14 reacties op “De Boomlepelaars van De Liede

 1. Op geen enkele foto vind ik de takken storend, behalve de eerste misschien. een mooie serie hoor waar op de eerste dag de blauwe lucht toch wel een grote bijdrage levert. Op de tweede dag met zijn tweeën op de foto maakt het gebrek aan blauwe lucht helemaal goed. De derde dag is een beetje hetzelfde als de tweede maar mooie portretjes hoor.

  Liked by 1 persoon

 2. Hoi Dick,
  Je hebt aardig wat tijd in de lepelaars gestopt, maar dan heb je ook wat . Je hebt niet alleen een aantal prachtige vluchtbeelden, maar ook de andere mogen er zijn. Wil je niet teveel takken in beeld hebben dan ontkom je nauwelijks aan nabewerkingen. Jouw resultaat is zeker het bekijken waard. En nu maar wachten op de jongen……..
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 3. Hele lmooie en gevarieerde serie van de lepelaars, prachtige portretjes ook, vooral de eerste, met het zonnige weer, dat rode oogje komt hier mooi uit. Verder is het vrijersnest toch wel heel mooi in beeld gebracht. Ik denk dat ik dit koppeltje ook op de foto heb gezet, eind maart, toen er al volop gebroed werd. Die blog komt nog……ik heb weer teveel materiaal …
  groetjes Ghita

  Liked by 1 persoon

 4. Hai Dick,

  Dit jaar ben ik voor het eerst sinds tijden niet even langs geweest. Het blijft inderdaad een wonderbaarlijke plek, zo dicht langs de drukke weg, maar het levert nou eenmaal geen topplaten meer op na al die jaren. Maar als je er veel tijd in steekt, zoals jij gedaan hebt, kun je toch wel weer de leukere foto’s maken. Mooie paringsfoto en ook de baltsende lepelaars zijn erg fraai. Al met al ben je zeer goed gelukt in je opzet en ik weet hoe lastig dat is op die plek. Natuurlijk moet je ook een beetje mazzel hebben, dat een paartje een van de goed zichtbare nesten uitkiest. Je hebt er uitstekend gebruik van gemaakt.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

 5. Hele mooie blog heb je er weer van gemaakt, ik heb met plezier en bewondering zitten kijken. De lepelaars heb je er scherp en mooi van kleur op gekregen en die takken ? Dat hoort nu eenmaal bij boomlepelaars ! De foto’s van het vrijersnest vind ik het mooist; ze zijn echt “in love” . Groetjes Adria

  Like

 6. Werkelijk een prachtige serie Dick en dan vooral dat je ze zo mooi vrij hebt zitten.
  Bij mij is het met die lepelaars een aardige takkenbende en heb ook nog geen tijd gehad om die er een beetje mooier te laten uitzien hihi… Je foto’s moet je inderdaad echt in de vergroting bekijken want dan zie je pas echt hoe mooi deze zijn.
  De vliegbeelden van de lepelaars zijn echt heel gaaf om te zien.
  Nogmaals: Het is een prachtige serie.
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 7. Er zitten toch best mooie platen tussen al die takkenfoto 😉 Je hebt leuke momenten te pakken, en toch zelfs een paar redelijk vrijstaande, zoals je die zelf noemt. Die springen er voor mij uit, maar je vliegbeelden zijn ook niet verkeerd, ik doe het je tenminste niet na ben ik bang, Ga het binnenkort wel proberen!
  De manier waarop je de portretten hebt uitgesneden kunnen me niet zo bekoren, ik vind ze vaak nogal abrupt afgekapt, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

  Groet Loes

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s