden mosjes, maar je laat hier wel zien dat het zeer mooie beelden kan opleveren. Heel knap gedaan. Jij maakt bovendien duidelijk dat sprokkelen een heel mooi verslag kan opleveren.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s