10 reacties op “Struinen op de Veluwe

 1. Het is natuurlijk fantastisch dat je zoveel goeie en mooie foto’s maakt om zo’n lang blog te kunnen maken. Het enige nadeel daarbij is dan ook dat ik , eenmaal onderaan geraakt, weer terug naar boven moet om opnieuw mijn reactie samen te stellen. Gaandeweg bedenk ik namelijk altijd al wat ik over bepaalde plaatjes wil zeggen maar aan het eind weet ik het niet meer.

  Nu dan, …. Te beginnen met het drone aanzicht van de jonge dennetjes. Dat vind ik een supermooie foto en ik dacht meteen dat ik dat de mooiste zou gaan vinden.
  Dan na een tijdje lezen en scrollen over de verrassende bloeiende heide kwam ik bij de bijrol vossenbes. Ook dat is een heel geslaagde foto. Jouw druppelfoto’s mogen er heel vaak wel zijn trouwens. De eikels konden me minder boeien maar dan een gevuld glaasje (beker) is wel weer erg leuk. En toen de Adder ….
  Hoe gaaf is dat om zoiets totaal onverwacht te ontmoeten. Respect voor je lef om gewoon macrofoto’s te gaan schieten. Gelukkig ging je naar huis met de bibbers en had je er tijdens het schieten van de foto’s geen last van. Een prachtig moment en ook heel mooi vastgelegd. Het addertje onder het gras vind ik het meest bijzonder maar de anderen zou ik persoonlijk ook heel graag in mijn verzameling willen hebben.

  Tot zover mijn comment en ik hoop dat je het gered hebt tot het eind 😉

  Liked by 1 persoon

 2. Nog steeds in de herfstsferen, maar weer een prachtige blog, compleet met de googeldoos die je zeker goed onder de knie hebt, veel mooie foto’s weer, waar je met scherpte diepte en sfeer hebt gespeeld, en toch vind ik de adder serie het mooist, wat een ervaring. en heel spannend om dat dier zo dicht te naderen. Maar…missie geslaagd.
  groetjes Ghita

  Liked by 1 persoon

 3. Allemachies!!!! Wat een blog zeg! Ik braaf beginnen met wat ik de mooiste vond en begon met foto 5 (in de vergroting is die echt schitterend!) Daarna door met 6 en 7, maar toen ben ik maar gestopt, want alles wat daaronder zit zijn echt jaloersmakende mooie platen!! Ook hier de tweede foto van de adder met die kop naar voren. Zo GAAF!!!! Ik zie echt groen hoor. Geweldig gewoon. Mijn complimenten.
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 4. Nou, je pakt hier wel uit. Weliswaar herfstbeelden die niet meer in deze maand passen, maar daarom niet minder mooi. De vage goocheltruc en de eikels kunnen mij niet echt boeien, maar de adder des te meer. “Blijf altijd op een afstand gelijk aan de lengte van de slang” kreeg ik ooit als advies. In Nederland heb ik nog nooit een adder gezien, dus ik benijd je wel. Deze topervaring heeft je ook nog mooie platen opgeleverd. Gefeliciteerd!
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 5. Je blog is weer heel goed geslaagd, zowel de foto’s als de tekst, je weet het leuk te brengen en als je dan ook nog eens mooie foto’s laat zien is het een boeiende blog ! je bekermosjes vind ik het allermooist, prachtig zoals je die hebt vastgelegd. Groetjes Adria

  Like

 6. Hai Dick,

  Een behoorlijk aantal prachtige platen wederom, maar deze keer redden ze het niet bij je laatste onderwerp. Adders zijn fantastische dieren om te zien en inderdaad verwacht je dat ze een stuk groter zijn. Ik heb ze een aantal keren gezien en gefotografeerd in Drenthe en zeker de eerste keer is een adrenaline-moment. Het grappige met adders is, is dat ze er opeens zijn. Je loopt 20x langs een bepaald plekje en de 21ste keer ligt er een adder. Meestal komen ze in april tevoorschijn als het boven de 10 graden is. In die periode staat de zon om een uur of 10 op de juiste hoogte en dan kun je ze het beste spotten. Een paar hele mooie foto’s van een supersoort natuurlijk. Heerlijk blogje!

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s