20 reacties op “IJsvogels in Actie

 1. hele mooie serie, het is daar een prachtlocatie, ik ga er eind mei heen, hopelijk zijn er dan hongerige jongen, of nog beter…..uitvliegende jongen…
  Ondanks de mindere licht omstandigheden heb je toch heel goede, scherpe foto’s gemaakt.
  groetjes ghita

  Like

 2. Hai Dick,

  Dit was mijn allereerste ijsvogelplek zo’n jaar of 6 terug. Helaas sneuvelde het ijsvogelpaar in de strenge winter van 4 jaar terug en gelukkig kwam er eindelijk vorig jaar een paartje terug, Twee jaar terug hadden een aantal oeverzwaluwen de ijsvogelwand gekraakt trouwens.
  Ik fotografeer al vele jaren ijsvogels en ik kan je zeggen dat je meer dan goed bedeeld bent deze ochtend. Dit allemaal zien in een paar uurtjes is echt wel zeldzaam en je hebt duidelijk de juiste dag uitgekozen. Omdat ik wist dat je er zat, had ik best een beetje medelijden met je wanneer ik naar buiten keek. Ik moet je dus een groot compliment maken voor wat je hierboven laat zien. Erg knap gedaan. Dit zijn natuurlijk de series die een ieder graag wilt maken.

  Groet,
  René

  Like

 3. Hallo Dick, Prachtige post! Je hebt inderdaad een mooie plek daar en geweldig zoals je het gedrag van het koppeltje hebt vastgelegd en beschreven. Ik hoop voor je dat hun broedsel succesvol zal zijn en je daar ook getuige van mag zijn.
  Groeten,
  Roos

  Like

 4. Eerst Komt Renee met een schitterend blog over ijsvogels en jij komt daar nog eens overheen met zo mogelijk nog wat extra’s. Alles zit erin wat je kunt verwachten van die vogeltjes en dat allemaal op één en dezelfde ochtend waarvan je eigenlijk dacht dat het weer er te slecht voor was. Top blog dit.

  Liked by 1 persoon

 5. Wat een mooie serie en je brengt het met een leuk en boeiend verslag ! Complimenten voor de haarscherpe foto’s met hele mooie , natuurgetrouwe kleuren, echt super ! Groetjes Adria

  Like

 6. Allemachtig Dick. Ik zit hier echt een beetje groen te wezen!!!!!
  Wat een prachtige serie van dit ijsvogelpaartje en dan ook nog van die mooie foto’s.
  Geweldig zoals je de tekst erbij hebt gezet en een mooie variatie hebt kunnen vastleggen. De uitspugende bal is ook niet voor iedereen weggelegd. ook de vangst van een behoorlijke grote vis is super om te zien! Mijn complimenten.
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 7. Wat een vermaak zeg! Ik zit echt mee te leven en te genieten met het gebeuren. Je foto’s zijn heel mooi, dat gespreide staartje van de man is ook leuk om te zien dan maakt dat geklungel ook niet zo uit ;-). Leuk dat je uiteindelijk hebt gekregen waar je voor kwam en nu maar hopen dat het nageslacht gezond groot wordt!

  Liked by 1 persoon

 8. Hoi Dick,
  Hoe bizar is dit. Ik had de serie uitgebreid bekeken, maar zie dat mijn reactie nergens te zien is. Blijkbaar vergeten.
  Je komt hier wel met een prachtige reeks beelden, met behoorlijk veel variatie. Een duo, vogel met vis, vogel met braakbal, toe maar.
  Als er één schaap over de dam is…….. Ik ben er dus ook een keer geweest, kort geleden. Ook toen waren de omstandigheden niet geweldig, de variatie aan momenten haalde het niet bij wat jij hebt meegemaakt.
  Binnenkort zie je wel hoe het mij vergaan is.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s