14 reacties op “AWD Trilogie – 3.Narijpen

 1. Na die geweldige ruige rijp van de 18e vallen deze foto’s daarbij een beetje in het niet, in deze serie ga ik dan ook voor de vogels, met name de gele kwik, reigerportret en zaagbek, zeer geslaagde beelden!

  Groetjes Loes

  Like

 2. Hoi Dick,
  Op die dag hebben we elkaar niet getroffen maar hebben onze paden elkaar wel gedeeltelijk gekruist. Andere vergelijkbare waarnemingen, wintertalingen bijvoorbeeld, hebben we weer op verschillende dagen op min of meer dezelfde plek gedaan. Het landschap was mooi, maar al wat minder spectaculair, zeker vergeleken met de dag ervoor. De reiger herken ik, waarschijnlijk de merel ook. De ral staat er mooi op, maar ik ben ook benieuwd naar het vervolg. Opmerkelijk dat je het zaagbek vrouwtje mooier vindt dan de man.
  Groet, Kees

  Like

 3. Ook dit is weer een prachtige serie. Ook al is de rijp bijna verdwenen,de landschapsfoto’s vind ik toch heel mooi, het licht is echt heel prettig in deze serie. Ook bij de vogels valt dat mooie licht op,met name bij de zaagbek, tjiftjaf en gele kwikstaart. De kleumende reiger is ergleuk.
  groetjes Ghita

  Like

 4. Ook al is de rijp bijna verdwenen, de plaatjes zijn evengoed heel erg mooi om te zien en bij de landschapjes vooral nr 2 en 3, mooi met het hertje rechts, een hele goede compositie. De tjiftjaf had ik ook niet in de winter verwacht, heel mooi erop gekregen en de grote gele kwikstaart zie ik vaak wegvliegen bij kasteel Staverden , prachtige vogels ! De reiger heeft een baaldag volgens mij, wel leuk erop gekregen ! Ben weer benieuwd naar je sneeuwfoto’s, groetjes Adria

  Like

 5. Hallo Dick,
  Narijpen – ik vind ’t wel een leuke titel. De landschappen zijn duidelijk minder wit dan die van de dag ervoor, maar ik vind deze foto’s ook bijzonder, met die blauwe lucht en toch wit aan de bomen; vooral 2 en 3 hebben een heel bijzondere sfeer.
  Verder heb je deze dag heel wat vogels mooi gevangen. Een tjiftjaf in januari – en dan zo dichtbij – heel mooie plaat is dat. De waterral op 15 (toch al bijzonder om die tegen te komen) en de prachtige achtergrond bij mevrouw merel (14).
  En ahgossie, die arme blauwe reiger. Een heel mooi blog.

  Hartelijke groet, Corrie

  Like

 6. Hoi Dick,
  ik moet eerlijk zeggen dat ik deel 2 mooier vond met de ruige rijp dan de foto’s die hier in staan. Niet dat deze niet mooi zijn maar die andere sprak veel meer. In deze post zie ik de vogels maar wat graag aan mijn oog voorbij gaan. De wintertaling is hele gaaf maar ook de reiger vind ik supermooi. De tjiftjaf is ook al zo’n beauty om te zien. De waterral ook geweldig mooi gefotografeerd. In de vergroting zie je ook de scherpte beter en de mooie details. Ik heb ook hier toch heerlijk zitten genieten 😉
  Groetjes, Helma

  Like

 7. Ik blijf genieten van je prachtige foto’s en je verhaal, Dick!!
  Prachtige serie van de vogels… zelfs nog een hier overwinterende Tjiftjaf… 😀
  en je landschapsfoto’s mogen er ook zijn hoor! 😉
  Lieve geniet-groetjes van Anna 😀

  Like

 8. Hai Dick,

  Als je maar weet waar je moet zijn, dan kun je dit soort heerlijke waarnemingen doen en dito foto’s maken. Dit zijn toch een hoop soorten die je niet vaak op 1 dag kunt fotograferen. De tjif is prachtig. Zo krijg je ze niet vaak voor de lens. Nu gauw je nachtblogje bekijken 😉

  GROET,
  rENÉ

  Like

 9. Ondanks de rijp wat minder is, vind ik de landschapsfoto’s als mooie schilderijtjes. Qua licht en compositie schitterend! De vogels zijn ook prachtig in beeld gezet. Daar kan ik alleen maar van dromen en hopen dat ik dit ook ooit zo mooi in beeld kan brengen. Elke foto is een genot om naar te kijken en de tekst erbij ook om te lezen.
  Groetjes, Heidi

  Like

 10. Pingback: AWD Januari 2017 | Yemrev Kiekt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s