9 reacties op “Wintertuin

 1. Genieten van zo’n tuinvogelblog! Zelf ben ik er deze winter niet aan toegekomen om de bezoekers van mijn tuin te fotograferen maar ik kijk graag bij jou naar de mooie foto’s!

  Liked by 1 persoon

 2. Hoi Dick,
  Dat zijn veel vertrouwde bewoners van tuinen. M.u.v. spreeuwen komen ze ook allemaal in onze tuin voor. Kauwtjes vind ik irritant, er leven er simpelweg te veel bij ons in de buurt. Als er voor kauwtjes aantrekkelijk voer in de tuin ligt komen ze met velen en jagen alle andere vogels weg. Je scoort wel met een aantal mooie winterse platen, een buitenkansje dit jaar. Mooie afsluiter.
  Groet, Kees

  Like

 3. Prachtig al die vogels die bij jullie komen buurten om een “graantje”mee te pikken. Je hebt de voedertafel op een perfect plekje neergezet; de achtergrond is super mooi ! De merel doet het altijd goed op de foto maar ook de spreeuw heb je mooi vastgelegd, wat een mooie kleuren heeft die vogel toch, en dan de laatste vind ik echt heel erg leuk , zo’n brutaal koppie als die ekster heeft. Groetjes Adria

  Like

 4. Heel mooi al deze “gewone” tuinvogels. Het maakt mij niet echt uit of er bijzondere exemplaren zitten (natuurlijk is dat dan mooi meegenomen) maar deze platen , en zeker de eerste zijn echt onwijs mooi met prachtig licht. Ook de foto’s met de vogels in de sneeuw zijn helemaal super. Heerlijk om dit zo te zien 🙂

  Like

 5. Lekker om zo eens gewoon thuis te spelen, rijke oogst met voor mij als topper nr 2 vanwege het prachtige licht.

  Groetjes Loes

  Like

 6. Altijd lekker om zo af en toe er niet uit te moeten en gewoon lekker thuis te kunnen fotograferen. Het heeft je een leuke serie opgeleverd, met voor mij de spreeuw als winnaar van de mooiste-tuinvogel-verkiezing. Foto twee heeft prachtig licht op de achtergrond.

  Gr. René

  Like

 7. Weer een prachtige reeks! En weet je, voederen mag het jaar door hoor, ook al is er vers aanvoer van insecten en zaadjes voor de vogeltjes, iets extra’s is altijd mooi meegenomen en zeker tijdens de broedtijd en tijdens het groot brengen van de jongen. Hier in onze tuin heeft het voedertafeltje het meeste succes hoewel er wel meerdere voedergelegenheden zijn, zoals voedersilo’s, vetbolletjes en pindakaas. Het nadeel van zo’n voedertafel is dat het niet afgeschermd is tegen regen en slechte weersomstandigheden. Kauwen daar hebben we hier geen last van die vliegen gewoon voorbij de tuinen. Een ekster sporadisch, maar van het minste ze je opmerken zijn ze weg. Mijn tuinbezoekers zijn voornamelijk de merels, tortelduifjes en het roodborstje. De meesjes en vinkjes houden afstand of komen op een zeldzame keer. Of dit door de katten komt? Wellicht, want er zijn er wel veel, die ik zelf heb en ook nog andere buurtkatten en zwervers. Hoewel het moeilijk is om te zeggen welke de beste is, vind ik in deze reeks het vinkenvrouwtje met de lichtgevende achtergrond heel mooi weergegeven en ook de foto’s van de spreeuwen en de laatste met de ekster heel mooi.
  Zonnige groetjes, Heidi

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s