12 reacties op “ADHD in de AWD

 1. Prachtig al die vogeltjes. Ik vind het een kunst hoor, zelf heb ik er het geduld niet zo voor. Leuk die gele kwik biddend! De foto’s van het Goudhaantje zijn ook mooi hoor ook al ben je nog niet helemaal tevreden, ik had ze graag gemaakt!

  Like

 2. Terwijl ik zit te genieten van de lente kom jij aan met foto’s in de sneeuw 🙂 Moet kunnen. Niet goed in vogelfotografie zeg je maar je komt hier toch met een stel erg leuke mooie plaatjes aanzetten. Dat betekend dat ik dus barslecht ben in vogelfotografie want als je deze al niet goed vindt … Ik vind ze prachtig. Vooral de biddende GGK en het Goudhaantje.

  Like

 3. Wat een mooie blog gevuld met allerlei vogeltjes, ben ik niet van je gewend maar van mij mag je het vaker doen ! De graspieper, het parmantige en in de sneeuw zijn heel mooi , de grote gele kwikstaart een favoriet van me die ik vaak op landgoed Staverden zie maar nog nooit scherp erop heb gekregen maar jij hebt het voor mekaar gekregen, echt heel erg leuk ! Ook het andere kleine grut heb je er mooi opgekregen , de topper is voor mij nr 19 met het goudhaantje met zn typische houding. Groetjes Adria

  Like

 4. Dick, je mag best tevreden zijn met je foto’s. Als jij dat allemaal zo manueel instelt en toch zo’n mooie scherpe foto’s kan maken dan doe ik mijn petje af voor jou! Ik zou het niet beter kunnen en ik gebruik de sportstand op mijn camera om bewegende objecten te fotograferen. Dat is iets gemakkelijker en verlies je minder kansen. Vooral als je vogel(tje)s in de vlucht wil fotograferen. Ik probeer ook wel manueel te fotograferen maar dan enkel bij stilstaande objecten en landschappen. Natuurlijk vind ik de hele reeks weer prachtig, maar foto 3 van het parmantige graspieper vind ik wel heel leuk en mooi en dan de biddende GGK en het staartmeesje en goudhaantje behoren ook tot mijn favorieten.
  Lieve groetjes, Heidi (alias Mariposa)

  PS: indien je mijn weblog eens zou wil bezoeken probeer dan deze link: http://darkflower.synology.me
  Als je hier op de naam mariposa klik zal je wellicht op mijn nieuwe onbewerkte account terecht komen.

  Like

 5. Hai Dick,

  Je hebt toch een aantal mooie platen overgehouden aan je bezoekjes aan de AWD hoor. De goudhaanfoto’s zijn voor mij het meest in het oogspringend, vooral omdat dit echt een heel lastig vogeltje is om te fotograferen en dan vooral vliegend. Om zo’n laatste foto ook scherp te krijgen moet je nog veel betere apparatuur hebben of een keertje een beetje geluk. Het helpt wel om er veel tijd in te steken, want dan neemt uiteraard de trefkans toe. Leuk die gele kwik en altijd lastig om ze mooi biddend te fotograferen. Het zijn inderdaad korte momentjes en dan moet je net mazzel hebben dat er op tijd scherp gesteld is. De graspieper in de sneeuw (nummer 4) is een fraaie. Goed gebruik gemaakt daar van de voorgrond.

  Groet,
  René

  Like

 6. Wederom prachtige foto’s en ik deel je mening dat het fotograferen van vogels een kunst op zich is. Vooral de kleine vogeltjes die ook nog eens supersnel zijn, dan is iedere gelukte foto een zegen. Prachtige reportage. Bedankt voor het delen.

  Like

 7. Tsssss……… durft ie gewoon te zeggen dat vogels fotograferen niet zijn sterkste kant is in de vrije natuur!!!! Nou, dan weet ik niet wat je ervan verwacht maar menigeen zou jaloers zijn op deze foto’s van vogels die je laat zien!!!! Die derde foto van de graspieper heeft mijn hart gestolen!! Wat een parmantige stap heeft hij daar hahahahaha…….. en ja, ik ben ben best wel een beetje jaloers hoor op deze fraaie vogelplaten!
  Groetjes, Helma

  Like

 8. Tja, wat zal ik ervan zeggen. Voor iemand die vogelfotografie niet als specialisatie heeft laat je toch een heleboel fraaie platen zien. Natuurlijk kunnen de vluchtbeelden wel scherper, maar dan moet je investeren in andere apparatuur denk ik. Zelf zou ik met die beelden zeer tevreden zijn. De gele kwik heb ik vaak gezien, maar een foto waar ik tevreden mee kan zijn is mij niet gelukt. Over het goudhaantje kan ik hetzelfde zeggen. Ik vind het een mooie serie afwisselende beelden met flink wat actiemomenten.
  Groet, Kees

  Like

 9. Hoi Dick,
  ik denk dat je maar niet meer moet zeggen/schrijven dat vogels fotograferen je niet zo goed afgaat. Dat kán echt niet meer na het tonen van deze prachtige platen. Het is een bijzonder mooie serie. ook als vind je zelf dat de topper er (nog) niet bijzit, ik vind je serie van het goudhaantje beeldschoon.
  Ook de tjiftjaf staat er prachtig op. Biddende kwikstaart is heel leuk.
  Maar mijn absolute favoriet is de parmantige graspieper in de sneeuw. Zó leuk.

  Hartelijke groet, Corrie

  Like

 10. Pingback: AWD Januari 2017 | Yemrev Kiekt

 11. Hoi Dick,

  Erg, nee ontzettend leuk dat Goudhaantje. Ik krijg die ADHD vogeltjes niet op de foto maar dat heeft ook wel te maken met dat ik mij niet vaak in de juiste biotoop bevind. Jij hebt het knap gedaan met de vluchtfoto’s.
  Inmiddels heb ik wat tijd gehad om een aantal dagen te oefenen na een vrijwel fotoloze winter, op enkele uitzonderingen na. Nu nog zon en we kunnen weer helemaal los.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s