15 reacties op “Je moet van groen houden…

 1. Ah, wat een heerlijk blog weer! Ik moest lachen bij die doorkomende zon. Leuk dat je je daar niet op verheugde 🙂 Gelukkig had de Jacobsvlinder het zonnetje nog niet zo in de gaten. Maar hier is het echt nog te koud voor vlinders. Ik zie ze amper. Juli moet nog veel goed gaan maken. De foto van het boomkikkertje is niet slecht, hoor. Beetje dromerig zo. Maar die boswachter moet nog veel leren. Zoiets verwacht je eigenlijk juist niet van een boswachter. Prachtig, die hagedisjes.

  Liked by 1 persoon

 2. Hoi Dick,
  Op de ons bekende plekken is het soms hinderlijk druk, of het nu gaat om hagedissen of boomkikkers. Nog hinderlijker is soms het gedrag van een aantal “liefhebbers”, zeker als de vegetatie er schrijnend door wordt beschadigd.
  Beide dieren kunnen fotogeniek zijn. Zoals je gemerkt hebt kunnen ze bij de juiste benadering voor mooie plaatjes zorgen.
  Groet, Kees

  Like

 3. Ik hou wel van groen, maar in deze blog vind ik rood-zwart ook mooi. Er zitten hele mooie zandhagedisfoto’s bij, ze hebben zich uitgebreid laten fotograferen. De st. Jacobsvlinder op het stokje doet het ook goed, vaak zitten ze laag in het gras omgeven door sprietjes. Ik ga even een paar favorieten noemen: hagedis 2 (mooi laag standpunt) , 9, 11 en 14.
  Ik heb zelf gemerkt dat het best lastig is om ze goed te fotograferen, zelfs als ze mooi poseren, die lange staart maakt het toch een uitdaging,bij de genoemde foto’s is het jou gelukt de hagedis er in zijn geheel op te krijgen (of deels achter de begroeiing) en dat vind ik toch wel het mooist.
  groetjes Ghita

  Like

 4. Hai Dick,

  Mooie serie van de zandhagedissen en vooral nummers 10 en 11 zijn zeer fraai. Nummer 14 is helemaal top vanwege de mooie positie van de hagedis. Goed om te zien dat de kikkertjes zich verspreiden door de AWD. Dat betekend dat het goed gaat met de populatie. Een jaar of drie terug was nog bij weinig mensen bekend waar ze te vinden zijn, maar inmiddels is het helaas een publiek geheim geworden. Daardoor krijg je de ellende van mensen die ze op gaan jagen en op gaan pakken. Wij mensen maken er toch altijd weer een ongelofelijke klerezooi van. Volgende keer zal je waarschijnlijk niet meer zo behulpzaam zijn en dat is weer jammer voor de echte liefhebber.

  Groet,
  René

  Like

 5. Hai Dick,

  Prachtige serie van de zandhagedissen, waarvan ik vooral foto’s 10 en 11 erg fraai vind. Nummer 14 is helemaal top met dat scherpteverloop. Goed om te lezen dat de kikkertjes zich zo flink verspreiden door de AWD. Dat betekent dat de populatie groeit. Ik weet nog goed dat een jaar of vier terug bijna niemand wist waar ze precies zaten en helaas is het nu een beetje een publiek geheim geworden. Jammer genoeg zijn er een hoop idioten die denken dat ze diertjes maar zo op kunnen jagen en mensen zoals jij en ik zullen in vervolg niet snel meer vertellen waar iets te vinden is. Heel jammer voor de mensen die wel goede bedoelingen hebben.
  Hele mooie serie foto’s weer.

  Groet,
  René

  Like

 6. Hoi Dick,
  sorry voor mijn late reactie maar we waren een aantal dagen even lekker weg.
  Ik zie alleen de foto’s van de St, Jacobsvlinder en de rest allemaal witte vierkanten met een rood kruis erin!!!!

  Like

 7. Mooi hoor zo’n groene blog, wat een prachtige beestjes zijn het toch. Zandhagedisman nr 2 vind ik het mooist, genomen vanuit een mooi standpunt en weer een softe achtergrond. Ook je verhaal erbij is weer leuk (nou ja niet van die boswachter natuurlijk) om te lezen. Groeten Adria

  Liked by 1 persoon

 8. Ja…… nu zie ik de foto’s wel. Was zeker een storing oid. Je zag aan mijn meegezonden bestandje dat er alleen maar kruisjes stonden.
  Nu zie ik het groen en wat voor groen! Prachtige hagedissen in verschillende stadia. Ook hele mooie composities. Ik mag zo’n groen blogje graag zien 🙂
  Het bloemetje in je laatste foto is een “bermooievaarsbek”
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

  • He, gelukkig. anders had je dit moois toch maar mooi gemist! Weet je zeker dat het om de bermooievaarsbek gaat? Die is namelijk vrij zeldzaam, groeit op ander plaatsen en is een stuk hoger…maar in ieder geval is het familie!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s