9 reacties op “Pestvogelgekte

 1. Schitterende opnames van de pestvogels. Gisteren heb ik in Roermond dan ook een groepje van 19 pestvogels kunnen waarnemen en fotograferen. Gelukkig hier hooguit 5 andere waarnemers/fotografen. Geen gekkenhuis zoals jij beschrijft. Ik heb genoten van je foto’s die zeer geslaagd zijn en die takken die horen er gewoon bij die storen wat mij betreft niet.
  Groeten,
  Roos

  Like

 2. Geweldig! Bessen zitten nu eenmaal aan takken 🙂 Ik vind de platen prachtig.
  Dat sommige fotografen niet begrijpen dat je met rust en geduld, én respect, meer kunt bereiken, begrijp ik echt niet.

  Like

 3. Tja, een invasie fotografen hoort bij een invasie pestvogels, het is niet anders, maar wel erg jammer als er dan een paar mensen de boel verpesten voor de anderen.
  Je een na laatste foto is voor mij de mooiste vanwege de mooie en rustige achtergrond, gevolgd door de laatste foto, die ik geen takkenfoto vind, maar juist een natuurlijke ‘bessen’-foto met een mooie evenwichtige compositie.
  Bij foto 2 heb je prachtig licht maar zó jammer van de takken die uit de kop groeien. Die had bij mij de eindstreep eerlijk gezegd niet gehaald.

  Groetjes Loes

  Like

 4. Hai Dick,

  Dit is echt zo’n soort die je eigenlijk later in de winter moet fotograferen, omdat de interesse door de grote meute dan weg is omdat de foto’s al bij de eerste gelegenheden zijn gemaakt. Waarschijnlijk heb je dat gehad met de foto’s van vorig jaar. Nou denk je wel dat die van 2015 niet te overtreffen zijn, maar het kan echt altijd beter hoor. Dat maakt vogelfotografie toch juist zo leuk.
  Ik zag de reactie van Loes net en ik dacht exact hetzelfde toen ik foto 2 zag. Inderdaad een tak dwars door z’n kop. Toch alles bij elkaar een prachtige serie van deze mooie vogels.

  Groet,
  René

  Like

 5. ja, begin november was het even een pestvogel feestje, voor mij zelfs in de buurt (10 minuten fietsen, Leiderdorp), jij hebt heel wat foto’s kunnen maken waaronder ook de vogels met besje zoals op foto 4 , dat was mij niet echt goed gelukt. forto 14 vind ik ook heel mooi.
  groetjes Ghita

  Like

 6. Toch een geweldige serie hoor, ik had ze stuk voor stuk graag gemaakt! Een aantal jaar geleden zaten ze hier in de wijk alleen wist ik niet precies waar dus ik op zoek, bleken ze achteraf bij mij verderop in de straat te hebben gezeten alleen had niemand dat even aan mij verteld. En dat stukje straat is voor mij een plekje waar ik normaal gesproken niet doorloop. Je kunt je voorstellen dat ik de pest in had. Dus ik heb nog steeds nooit pestvogels gezien 😦

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s