9 reacties op “Rondjes door de Rietputten (nu het nog kan…)

 1. Die blauwborst heb je prachtig weten te vangen, superscherp en aantrekkelijk. Een baardman heb ik nog nooit gezien en ook niet gehoord. Moet maar eens op google gaan zoeken hoe een sportfietsbel dan zou moeten klinken ;-0 Die ene foto is gelukkig voor jou … (en mij) heel mooi gelukt.

  Liked by 1 persoon

 2. Baardmannetjes heb ik al eens mogen fotograferen maar een Blauwborst daarentegen heb ik nog nooit gezien. Prachtige foto’s heb je van dit mooie vogeltjes gemaakt!

  Like

 3. Wauw, echt een blauwborst dagje, wat een mooie serie, zo heb ik hem nog nooit gehad. Dus ook voor de blauwborst moet je naar de rietputten. Vandaag in Poelgeest zag ik er eentje, maar ver weg en toen ik de foto wilde maken was ie alweer weg….dus..misschien ook maar eens naar Vlaardingen, jij hebt er in ieder geval een supermooie serie aan over gehouden.
  groetjes Ghita

  Like

 4. Hoi Dick,
  Mission accomplished. Het werd een echte blauwborstdag. Van begin tot eind neemt de kwaliteit van de beelden duidelijk toe, ook al om de weersomstandigheden voor steeds warmer licht zorgden. De laatste reeks met blauwborsten op de grond is een waardige afsluiter, stuk voor stuk topbeelden. En dat je dan ook nog de kers op de taart krijgt in de vorm van een baardmannetje maakt de dag natuurlijk een succes.
  Prettig weekend, Kees

  Like

 5. Werkelijk een topdag dus met én de blauwborst én het baardmannetje. De blauwborst kon je mooi vereeuwigen en ook nog met zijn snavel wijd open. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de laatste serie van de blauwborst op de grond in het gras werkelijk helemaal fantastisch vind. Zo mooi met die blur . Werkelijk fantastisch. Je hebt dan 3 dezelfde foto’s van het baardmannetje maar je hebt hem. Kan ik helaas nog niet zeggen!
  Hele fijne serie.
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 6. Hai Dick,

  Het zou toch ontzettend zonde zijn wanneer dit gebied gaat verdwijnen, Gelukkig komt er wel compensatie voor terug, in de vorm van wat bomen (zei jij cynisch). Asfalt schijnt belangrijker te zijn dan natuur. Baardmannen fotograferen in april is een lastige opgave, omdat ze dan meestal onderin het riet zitten. Dat is namelijk insectentijd. In de winter foerageren ze op de rietpluimen en zijn ze veel makkelijker te fotograferen. Maar ik begrijp wel dat je het wilt combineren en je hebt er in ieder geval prachtige blauwborstfoto’s aan overgehouden. De foto na de winterkoning (overigens een hele fraaie plaat) vind ik de mooiste. Ietsje verder heb je een blauwborst tegen een nog iets blauwere achtergrond en ook die is erg fraai.
  Genoeg mooie platen en dan toch nog 1 baardmannetje. Tuurlijk wil je ze mooier, maar het begin is er. Volgend jaar echt in de winter op zoek gaan Dick.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s