17 reacties op “Nieuw Begin

 1. Mooi, hoor! Gaat je goed af! Ik vond het vreselijk, vorig jaar, van mijn oude spiegelreflex naar een lichte bridgecamera. Ik was de zwaarte gewend en bij de lichte kregen de beelden toch beweging mee. Maar ja, ik kon niet terug want mijn oude was echt stuk en ook veel te zwaar in nieuwe omstandigheden. Maar als je een camera wilt leren kennen door te spelen met de instellingen, komen het enthousiasme en de goede beelden vanzelf, dat blijkt hier wel! Ik zou niet anders meer willen. Heerlijk om niks meer te hoeven slepen. Veel plezier!

  Liked by 1 persoon

 2. Nou Dick, een goed begin is het halve werk…..
  Het is altijd lastig om een nieuw speeltje op deze wijze te beoordelen, maar de resultaten zijn erg mooi. Scherpte en kleuren zijn prima in orde en ik verwacht dat je er erg veel plezier van gaat hebben. Zeker met zo’n mooi macro-objectief en die telelens zal ook wel uitstekend zijn. Leica is natuurlijk top. Ik vraag mij alleen af of het lekker in de hand ligt met die grotere lens. Voor macro’s zal het geen probleem zijn, maar een vliegende vogel is weer een ander verhaal.

  Van dit blog zijn de laatste drie foto’s wel erg fraai hoor, waarvan de eennalaatste voor mij de kers op de taart is.

  Groet,
  René

  Like

 3. leuk om te experimenteren en nu zijn bijna alle onderwerpen een oefenobject. Je moet nog wel lensjes wisselen maar ja … dat gewicht is heel anders en dat ga je echt waarderen. Vind de resultaten heel goed geworden en zie eerlijk gezegd ook niet heel veel verschil. Je eigen stijl in nog steeds duidelijk aanwezig. De vlijmscherpe opname van de afgezaagde boom is normaal niet zo jouw stijl (denk ik) maar die vind ik super mooi.

  Liked by 1 persoon

 4. Ik vind de resultaten prima hoor, maar dat vond ik al eerder in je vergelijkingsblogje.
  Wat heb jij al veel paddo’s gezien. Ik was zondag bij Huys te Warmont, veel porseleinzwammen op 1 boomstronk en 1 kleine mycena……Ik moet zeggen,als ik jouw foto’s zie gaat het bij mij ook wel kriebelen om weer op paddenstoelen jacht te gaan.
  groetjes Ghita

  Liked by 1 persoon

 5. Gaat toch al lekker met je nieuwe speeltjes! De 3e foto vind ik heel erg mooi, de laatste ook.
  De een na laatste is trouwens ook prachtg maar daar zou ik links een stukje afhalen omdat de felle lichtcirkel om aandacht vraagt en daardoor afleidt.

  Groetjes Loes

  Liked by 1 persoon

 6. Hoi Dick,

  De combi ligt je wel zie ik, heb ook een weekje het macro lensje uit
  mogen proberen en ik vond dat moeilijk, maar jij hebt de slag hier gelijk te pakken.
  prachtige opnames, heel mooie herfstblog is het geworden en idd de paddo moeten nog komen, hier ook nog weinig paddenstoelen te vinden al denk ik dat het door de regen van deze week wel iets beter gaat worden.

  Het is een mooie macro herfstblog geworden met prachtige sfeerfoto van de paddo’s in hun eigen ieniemienie wereld, fantastisch naast de paddo’s nog een paar mooie detail opnames..zeer geslaagd!!

  heb ik nog 1 vraagje…..mis je de spiegelreflex ook?? of heb je helemaal om!!

  Liked by 1 persoon

  • Tot nu toe mis ik hem niet. Ik ben wel om, ja. Heb zelfs iets van medelijden wanneer ik lui met van die zware camera’s+toeters zie sjouwen 😉

   Like

 7. Heerlijk weer om te lezen en interessant om te zien wat de resultaten zijn van je nieuwe lichtere apparatuur: verbluffend!!
  De foto van ‘de eerste paddo’ s en de laatste foto (samenscholing) zijn wat mij betreft favoriet: prachtige sfeer, kleur en scherpte/diepte

  Groet,
  Ditta Voetberg

  Like

 8. Hoi Dick,
  Heb je toch weer een mooie serie uit je camera getoverd!
  Ik heb heel geïnteresseerd gekeken want voor mij wordt mijn huidige camera combinatie ook te zwaar.
  Prachtige foto`s zie ik met de prettige sfeer die ik van jou gewend ben.

  Veel plezier met het nieuwe spul,

  groetjes Greet

  Like

 9. Dat is je heel goed gelukt met je nieuwe camera, lijkt mij toch heel anders dan zo’n zwaardere spiegelrelfex. Vooral de derde foto en met het insect om de hoek zijn voor mij de toppers. En allemaal weer met die mooie, softe achtergronden ! Weer heel mooi en leuk om je blog door te kijken, dankjewel ! Groeten Adria

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s