21 reacties op “De Mooiste Foto’s van 2016

 1. Hai Dick,

  Allereerste de beste wensen voor 2017. Dat het maat weer een prachtig fotojaar voor je mag worden.
  Het jaar 2016 was voor jou een jaar van overgangen. Geen geklungel meer met de camera, maar nu Yemrev kiekt (of was die naamsverandering al in 2015?). Ik denk dat het woordje “kiekt” overigens geheel verkeerd gekozen is. Het is allesbehalve kiekjes maken wat jij doet. Erg knap hoe jij je de nachtfotografie eigen hebt weten te maken. Dat is een groot compliment waard. Ook je macro’s zijn tot een prachtig niveau gestegen. Geen kiekjes, maar kleine kunstwerkjes. Een hoop veren dus voor jou, maar ik denk dat je die wel verdiend hebt (nu niet naast je schoenen gaan lopen he). Dat je maar veel moois mag vastleggen in het komende jaar (een bruine Kiekendief met prooi bv).

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

  • Inderdaad staat er een afspraak om een keertje de polders boven Amsterdam in te gaan Dick.
   Hopelijk komen we de Bruine Kiekendieven tegen. Ik laat wel weten wanneer er iets te zien valt.

   Groet,
   René

   Liked by 1 persoon

 2. Mooi overzicht Dick! En lekker afwisselend. Het laat zien dat je op elk fotografie gebied je hebt weten staande te houden. Sterker nog: prachtplaten aflevert!

  Ik kan je helaas niet bijhouden en reageren op al je blogs, maar de meeste heb ik wel gezien. Ik hoop dat je in 2017 lekker door kunt gaan op deze weg en blijft genieten van deze prachtige hobby. Verder misschien eens een zonsopkomst in juli? 😉

  Groet, René

  Liked by 1 persoon

 3. Hoi Dick,
  Het is je dan uiteindelijk gelukt om een gevarieerd overzicht samen te stellen, en hoe! Het blijft een hele opgave om een uitgebalanceerd overzicht te maken. Daar hoort inderdaad onvermijdelijk bij dat mooie platen soms toch moeten afvallen.
  Niet alleen jouw macrowerk mag er zijn, de beelden die je nu toont maken dat goed duidelijk. Het is een overzicht waar ik met plezier naar gekeken hebt . En dat je besluit met een prachtige plaat van Utrecht, waar ik jarenlang gewoond en gestudeerd heb, vind ik zelfs nog een kers op de taart.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 4. Ha Dick,
  De visoverdracht, de keizersmantel…..ik zou niet kunnen kiezen. Stuk voor stuk van alle maanden van het jaar 2016 mooie foto’s. Ik hoop dat 2017 weer een mooi fotojaar zal worden. Ik wens je veel creativiteit toe, veel plezier en een gezond 2017.

  Liked by 1 persoon

 5. Mooi overzicht,ook lekker gevarieerd. De slak is mijn favoriet, die spreekt mij enorm aan. Ook jouw macrofoto van november, de strandgaper van februari en de ijsvogeltjes vind ik bijzonder mooi en kan ik wel tot mijn favorieten kiezen. De keizersmantel heb je prachtig op die vlinderstruik,nee zo zullen we hem in de AWD niet krijgen, daar zijn alleen maar gele bloemen.
  Voor het komende jaar weer heel veel fotografie plezier en leuke foto uitdagingen toegewenst, en natuurlijk alle goeds en gezondheid.,
  groetjes Ghita

  Liked by 1 persoon

 6. Hoi Dick, allereerst wens ik je een heel gelukkig en gezond 2017 toe, met natuurlijk veel mooie foto- en natuurmomenten!
  Het zal inderdaad niet meegevallen zijn om uit jouw vele foto’s een mooie selectie te maken, maar je bent er goed in geslaagd om een gevarieerd overzicht samen te stellen. Zo kun je goed zien dat je van alle markten thuis bent.
  ‘Uiteraard’ zijn de macro’s mijn favorieten en de novemberfoto wel heel in het bijzonder, een topper die ik graag gemaakt zou hebben!

