10 reacties op “Grutto, grutto

 1. Hai Dick,

  Hele mooie platen van de grutto, waarbij de nummers 2 en 9 heel fraai zijn. De twee foto’s met de het hek op de achtergrond zijn mooiere totaalbeelden omdat er wat meer ruimte rond de vogel is. Mooie afwisselende beelden dus.
  Je zou volgend jaar eens met mij mee moeten gaan naar mijn polder. Vooral doordeweeks is het rustig en heeft niemand last van je wanneer je half in de berm staat met de auto.
  Voor wat betreft het verstoren nog even dit. Je hebt kortstondige verstoringen waar je eigenlijk niet zoveel aan kunt doen (behalve thuisblijven) en langdurige verstoringen. Die langdurige zijn dingen waar wij echt iets aan kunnen doen en meestal heeft het te maken met kennis en weten waar je mee bezig bent.

  Groet,
  René

  Like

 2. Mooie grutto serie, wat is het toch een prachtvogel. Je laat goed zien wat een laag standpunt doet met een foto. foto 9 vind ik een van de mooiste, maar ook grutto 11 en 12 vind ik mooi met het hek erachter, en de ronde grutto foto’s daaronder hadden best wat groter gemogen op de blog, ik heb ze nu aangeklikt om ze mooi groot te zien.
  Het water stond daar ook al te hoog, zou het door de overmaat aan regen komen ( al vanaf april), want ook bij Poelgeest en Starrevaart zie ik dat het water veel hoger is dan eerdere jaren, en dus ook minder vogels…..
  groetjes Ghita

  Like

 3. Hoi Dick,
  Wel prettig dat je dichtbij huis aan de slag kon. Ik heb het daar nog nooit geprobeerd, wellicht een idee om te onthouden. Wat een mooie beelden heb je kunnen maken. Live-view is een mooie oplossing als je je camera zodanig kunt neerleggen dat er geen hinderlijke grassen o.i.d in beeld komen. Het zat je mee, je kan terugkijken op mooie fotomomenten en daarbij passende beelden.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 4. Hoi Dick,
  werkelijk een hele mooie serie van deze koningin onder de weidevogels. Vanuit prachtige standpunten gefotografeerd. Gelukkig zijn er nog boeren die niet te vroeg maaien en hier zelfs mee wachten tot half juli. Toch kan je inderdaad merken dat de grutto’s in aantal zijn afgenomen. Bij de Tureluurs heb ik daar eigenlijk niets van gemerkt. Nogmaals, deze serie is werkelijk beeldig met prachtige achtergronden.
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 5. Ik moet echt tijd nemen voor jouw blog, maar dat wil ik ook graag. Daarom ook altijd een beetje later. Het verdient niet om er snel langs te scrollen. Gelukkig zijn er steeds meer blogs waar de kwaliteit en de liefde voor de natuur voorop staat en kan ik in alle rust genieten van die mooie platen. Zoals die van jou: prachtige kleuren, haarscherp en beeldschoon om te zien.
  Ik hoop toch nog eens een grutto in het echt te zien. Lucky you 🙂

  Groet, Dianne

  Liked by 1 persoon

 6. Wat zijn die grutto’s aardig voor jou ! Het lijkt wel of ze gaan poseren…. Heel mooi met fraaie ,zachte achtergrond en mooi licht op de statige vogels. Weer een hele mooie blog om door te kijken en ook weer leuk om te lezen. Groeten Adria

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s