12 reacties op “Januari-IJstijd 1: Zuidpier

 1. Mooie serie foto’s, prachtig die ijskristallen. Jaloers ben ik op de zeehond, die heb ik nog nooit in het wild gezien. Prachtig vind ik het bevroren ribbeltjesstrand en heel mooi de scheermessen met tegenlicht.

  groetjes van Ank

  Like

 2. Een hele mooie reeks met een paar juweeltjes die er wat mij betreft echt uitspringen. Bijzonder fraai vind ik de ijskristallen, de ekster en het scheermes met de flare. Maar niets ten nadele van de andere foto’s, hoor. Nogmaals: mooie serie!

  Liked by 1 persoon

 3. Hai Dick,

  Prachtige winterse beelden. Mooi scherpteverloop ook in die platen. Ik zie dat de zuidpier jou weer niet de vogelbeelden heeft gegeven, die soms wel mogelijk zijn. Het blijft een lastig gebied en je moet echt geluk hebben om op de juiste plek op de juiste tijd te zijn. Je scheermessen zijn wel weer top en ook de foto van het strand met ijs en sneeuw is top.

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

 4. Die ijskristallen vind ik dan ook echt geweldig. De winterse sferen zo nog mooier! Dit miste ik hier in het West-Friese maar bij jou zie ik echt hele gave foto’s hiervan. Wat is dat ijskristal dan toch ook mooi zeg! Die ekster komt ook mooi uit de verf zo. Het meshelft is ook een fraaie serie. Wat leuk dat je ook een zeehondje zag 😀 je mag van mij vaker naar het strand voor dit soort plaatjes 🙂

  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 5. Hoi Dick,
  De Zuidpier en omgeving blijven verrassen. De winterse plaatjes zijn hiervan wel het meest opvallende voorbeeld. Zo’n buitenkans als deze heb je knap benut, want het heeft een hele reeks onverwachte beelden opgeleverd. Ook het mooie licht in de namiddag heeft een belangrijke rol gespeeld. Wat vogels betreft was het zo te zien wat stilletjes. Het hoort erbij, gelukkig wonen we er niet al te ver vandaan om voor een herkansing te gaan.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 6. Prachtige foto’s laat je weer zien, je kristallen zijn erg mooi en heel bijzonder is het bevroren zeewater met het geribbelde zand. Maar het allermooist vind ik je scheermesjes; zulke warme kleuren met mooi scherptediept, klasse weer ! Groeten Adria

  Liked by 1 persoon

 7. Ha die Dick, verwacht ik een blog vol vogels, zie ik volop prachtige macrofoto’s van ijs en rijp.
  De meeuwen lieten zich goed fotograferen. En leuk die zeehond. Het scheermesje met tegenlicht vind ik ook erg geslaagd, dat heb ik laatst zelf ook geprobeerd. Maar met de vogels viel het verder toch wat tegen zo te zien.
  groetjes Ghita

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s