11 reacties op “Op Jacht naar de Velduil

 1. Er zitten weer heel wat mooie foto’s bij te beginnen van het doorkijkje met al die bruggetjes, heel apart. Dit zie je in Limburg niet. De eerste foto van de zilverreiger is inderdaad verwarrend, hier lijkt hij echt wel op een koereiger. Dat was wel wat zeldzamer geweest, zilverreigers zie je hier overal en ja, elke dag.
  Velduilen vind ik persoonlijk de mooiste uilen die we in Nederland zien. Leuk voor je dat je die toch op de foto hebt.

  Liked by 1 persoon

 2. Hele mooie foto’s met mooie landelijke doorkijkjes.
  Noord-Holland heeft ook vele mooie plekjes en polders 😉
  Nooit geweten dat de velduil zo dichtbij zat (Beverwijk). ik ging er helemaal voor naar Zevenhuizen hihi… Ik heb weer genoten van de mooie en de diversiteit op je en in je blog.
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 3. Ik heb weer genoten van je blog! Mooie foto’s en heerlijke verhaal. Die velduilen proberen te platen in Noord-Holland is inderdaad een moeilijke opgave: ze zitten of heel ver of zijn niet thuis!

  Liked by 1 persoon

 4. Dat doorkijkje vind ik ten eerste prachtig. Hoe Hollands wil je het hebben. Dat mis ik hier wel in Limburg zo’n echt polderlandschap. Verder gefeliciteerd met de velduil. Die heb je dan maar mooi kunnen vastleggen. Heel fraai. Zo ook je andere waarnemingen.
  Groeten,
  Roos

  Liked by 1 persoon

 5. Als je het al niet wist dan is het nu wel duidelijk: niet iedere trip levert datgene op wat je hoopt. Soms komt daar dan “bijvangst” voor in de plaats die een waardige vervanger blijkt te zijn. De reigers bijvoorbeeld hebben voor mooie plaatjes gezorgd, inmiddels ook typisch Nederlands.
  Het loont de moeite de locatie van de velduilen te onthouden. Het is altijd prettig als er iets interessants in de buurt te vinden is. Dan zijn de problemen rond de Velsertunnel wellicht ook achter de rug.
  Groet, Kees

  Like

 6. Je hebt wel volgehouden zeg, en de aanhouder wint wat je hebt de velduil!
  Onderweg aardige bijvangsten, waarvan ik vooral de zilverreiger zeer de moeite waard vind.

  Groeten Loes

  Like

 7. Hier in het Limburgse de jacht op de velduil inmiddels gestaakt. Zeker 10 keer op de plek geweest waar ze zouden zitten, niets gevonden. De plaatselijke provincieambtenaar had ze al enige malen gezien, maar daar koop je weinig voor. Mooi verhaal met de moraal: geniet ook van de rest van de natuur om je heen; heerlijk dagje uit.

  Liked by 1 persoon

 8. Hai Dick,

  Je vond dat het geluk met de domme was, met je prachtige momenten bij de ijsvogels. Gelukkig blijkt nu maar dat je dus helemaal niet dom bent. Je hebt een hoop info opgepikt en dat resulteert eerdaags wel in resultaat. Geluk heeft iedereen wel eens, maar alleen met kennis kun je bijna iedere keer met de juiste platen thuiskomen. Inderdaad worden ze meestal pas een uur voor schemering actief en dan zijn ze er opeens gewoon. Toch mooi dat het je gelukt is in Assendelft/Beverwijk. Alle opgedane kennis gaat zeker tot resultaat leiden. En met dit soort bijvangsten, verdwijnt de teleurstelling toch ook snel. Mooi de leeuwerik, ransuil en zilverreiger. Top toch?

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

 9. UIteindelijk wint de doorzetter het en heb je de velduil te pakken. Maar wat mij betreft is hij zeker niet de hoofdrolspeler in dit blog. Dat is de zilverreiger, die trouwens een hele goede imitatie van een koereiger opvoert, en de veldleeuwerik. Vooral die laatste heb je prachtig vastgelegd op die oude zonnebloem.

  Gr. René

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s