17 reacties op “Op MacroSafari in de AWD

 1. Wat een mooie blog is dit, ik weet niet waar ik moet beginnen….de eerste frontale juffer,de kiekeboe juffer,de prachtige bloemen gallerij en die mooie juli kever en niet te vergeten de prachtige foto van de rugstreeppad, dat zijn toch welmijn favorieten. Maar met bewondering heb ik jouw zonnedauwfoto’s bekeken, die heb je echt heel mooi,dat is mij dit jaar in de AWD niet gelukt met al die andere plantjes (mosjes) eromheen, veel te rommelig…maar jij laat hier zien dat het dus wél kan. Ik heb met plezier je blog bekeken
  groetjes Ghita

  Liked by 1 persoon

 2. Er is wel een junikever … Maar die julikever is wel een hele mooie en je hebt hem ook gaaf vastgelegd. Het leedvermaak heb ik gepoogd te bekijken maar ben halverwege afgehaakt. Te moeilijk voor mij … Hoezo kiekeboe niet origineel? Ik vind hem juist erg geslaagd. De groene vlieg heb ik wel ergens in mijn bestand zitten, ze zitten graag bij waterrijke en moerassige plekken.

  Like

 3. Prachtige foto’s Dick, en je opmerking over het blogachterstand komt me helaas maar al te bekend voor hihi…… Neemt niet weg dat het ook steeds weer genieten is van de foto’s die je hier laat zien 🙂
  Ik vind de ronde zonnedauw echt supermooi. Jammer voor de juffers (erg jammer zelfs) maar het hoort erbij. De bloemetjes zijn heel sfeervol en ook heel mooi vastgelegd. De junikever heb ik nog nooit gezien en ook de julikever is voor mij een onbekende. Welke ik ook geweldig vind is de Roodpootschildwants. Prachtige wants zeg! neem daarbij alle andere foto’s en je zit hier weer heerlijk te genieten.
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 4. Hoi Dick,
  Opnieuw een verslag dat ik met plezier bekeken en gelezen heb. Ik merk dat jij dezelfde voorliefde voor de combinatie zonnedauw/juffer hebt als ik. Je scoort hier hoog met een heleboel fraaie platen. Het blauwe juffertje frontaal vind ik ook al zo’n voltreffer. Die wants is trouwens wel een hele mooie. Ik heb er verschillende gezien, maar dit type nog niet.
  Ook jij hebt de julikever gezien en op de plaat gezet, ook voor mij was dat dit jaar voor het eerst. Je ligt nu nog de junikever op mij voor. Ik wist niet eens van het bestaan.
  Groet, Kees

  Like

 5. Hallo Dick, Wat een schitterende serie weer. De rugstreeppad en de juffers op de zonnedauw vind ik veruit de mooiste foto’s. De andere foto’s zijn uiteraard ook erg mooi. Dan nog die julikever die vind ik ook bijzonder, die laatste foto is erg mooi.
  Groeten,
  Roos

  Like

 6. Hai Dick,

  Hele fraaie serie beelden en het frontale juffertje is helemaal prachtig. Leuk die volwassen boomkikker en goed te lezen dat de kikkers zich prima verspreiden door de AWD. Zaten ze een jaar of 5 terug op 2 of 3 plekken, nu kun je ze geloof ik in bijna de hele AWD vinden (mits de plek geschikt is uiteraard). Mooi dat je de keizerlibel hebt kunnen fotograferen, want ik heb ook de ervaring dat ze altijd alleen maar vliegen. Leuke serie van de zonnedauw met de juffertjes. Gelukkig zijn er heel veel juffertjes en die paar die opgegeten worden door de plantjes zullen geen invloed hebben op de populatie toch? Nogmaals, een mooie gevarieerde serie foto’s.

  Groet,
  René

  Like

 7. Tjonge wat een mooie foto’s weer, de rugstreeppad met prachtige kleuren als achtergrond, de zonnedauw is ook een feest om naar te kijken , de wants frontaal en de julikever allebei heel bijzonder en mooi om te zien, groetjes Adria

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s