13 reacties op “AWD Januari 2017

 1. Wederom een pakkend en mooi verhaal, ik begin de vogel en watervogels al aardig bij naam te kennen, waarvoor dank. Nu dat ik eindelijk eens in de AWD zelf ben geweest is eea herkenbaar en deel ik jouw mening mbt de vogelhut, die staat inderdaad erg hoog. Maar ik verheug alweer op het volgend bezoek aan de AWD en op jouw blog. Dank u.

  Like

 2. Hoi Dick,
  een prachtige serie van de AWD. Het is dan ook een gebied waar altijd wel wat te beleven valt maar je moet er tijd voor hebben 😉 Je laat een mooie gevarieerde serie zien en de grote zaagbek is echt een hele leuke plaat geworden. De serie van de vos is echt super en toen ik de foto en tekst zag van de Boodschappenvos kon je me echt opvegen mwhaaaaaa……..
  Maar echt, je laat hele mooie foto’s zien en het is maar goed dat ik ze vergroot bekijk. Echt vele malen mooier en scherper. Ik heb echt weer genoten!
  Het maakt toch niet uit dat nu de winter over is je ineens krokussen moet gaan plaatsen. Ik was ook zo maar er was een fotograaf die tegen me zei: “Het maakt niet uit in wat voor jaargetijde je wat plaatst. Het gaat om de emotie van de foto’s die je wilt laten zien :-)”
  Groetjes, Helma

  Like

 3. Hoi Dick, wederom een prachtige reeks heb je hier neer gezet! Ik vind het fijn voor jou dat je toch enkele mooie beelden van de waterral hebt kunnen maken. 🙂 We hebben het niet altijd zoals we het graag zouden willen hé, wat betreft de achtergrond of qua belichting en afstand, maar we moeten onze kansen nemen zoals die komen en vroeg of later krijg je toch wel eens een gelukstreffer. Soms moeten we ook wat geduld hebben, soms veel geduld 😉 Maar geduld is een schone deugt en wordt vaak beloond! Nou de brilduiker vind ik ook een topper, hoewel jij er minder op ge-aast waart. Het grazende damhertje vind ik ook zeer leuk en mooi en meneer of mevrouw vos SUPER vooral de eerste twee. En het goudhaantje is een mooie afsluiter. Kortom ik vind ze eigenlijk allemaal weer prachtig, een genot om naar te kijken en ook om je verhalen te lezen. En mijn kennis is ook weer verrijkt wat de namen betreft en zo meer… 🙂 Ik wens je verder nog een fijne avond en een goede nachtrust.
  Groetjes, Heidi

  PS: ik heb ondertussen mijn fotoblog al verplaatst naar dit adres: https://darkflowersite.wordpress.com/
  En ik heb je raad opgevolgd 🙂 Het is nu veel rustiger opgebouwd en de tekst is nu goed leesbaar 😉

  Like

 4. Een dodaars is altijd lastig, precies zoals je zegt … Altijd maar onderduiken als je er net klaar voor bent en het is bijna niet te doen om te voorspellen waar het beestje weer bovenkomt. Met vis is dit dus echt geluk hebben dat je er zo’n mooie plaat van hebt geschoten. Na jouw advies eens een vogelfotohut te bezoeken heb ik eens gegoogeld hierop. Ben er achter dat een kijkhut niet hetzelfde is als een fotohut. En jij bevestigd dat hier dan ook als je het alleen al hebt over de hoogte. Hier in de omgeving zijn er volgens mij alleen kijkhutten.
  Erg leuk een vos te treffen, met de neus in de wind is een super mooi plaatje maar de laatste is erg grappig. Een vos die gewoon schijt heeft aan je 🙂 Het damhertje is ook heel gaaf.

  Like

  • Voor mij zijn de echt goede fotohutten ook ver weg, hoor. Ben een keer in Kalmthout geweest en in Delden, allebei het eind van de wereld voor mij… Het kost wat, maar dan heb je ook wat (hoewel het soms ook tegenvalt)

   Like

 5. Hai Dick,

  Een prachtige verzameling zeg, waarvan die van het roodborstje voor mij de mooiste totaalplaatje is.
  Mooi licht maakt nou eenmaal de foto en dan maakt het niet zoveel uit wat het onderwerp is. Natuurlijk heb je qua soorten wel veel fraaiere onderwerpen. Zeker omdat er zoveel schuwe soorten tussen zitten. Foto 16 is een hele fraaie van de waterral. Ik kan mij de opwinding goed voorstellen en goed dat je je hebt kunnen bedwingen. Ipv een wegrennende ral, heb je nu gewoon een paar prachtige platen. Je weet waar ze zitten en je kunt ze daar het hele jaar verwachten. Dus je krijgt vast kansen genoeg. Leuk ook wanneer er straks jongen zijn. Die vogelhut laat ik eigenlijk altijd links liggen, juist vanwege het veel te hoge standpunt. Zo jammer, want je hebt er toch een paar mooie soorten en momenten gefotografeerd. Een heel fraaie serie met een mooie afsluiter.

  Groet,
  René

  Like

 6. prachtige blog met erg mooie vogelfoto’s. Vooral de zaagbek, brilduiker en de roodborst. De waterral werkte ook leuk mee,heb je er ook goed op staan. Mooie vos in het infiltratie gebied denk ik, daar kwam ik haar ook wel eens tegen. Mooie pose op de eerste foto.

  Like

 7. Hoi Dick,
  Je pakt hier wel uit met een flinke reeks fraaie platen. De vogelhut sla ook ik meestal over, maar jou heeft het toch een aantal mooie beelden opgeleverd. Een dodaars met vis overkomt je toch niet zo snel. De waterral heeft je doorzettingsvermogen beloond. Je mag blij zijn met deze beelden. Zo is het mij nog nooit gelukt, wel toen er een paar jaar geleden ijs lag. Vossen heb ik de laatste tijd ook maar weinig gezien. Ze trekken zich vaak weinig van je aan en ze zijn inderdaad niet te beroerd om te laten merken hoe ze over je denken. Januari heeft je veel moois gebracht.
  Groet, Kees

  Like

 8. Ha Dick,
  je geduld met de waterrallen heeft zich uiteindelijk toch uitbetaald. Top, om die van zo dichtbij te zien. En foto 16 en 17 vind ik errug mooi!!
  Verder ook een mooi blog. Het lijkt me heerlijk om zo dichtbij de AWD te wonen.

  Hartelijke groet, Corrie

  Like

 9. Mooi verhaal Dick, over je zoektocht naar de waterral. Je doorzettingsvermogen heeft je toch een aantal leuke platen opgeleverd. En natuurlijk kan het altijd beter, maar de beleving is ook wat waard. De mooiste foto’s van de serie vind ik het roodborstje en de eerste vossenfoto. Wat een mooie houding heeft hij (m/v)!

  Gr. René

  p.s. als het goed is hebben we in de Balgzandpolder een mooi laag standpunt vanuit de hut!

  Like

 10. Dag Dick,
  Zoveel herkenning omtrent het verhaal en de foto’s van de waterral. Ik vermoed dat we in die periode op dezelfde plaats hebben gepost om de waterral te kunnen fotograferen. het gescharrel in het kreekje en dan ineens vanuit je ooghoek hem/haar heel dichtbij te zien en de adrenaline die dan door je heen schiet. Je verhaal en de beleving erbij maken het voor mij pracht platen. Ik sluit me dan ook aan bij René hierboven: “de beleving is ook wat waard”
  Groet,
  Ditta

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s