11 reacties op “Herfst in Leyduin

 1. Mn complimenten weer; zelfs een dood varenblad krijg je mooi op de foto ! Prachtige kleuren en mooie softe achtergronden maar vooral het sporenkapsel vind ik supermooi maar ook het beukenblad, heel simpel maar toch heel erg mooi, eigenlijk zijn het stuk voor stuk beautys, ik hoop weer veel van je te zien in 2016, gr. Adria

  Liked by 1 persoon

 2. Hoi Dick,
  De slakkenmaalzwam is een vondst. Weet je ook de Latijnse naam 🙂 ? De macrowereld zit volop verrassingen die je soms met het blote oog mist: druppeltjes, insecten, enz. Het levert de foto’s wat extra’s op zoals je mooi laat zien. Mooie rustige achtergronden en niet veel details die de aandacht afleiden van het onderwerp: je bent er goed in geslaagd om dit te bereiken. Verrassend blijft dat december en januari toch meer mogelijkheden bieden voor macrowerk dan je zou verwachten.
  Hoe doe je dat met het in het mos gaan liggen? Het mos dat ik tegenkom is meestal door en door nat en soms zelfs wat slijmerig. Neem je een flinke lap plastic mee om op te liggen?
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

  • Slakkenmaalzwam=Fungus cibum cochlea, of zoiets… volgens Google.
   Er staat niet dat ik in het mos ben gaan ‘liggen’, Kees! Dat hoeft niet als je een kantelbaar scherm hebt, dan laat je dat aan de camera over! Maar voor het geval dat ik toch moet gaan liggen heb ik idd altijd een opengeknipte vuilniszak in de tas zitten.

   Like

 3. Jeetje Dick!!! Als ik al dit moois zie zou ik bijna wensen dat het alweer herfst was. Wat een prachtige platen laat je hier zien en ook allemaal zo sfeervol. Ik hou enorm van macro en je laat heir menigeen ook echt genieten van deze prachtige vorm van fotografie. Mijn welgemeende complimenten.
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

 4. Leuke herfstserie waarbij de honingzwammen er voor mij uitspringen, dat zandmonstertje is een grappig beestje, nooit gezien, zelfs nog nooit van gehoord. Ook weer lekker met scherpte diepte gespeeld bij de blaadjes, met mooie resultaten.
  groetjes Ghita

  Liked by 1 persoon

 5. Hai Dick,

  Helemaal gemist dit blogje en bij toeval kom ik er nu op terecht. Je laat een prachtige serie foto’s zien en vooral de achtergronden vallen zeer positief op. Daar heb je zeer knap werk geleverd en hoewel de onderwerpen er zeer mooi opstaan, maken de achtergronden de foto’s helemaal af. Wat leuk ook dat je zo’n zandmonster hebt weten te platen. Dat zijn nou dingen die mij bijna nooit opvallen, omdat ik er te weinig aandacht voor heb. Gelukkig lopen er een hoop macro-gekken rond in blogland en laten deze kleine wondertjes van de natuur prachtig zien. Het kan altijd beter, maar deze zijn al erg mooi. Ik denk dat er uit de foto’s van de blaadjes meer te halen valt. Daar ligt nog wel een uitdaging voor je 😉

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s