14 reacties op “Vijver Vermaak

 1. Eigenlijk vind ik bruine kikkers helemaal niet zo mooi maar na het kijken van jouw foto’s ben ik daar heel anders over gaan denken. Wat heb je die ogen super scherp en gedetailleerd in beeld gebracht. Echt super gedaan.
  Groene kikkers maken dan wel veel geluid maar daar houd ik wel van … Heb er hier tientallen. Een paar jaar geleden telde ik er een keertje meer dan honderd :-0

  Het kikkerdril heb je ook heel origineel op de foto gezet. erg mooi met die lichtval en spiegelingen. Ik geloof niet dat ik iemand al eens dril op deze manier heb zien presenteren. Top !

  Liked by 1 persoon

 2. Als ik deze prachtige foto’s zie en je relaas lees wil ik meteen ook weer een vijver in de tuin! Geweldig die selfies, prachtig scherp en kunstzinnig de foto’s van het kikkerdril.
  Wat ik mis is een totaalplaatje van de vijver, daar ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig naar 😉

  Like

 3. Een fantastisch mooi blog Dick en het leest ook zo lekker weg. Prachtig dat je dit in je achtertuin hebt en helemaal dat je het eigenlijk ongemoeid laat. Dan ontstaat er echt een subcultuur die zichzelf in stand houdt. Ik ken iemand bij mij in de buurt die ook zo’n vijver heeft, maar daar zitten ook nog eens stekelbaarsjes in. Het leuke is, is dat die vijver dus ontdekt is door een ijsvogel en die komt regelmatig een visje vangen. Dat zou toch helemaal super zijn, als je dat voor elkaar weet te krijgen. Je eigen ijsvogelhut in je tuin. Je hebt hier wel eventjes een serie neer gezet, waar ik toch wel een beetje jaloers op ben. Mooie standpunten en de kansen prima benut.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

  • Ik heb in het begin een poging gewaagd er stekelbaarsjes in te krijgen, maar toe bleek er ineens een 25cm grote snoek in rond te zwemmen!

   Like

 4. Wat een originele manier om de kikkers en en hun levenscyclus in beeld te brengen. Het is niet makkelijk in de vrije natuur om een standpunt te vinden waarmee je dit soort beelden kunt maken. Een eigen tuin biedt dan prima mogelijkheden, waar je uitstekend gebruik van gemaakt hebt. Gisteren zag ik een programma van David Attenborough op tv over kikkers waar soortgelijke beelden van dril te zien waren. Jouw beelden deden er niet voor onder.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 5. Allemachtig!!!! Wat een onwijs mooie serie van deze kikkers en hun dril. De kikkers zelf zijn prachtig van kleur en deze heb je echt zo mooi helder dat ik er ademloos naar heb zitten kijken. Onwijs leuk om jezelf te zien in het oog van die kikker 😀 De serie van het kikkerdril is echt prachtig gefotografeerd. Ik ben dan ook echt diep onder de indruk van deze schitterende reportage. Mijn welgemeende complimenten.
  Groetjes, Helma

  PS Het zonnedauw is inderdaad op het bekende plekje in de AWD gefotografeerd 😉

  Liked by 1 persoon

 6. Hoi Dick,

  Een fantastisch mooi blog van deze kikkersoorten, bij sommige foto’s zie ik je in het oog van de kikker bezig. Bruine kikkers kleuren in de paartijd inderdaad ook behoorlijk blauw is mijn ervaring, soms zijn ze niet te onderscheiden van heikikkers. Heb juist de afgelopen weken ook een nieuwe tuinvijver aangelegd, de mijne was inmiddels 18 jaar oud en het folie was gaan lekken. Pfff…wat een werk, vijver is 6X5,5 mtr. en moest van plm. 50 cm. naar 1 meter worden uitgegraven. Nu maar hopen dat alles weer snel terugkomt, trof bij het opruimen van de oude vijver ook groene en bruine kikkers, gewone padden, alpenwatersalamanders en libellenlarven.

  Groeten,
  Ad

  Liked by 1 persoon

 7. Wat heerlijk als je zo’n serie gewoon in eigen tuin kunt maken. Lijkt me trouwens sowieso fantastisch om gewoon van het vijverleven te kunnen genieten.
  De foto’s van het kikkerdril vind ik ware kunstwerkjes!

  Groetjes Loes

  Like

 8. Geweldig mooi weer, wat een fraaie plaatjes heb je weer in je blog ! Wel lekker als je zo afentoe je camera kan pakken en in je eigen tuin zulke mooie plaatjes kan schieten, zelfs van kikkerdril kun je nog iets moois maken…….Groeten Adria

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s