12 reacties op “Franse Varia – deel 2

 1. Wat een geweldig oogst aan foto’s, prachtig! En je teksten zijn ook heel plezierig om te lezen.
  Wat een mooi licht op foto 7 en de spechten- en tapuit-foto’s zijn prachtig. Soorten die ik nog nooit heb gezien.

  @Je had helemaal gelijk met je opmerkingen over de Renderklippen 😉

  Like

 2. Wauw, wat een serie, ik ben echt jaloers op die groene spechtenfoto’s (ik zie net zo groen als die specht, hahaha), maar ook de andere foto’s zijn prachtig, de vogeltjes werkten leuk mee en vlinders blijven gewoon mooi,vooral de koninginnepage (ook daarop wel jaloers).
  groetjes Ghita

  Like

 3. Wat een mazzel als je de groene specht op de foto kan zetten en dan ook nog zo mooi ! Ze zijn heel erg schuw dus heel erg knap als je ze zo mooi op de plaat krijgt . Ook de foto met tapuit is prachtig met mooie softe achtergrond, het icarisblauwtje, de koninginnepage stuk voor stuk superstrak erop gekregen. Groetjes Adria

  Like

 4. Prachtige serie kon je maken tijdens je vakantie.
  Wat een mazzel dat je de groene specht zag en vast kon leggen, je ziet ze bijna nooit.
  De vlinders en andere vogels zijn ook super om te zien.
  Groetjes Irma

  Like

 5. Hoi Dick,
  Ook al is het dit jaar dan blijkbaar wat minder geweest met vogels e.d., je komt hier toch met een mooi reeks. Groene spechten op de foto krijgen is inderdaad een flinke opgave, het is mij ook alleen maar van te grote afstand gelukt. Met tapuiten is dat anders. Probeer het volgend jaar maar eens in de AWD want in het voorjaar kan je ze regelmatig zien. Ook de Zuidpier biedt soms kansen. Zo’n koninginnenpage is toch ook een prachtige vangst.
  Groet, Kees

  Like

 6. Hoi Dick,
  met recht ben ik stikjaloers op die foto’s met de groen specht. Ik weet dat er hier ook een paar zitten alleen hoor ik ze wel maar ze ze nooit! Bij jou ik er dan gelijk 2 op een foto grrrr……… Ook je vlinders vind ik echt super. Deze moet je ook echt in de vergroting bekijken.
  Leuk zijn ook de tapuit foto’s. Ik heb zitten genieten alleen die groene specht zit me dwars hahahaha,,,,
  Groetjes, Helma

  Like

  • Ik hoop niet dat je nu net zo groen ziet als die specht, want dat is niet nodig hoor. Het lukt jou ook vast wel eens. Je hoort ze inderdaad overal en zien doe je ze nooit. Maar daar zaten er wel heel veel en dat ik ze kon kieken, ging ook niet zonder slag of stoot. heb er wel twee jaar over gedaan… min of meer :-p

   Like

 7. Hai Dick,

  Mooie serie zo bij elkaar en dat zonder de bescherming van de mobiele schuilhut. Mooie plaat van de ontwakende blauwtjes en de kolibrievlinder. Die zag ik vorig jaar met grote aantallen, maar afgelopen zomer geen eentje. Raar is dat toch.
  Leuk dat je de groene specht eens eindelijk behoorlijk hebt kunnen platen. Die op het paaltje is wel heel bijzonder, omdat dat een volwassen vogel is en die zijn zeer schuw. Je laatste foto van de groene specht is van een jonge vogel en die zijn duidelijk minder schuw. Die blijven vaak ietsje langer zitten. Mooi ook de tapuit op het roestige paaltje. Ben wel benieuwd naar je rode wouw foto’s. Best wel een veel voorkomende vogel daar, maar het blijft lastig om ze goed op de foto te zetten.

  Groet,
  René

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s