11 reacties op “Van Zilk en Zuidpier

 1. Prachtig die zonsopkomst een boeiend begin van deze mooie serie foto’s! Foto 6 van de Parasolzwammen vind ik beeldschoon en leuk dat flemende damhert! De foto van de spreeuw vind ik echt geweldig mooi, leuk dat z’n veren wat opwaaien!

  Like

 2. Hoi Dick,
  De vroeg ochtend was daar toch wel sfeervol. De parelsnoeren en parasolzwammen hebben je mooie platen opgeleverd. Dat het damhert geen geluid maakte verbaast mij niet. Als het hert geuren wil opsnuiven kan dat best geluidloos. Ik ben inmiddels ook een keer naar de pier geweest. Veel van wat jij gezien hebt was er toen niet eens. Ik heb een paar plaatjes van steenlopers gemaakt en daarmee was de koek op. Volgende keer beter. Nieuwe soorten zien is altijd leuk en dan mag je ook tevreden zijn met bewijsplaatjes.
  Groet, Kees

  Like

 3. Zoals altijd weer een hele mooie blog , het damhert in de mist, de vliegenzwam , het parelsnoer, de parasolzwammen nog nooit gezien maar jij hebt ze supermooi vastgelegd ! De spitser en “burlende” hert allemaal heel erg mooi , ik heb trouwens afgelopen woensdag nog een burlend hert gehoord op landgoed Staverden het kan dus nog wel. Groetjes Adria.

  Like

 4. Mooie plaatjes Dick … 1 en 2 prima getroffen, letterlijk en figuurlijk. Je moet net mazzel hebben in de ochtend. Het parelsnoer is ook heel mooi en de eerste foto parasolzwam is uitmuntend wat mij betreft. Foto’s van zwammen hoeven dus helemaal niet saai uit te pakken. Moet ik toch ook eens pogen.

  Like

 5. Nou die nieuwe lens heeft de testen goed doorstaan zou ik zeggen. Wat een prachtige scherpe foto’s. De zwammetjes vind ik dit keer de top foto’s uit een serie die in zijn geheel gewoon supermooi is. Blingbling bovist en het mooie parelsnoer springen eruit, maar ook de duo zwammen,mooi gespeeld met scherpte diepte.
  De zuidpier serie mag er ook zijn,vooral die leuke drieteen strandlopertjes, heel mooi laag standpunt en ook weer lekker scherp
  groetjes Ghita

  Like

 6. Dat was weer genieten van je prachtige foto’s, de nr. 1 Zonsopkomst vind ik echt erg mooi, de scherpte van het grillige boompje en de mooi gekleurde mist daarbij: Geweldig! De brutale Meeuwenkop spreekt mij ook aan, zo scherp! De bling-bling aardappelbovist vind ik een heerlijke foto, ik hou van die prachtige bolletjes! Groet,Gea

  Like

 7. Hoi Dick,
  ik had de foto’s al via mijn telefoon gezien maar nu ik ze op het scherm van mijn pc bekijk is het toch weer echt genieten hoor. Wat een mooie en sfeervolle platen laat je hier weer zien. Prachtige resultaten van je nieuwe zoomlens..
  Die mooie parelsnoeren zijn echt supermooi en zeker in de vergroting. Nou ben ik gek op druppels dus mij doe je er sowieso een groot plezier mee. Prachtige gedaan en heel sfeervol. Ook de parasolzwam is onwijs mooi gefotografeerd. Mijn complimenten,
  Groetjes, Helma

  Like

 8. Ik ga helemaal voor de Spreeuw, wat is hij mooi en de foto ook. Fijn dat je eerste resultaten goed zijn. Drieteentjes zijn ook echt prachtig vanaf zo’n laag standpunt. Het Damhert in de mist en de spitser zijn ook heel fraai. Je tele macrofoto is ook heel goed gelukt!
  Voor wat betreft de Scholekster moet ik je toch even corrigeren. Deze is 1 keer gevangen en geringd, het ringproject bestaat uit een combinatie van 4 ringen. Hopelijk vind je het nu iets minder erg.
  Voor mooie foto’s zijn de ringen uiteraard jammer, de andere kant is dat het wel heel veel informatie oplevert over de soort, de toe- en afname etc. Maar dat weet jij ook wel.

  Groetjes,
  Marianne

  Like

 9. Hai Dick,

  Een lens waar je vast veel plezier aan gaat beleven. Volgens mij moet je wel uitkijken met die stabilisatie. Ik denk dat je of de stabilisatie in de lens of de stabilisatie in de camera uit moet zetten. Als je namelijk stabilisatie aanzet, dan kan de camera dingen gaan corrigeren die niet gecorrigeerd moeten worden. Net een beetje als wanneer je met statief fotografeert. Dan moet je de stabilisatie ook uitzetten.
  De drieteentjes zijn de leukste uit de serie. Jammer dat het een beetje grijze omstandigheden zijn.
  Mooie uitsnede bij de vliegenzwam!

  Groet,
  René

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s