12 reacties op “Voorjaar in het Bennebroekbos

 1. Bij de pimpernoot begon ik te denken, wat een fantasie krijgen mensen toch bij sommige vruchten en deze kan aan het befaamde rijtje toegevoegd worden blijkbaar. Toen de hyacint in beeld kwam dacht ik, boh, het wordt nu wel mooi maar toen kwamen de weegbreezonnebloemen en kon ik geen keuze meer maken. En die afsluitende serie is bijzonder, daar komt toch duidelijk naar voren dat je met een bepaalde kijk aan de gang gaat.

  Liked by 2 people

 2. Je bent weer lekker bezig geweest, handig hoor, zo’n huisbos.
  De tweede foto vind ik een van de mooiste van deze serie, compositie, kleuren, scherptediepte, alles klopt in mijn ogen, fraai!
  Andere beelden die er uitspringen zijn de rhododendron en de highkey, lekker anders en erg mooi.

  Groetjes Loes

  Liked by 1 persoon

 3. Hoi Dick,
  Je hebt je weer met volle overgave op de bloemetjes en plantjes gestort. En om maar gelijk met de deur in huis te vallen, wikipedia biedt zoals zo vaak hulp. Wat denk je hiervan: “Een klootzak is tevens een object dat men aantreft bij het klootschieten: het is een stevig katoenen tasje waarin de kloot (een massieve bal gevuld met lood) bewaard wordt”. Dit verklaart al meer en maakt bovendien weer eens duidelijk dat de eerste gedachte niet altijd de juiste is 🙂

  Spelen met kleuren, onderwerpen, achtergronden en lichtval heeft je weer heel wat mooie beelden opgeleverd. Vooral de oranje bubbles aan het eind zorgen voor mooie effecten. Zoals zo vaak heb je de beelden weer smakelijk voorzien van een passende tekst. Mooi gedaan.

  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 4. Hoi Dick,
  ik ben danig onder de indruk van je macrowerk, Prachtige en vol in de details zijnde platen. De kleuren zijn ook fantastisch en dan met name de laatste foto’s van deze serie. Ook de Zaaddoos Pimpernoot vind ik een prachtig en strak gefotografeerd ‘doosje’. Je hebt je aardig uitgeleefd en dit is dan ook genieten met een grote G.
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 5. Hai Dick,

  Knap toch hoe jij je ontwikkeld hebt in korte tijd en zeker met je macro-werk.
  De eerste twee zijn zeer fraai. Van mij mag je ook je onderwerp iets meer ruimte geven en meer in beeld brengen van bloemen en planten. Maar zoals je bezig bent met compositie en licht is leuk om te lezen en knap om te zien.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

 6. Geweldig wat een mooie foto’s weer, allemaal wonderschoon ! Het draaien met je camera en spelen met de instellingen levert je steeds weer mooie plaatjes op, je kan onderhand wel workshops gaan geven ! ik kan echt niet zeggen welke mij het meest aanspreekt, o ja toch wel; de weegbreezonnebloem 3 is een toppertje voor mij. Ik heb je blog weer met plezier doorgekeken, bedankt. Groeten Adria

  Liked by 1 persoon

 7. Een heerlijke voorjaarsserie Dick. Een genot om te bekijken en te lezen. Ik ga geen favoriet uitkiezen deze keer. Onbegonnen werk! Je bent een echte bloemenfotograaf geworden en uit ervaring weet ik hoe lastig het is om bloemen op een mooie manier vast te leggen. Top!

  Gr. René

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s