15 reacties op “Rondje Spaarnwoude

 1. Het zijn weer stuk voor stuk mooie foto’s. Vooral het goudhaantje(s) en de smient(en) vind ik leuk en prachtig, ook met het tegenlicht! Het lampionplantje met licht vind ik prachtig in beeld gebracht.

  Like

 2. Te veel zon, te weinig zon en licht … Het is ook nooit goed. Goudhaantjes, erg leuke vogeltjes maar oh zo lastig op de foto te zetten. Je zegt dat ze meestal met meer zijn … Heb al redelijk vaak een Goudhaantje gezien maar altijd single. De laatste twee foto’s vind ik het mooist.

  Liked by 1 persoon

 3. Hoi Dick,
  De ervaringen die ik met Spaarnwoude heb kunnen mij niet echt motiveren, maar misschien was ik er op de verkeerde momenten. Goudhaantjes doen het goed deze winter. Knap dat je een aantal geslaagde platen van dit ADHD vogeltje hebt kunnen maken. Smienten zijn vaak erg schrikkerig, dus je trof het dat je een meewerkende man vond.
  Groet, Kees

  Like

 4. Mooie impressie van de plante daar Dick, maar mijn oog en aandacht gingen toch direct naar de goudhaantjes. Wat een luxe zeg om te kunnen kiezen welke je zult gaan fotograferen. Hier in de regio probeer ik ze al jaren voor de lens te krijgen, maar je ziet ze hier nauwelijks.

  Groeten,
  Ad

  Like

 5. De eerste is al een hele mooie binnenkomer met mooi scherptediept, het goudhaantje nr 6 is ook top , heel knap om zo’n beweeglijk vogeltje er zo haarscherp op te krijgen ! De wilde eenden in fileformatie ook heel erg leuk vastgelegd en dan de smient wat een fotogeniek model, echt super ! Ook de laatste in het avondlicht zijn heel sfeervol ! Het was weer een genot om je blog te lezen en te bekijken, groetjes Adria

  Liked by 1 persoon

 6. Mooie blog die ik nog had gemist. De smientjes zijn echt leuke eenden, je hebt er een paar mooie foto’s van kunnen maken. Op sommige foto’s denk ik gewoon dat het al lente is….
  Goudhaantje werkte ook leuk mee. Goed vastgelegd.

  Like

 7. Hoi Dick,
  dit zijn echt mooie platen zeg en dan zeker die met het goudhaantje. Je hebt deze zelfs nog in de vlucht kunnen vastleggen!!! De smient is ook hele mooi maar ik val ook echt voor het lampionplantje. Die vind ik altijd al zo mooi 🙂 Die elzenkatjes en propjes (je openingsfoto) is ook echt zo onwijs leuk. Ik heb weer even heerlijk zitten genieten.
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 8. Hai Dick,

  Spaarnwoude is een lastig gebied. Je moet echt weten waar de bepaalde soorten zitten anders kom je altijd met een leeg kaartje thuis. Nonnetjes goed fotograferen terwijl jij rondloopt, kun je eigenlijk wel vergeten. Dan moet je echt een behoorlijk tam exemplaar hebben. Als je alleen al stopt terwijl je in de auto zit, dan gaan ze er al vandoor. Een schuilhut is de enige mogelijkheid eigenlijk. Je goudhaantje is werelds. Ik zie ze regelmatig en ook vaak in groepjes met staartmezen en vuurgoudhaantjes, maar eentje hangend in de lucht ben ik nog niet tegengekomen. Je hebt er een hele mooie foto aan overgehouden.
  Smient met tegenlicht is ook zeer goed gelukt.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s