13 reacties op “Seizoengedachten

 1. Ja ik kom er ook veel te weinig in de AWD maar voor mij is het dan ook een heel eind reizen vanuit Zwolle. Je hebt heerlijke foto’s geschoten met als meest opvallende het damhert ‘op het hek’ wat een grappig moment heb je daar vastgelegd. De absoluut mooiste foto van dit blog vind ik de eerste van de strandgaper (nog nooit van gehoord) die kan wat mij betreft zo vergroot aan de muur, supermooie kleuren, heel mooi licht en dat beetje schuim er bovenop….TOP!

  Liked by 1 persoon

 2. De zonsopkomst is een mooie binnenkomer maar de afsluitende foto is ook heel gaaf! Een gevecht tussen damherten meemaken is een leuke meevaller dat zal ik hier in Limburg niet snel treffen. Wat de schelpen betreft val ik het meest op de eerste van de reeks. Er zit iets mysterieus in deze foto waar ik niet goed de vinger op kan leggen.
  Mijn favoriet is het hert die op het hek lijkt te zitten. Deze foto is echt hilarisch ! Waarschijnlijk ook once in a lifetime.
  Groetjes,
  Sandra

  Liked by 1 persoon

 3. Een mooi stukje AWD waar ik te weinig kom. De Zilk is voor mij toch wat uit de richting….maar als ik dit zie…moet ik toch eens die kant op…Die natte duinvallei op de laatste foto vind ik erg mooi. De lange sluitertijd foto’s zijn heel geslaagd, leuk speeltje. De eerste foto van de strandgaper vind ik de mooiste van de reeks. Grappige foto van het hert op het hek. Tenslotte de ijskristallenspiraal, erg mooi, ik heb dit jaar te weinig van dit soort foto’s gemaakt ( we hebben ook maar een dag of 3 rijp gehad geloof ik). groetjes Ghita

  Liked by 1 persoon

 4. Een hele mooie serie Dick en ik heb van alle foto’s genoten. De zonsopgang met de boompjes is werkelijk supermooi ook al had je zelf liever een andere compo gehad. De berijpte bladeren en groen is geweldig (die van mij komen nog) en ik moest echt wel lachen om je “Damhert imiteert vogel
  ” hahahahahaha…geweldig! De 1e foto van de strandgaper is ook werkelijk een prachtig exemplaar maar dat zijn de andere ook hoor. Werkelijk een prachtige en sfeervolle serie.
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 5. Je begint al direct met prachtige landschapsopnames. Dat vroege licht brengt altijd wat extra’s. De “besuikerde” varens vind ik ook heel mooi gelukt, zoals met die onverwachte spiraal. Hert op draad: een voltreffer. Zo zie je maar zelden. De Van Limburg Stirum vallei ademt altijd een enorme rust. Het wel verbluffend hoe de natuur zich heeft ontwikkelt na het dempen van het oorspronkelijke kanaal. De strandfoto’s vind ik top: prachtige gapers. Samen met de niet genoemde foto’s geven ze een mooi beeld van een welbestede dag.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 6. Hai Dick,

  Mooi hoor die foto’s met lange sluitertijd. Fijn speelgoed zo’n filter. Knappe opening van je bericht, want die twee boompjes maken een tweetal prachtige foto’s, hoewel ik de eerste mooier vind qua compositie. Maar ja, dan had je dat zonnetje er waarschijnlijk niet goed opgekregen bij die tweede.
  Het springende hert is een voltreffer. Die zal je niet snel nog eens maken. Knappe platen ook van de schelpen. Top.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

 7. Wat een prachtige plaatjes laat je weer zien, ik heb weer genoten van begin tot eind ; de zonsopkomst is mooi vastgelegd, de berijpte blaadjes en de strandgaper vind ik het allermooist, super gedaan en gestoeid met het 10-stops filter is ook altijd een uitdaging, goed gelukt ! Groetjes Adria

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s