  Groetjes Loes

  Liked by 1 persoon

 7. Allereerst de beste wensen voor 2017 met gezondheid, geluk en veel mooie fotomomenten!
  Een prachtige selectie laat je hier zien, wat ik op zich al knap vind want dat selecteren zou niets voor mij zijn, daarom begin ik er ook maar niet aan. Als ik uit deze serie een favoriet moet uitkiezen dan is dat de strandgaper met de slak op een goede tweede plaats!

  groetjes van Ank

  Liked by 1 persoon

 8. Hoi Dick,
  allereerst nogmaals de allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar en dat er maar vele uitjes en mooie platen mogen volgen.
  Je overzicht is echt supermooi. Natuurlijk heb ik ook even op de linken bij de desbetreffende foto’s geklikt en ik moet zeggen dat je een goede keuze hebt gemaakt. Vooral je fotografie op macro gebied is zoveel mooier geworden dat ik er best wel eens jaloers naar kijk hahahaha…. Heerlijk dat we zo op deze manier kunnen genieten van al dat moois. Het is niet te doen om een keuze te maken want het zijn allemaal al hele fraaie platen maar toch haal ik er eentje naar voren en dat is de Strandgaper. Die vind ik echt zo mooi!
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 9. Hoi Cees,

  wat heb je een mooie blog gemaakt met je jaaroverzicht van 2016!
  prachtige opnames van prima kwaliteit..
  de foto van de schelp op het strand…prachtig, maar ook de vos
  met z’n mooie sprong…jij zeg dat ik van alle markten thuis
  ben, maar jij kunt er zelf ook wel iets van! prachtige en verzorgde blog,
  is genieten hier! dikke complimenten

  Wens jou/jullie natuurlijk ook alle goed en veel creatieve en
  mooie fotomomenten!

  vriendelijke groetjes Nieske

  Liked by 1 persoon

 10. 1 foto per maand uitkiezen zal mij nooit lukken maar heel knap dat het je wel gelukt is. Natuurlijk juist goed als je te veel mooie foto’s hebt 🙂
  De eerste is dan wel geen natuur maar heel prachtig. De ijsvogeltjes zijn subliem en het paard in de grondnevel en de mooie vurige lucht (blijkbaar gemist) is ook heel bijzonder en mooi.
  Gelukkig nieuwjaar … Het gaat vast weer veel moois opleveren.

  Liked by 1 persoon

 11. Hoi Dick,

  Ook jij de beste wensen voor 2017 met veel fotogenoegen.
  Je hebt een mooi gevarieerd jaaroverzicht gemaakt en ik ben het helemaal met je eens dat de wijngaardslak je absolute topper is, prachtig het tegenlicht gevangen. Maar ook de andere platen zoals die van de strandgaper en het geweizwammetje zijn heel geslaagd. Ga zo verder in 2017 en de resultaten zullen zeer zeker uit je nieuwe camera rollen.

  Groeten,
  Ad

  Liked by 1 persoon

 12. Hoi Dick,
  het was veel wikken en wegen, begrijp ik, maar het is je uitstekend gelukt om veel variatie te laten zien. Bovendien zijn het allemaal prachtige foto’s.
  Mijn favoriet is de visoverdracht van de ijsvogels; direct gevolgd door de springende vos. Bij dierfotografie is het juist super om “het juiste moment” vast te kunnen leggen. Qua kleur en sfeer vind ik de strandgaper top.
  Ik wens jou een goed 2017 met weer veel mooie fotomomenten.
  Hartelijke groet, Corrie

  Liked by 1 persoon

 13. Allereerst de beste wensen voor 2017, in goede gezondheid en met vele mooie foto momenten. Wat laat je een prachtig jaar zien, zo veel verschillende onderwerpen, en je brengt me weer op een idee. Januari, heerlijk met water en olie spelen, is ook wel een beetje mijn ding. Stuk voor stuk elke maand beauty’s, zal niet makkelijk zijn geweest om een selectie te maken. Je bent er heel goed in geslaagd. Geniet van 2017 dan doe ik dat ook met de prachtige foto’s die voorbij komen. Groetjes Von

  Liked by 1 persoon

 14. Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar ! Je hebt er een heel mooi overzicht van gemaakt , elke maand een topfoto, moeilijk te zeggen welke de mooiste is voor mij, ik denk dat ik voor de kievitsbloem ga misschien wel omdat ik die nog nooit voor de camera heb gekregen maar je hebt er een heerlijke plaat van gemaakt ! en dan nr 2 de heidelibel ook prachtig door de mooie kleuren in de achtergrond. Ik hoop ook in dit nieuwe jaar veel foto’s van je te zien , groetjes Adria

  Liked by 1 persoon

 15. Natuurlijk wens ik jou een gezond en fotofantastisch 2017. Ik verheug me op nieuwe foto’s en verhalen. Je hebt super mooie foto’s uitgekozen, ik word er helemaal vrolijk van. Groetjes Annemarie

  Liked by 1 persoon

 16. Het zijn stuk voor stuk allemaal pracht foto’s. Ben je beroeps/professionele of hobby fotograaf? Uw foto’s zien er toch wel heel professioneel uit. De macro’s vind ik ook heel prachtig en verfijnd! “Great work!” Groetjes, Heidi

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s