11 reacties op “Groet’n uut Drenthe 1

 1. Hallo Dick, Ondanks dat je ook regen hebt gehad heb je prachtige foto’s kunnen maken. De details van al dat kleine spul zijn verbluffend. De landschapsfoto’s geven een goed beeld van waar je je vakantie hebt doorgebracht. Heel fraai.
  Groeten,
  Roos

  Liked by 1 persoon

 2. Hoi Dick,

  Ook jullie hebben kennis gemaakt met de vele gezichten van Drenthe. Mijn wens – adders en weidebeekjuffers – werd in juni niet vervuld voor wat betreft de weidebeekjuffers. Jij laat ons hier een aantal fraaie platen van deze juffer zien. Onze ervaringen met het Dwingelderveld waren vergelijkbaar met die van jullie. De zweefvlieg heeft je uiteindelijk dan toch een paar mooie platen opgeleverd, zeker de vluchtfoto’s vind ik knap. En dan nog een komkommerspin, nog nooit van gehoord, laat staan gezien. De laatste is een mooie sfeervolle afsluiter.
  Groet, Kees

  Like

 3. Hommels zijn ook zo’n onvoorspelbare vliegers en onhandig zodat je nooit precies kunt voorspellen waar ze heen hommelen. toch knappe plaatjes en vooral ook met de wazig uitlopende bloemkleuren. De landschapsfoto van die zogenaamde meeuwenkolonie is schitterend.

  Liked by 1 persoon

 4. Mooie foto’s Dick uit het mooie Drenthe waar ik op dit moment ook verblijf. Vandaag moesten we, onderweg naar het Fochteloerveen, halsoverkop terug naar de camping omdat het plotseling begon te gieten en we een luik van de caravan open hadden laten staan. Daarna weer terug gegaan en leuke foto’s kunnen maken van de bruine kiek. Leuk ook dat je je verdiept hebt in het Drents dialect, ik hoor het hier dagelijks om me heen op de camping. Je weidebeekjuffers zijn prima gelukt en ook de afsluitende foto van de zonsondergang is erg fraai.

  Groeten,
  Ad

  Like

 5. Leuk gezegde over die konijnen en keutels. Zo leer je nog eens iets 😉 Weer een hoop fraaie macroplaten Dick. Waarbij de hommel in vlucht erg knap gemaakt is. Prachtige laatste foto ook. Ben zeer benieuwd naar je blog over de juffers, want ik heb al een voorproefje gezien op FB.
  Dat belooft wel wat.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

 6. Mooi verslag, en een voor mij bekende omgeving ( rond het Dwingelderveld zijn wij regelmatig geweest). Wat heb je die weidebeekjuffers mooi, zowel het vrouwtje als de mannetjes. De zonsondergang is ook prachtig, en je laatste “groeten uit Drenthe”in sepia doet het heel goed. Mooi macro’s van de hommels en bijen. En ook nog een ontmoeting met een ree, leuke blog
  groetjes Ghita

  Liked by 1 persoon

 7. Als ras echte Groningse heb ik echt geen moeite met het Drents dialect..geen woorden boek voor, je hebt het leuk gehad…dat is ten zien aan je foto’s, mooie gevarieerde blog! prachtige foto’s vooral de foto’s van de Weidebeekjuffers, prachtige platen en ook de laatste vind ik super…
  complimenten en groetjes Nieske

  Liked by 1 persoon

 8. Hoi Dick,
  voor ons staat een weekje Drenthe nog steeds op de lijst om eens heen te gaan 🙂
  Jij laat ondanks het weinig zien van vogels toch hele mooie foto’s van “klein spul” zien. Je openingsfoto van de vliegenvanger is wel hele mooi maar je vliegbeelden van de zweefvliegen mogen er ook zijn. En ja, gaaf zeg die weidebeekjuffers! Altijd mooi en vooral de mannen met hun mooie diepblauwe kleur. Mooie larven en bloemen.
  Wat ik ook echt helemaal geweldig vind is de een na laatste foto van de Zonsondergang Dwingelderveld en e laatste foto met groeten uit. Machtig mooi zeg!
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 9. Al is het al weer een “ouwe” blog, ik heb je foto’s toch bekeken en dat kwam vooral door de titel.
  Drenthe is ook voor ons een provincie waar we graag komen en dan vooral met de paarden in het Dwingelderveld en het Drents-Friese wold , allebei prachtige gebieden. Je hommel in vlucht van achteren gezien vind ik super en het zwaantje heb je ook mooi vastgelegd. Ben benieuwd of je straks ook het elspeets onder de knie krijgt ;-), groetjes Adria

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s