14 reacties op “De Mooiste Foto’s van 2015

 1. Hai Dick,

  In 2015 ben ik jouw blog gaan volgen en heb daarin enorm veel mooie platen gezien. Wat ik vooral leuk vond, was dat er zo’n grote variatie aan soorten beelden voorbij kwamen. Of het nou dieren, planten, macro-onderwerpen, stadsgezichten, landschapjes of wat dan ook waren, het zag er altijd zeer fraai uit. Dat vind ik knap want het vergt allemaal een ander soort techniek. Je hebt je dus ontwikkelt als allround fotograaf en je ziet toch een grote vooruitgang in de afgelopen jaren. Ik kijk in ieder geval altijd met plezier naar je foto’s en vind je teksten leuk om te lezen. Ga zo door in 2016!

  Veel geluk en gezondheid toegewenst in 2016.
  René

  Liked by 1 persoon

 2. Hallo Dick, een prachtig overzicht van wat je allemaal voor je lens hebt gekregen in 2015. Voor 2016 wens ik je weer veel inspiratie en bijzondere momenten in de natuur en dat daar weer veel mooie foto’s van gemaakt zullen worden. Ik kijk er naar uit.
  Proost,
  Roos

  Liked by 1 persoon

 3. Je hebt een geslaagd jaar achter de rug, met o.a. je publicaties in/op Zoom. Je jaaroverzicht sluit daar naadloos op aan. Fraaie beelden en mooie afwisseling. Mijn favorieten zijn de grutto en de heidelibel.

  Ik hoop dat 2016 voor jouw net zo’n mooie serie oplevert en dat je veel er op uit kunt trekken om te genieten van deze mooie hobby,

  Gr. René

  Liked by 1 persoon

 4. Een hele reeks mooie momenten en erg leuk om nog eens terug te zien. Het ijsvogeltje vind ik persoonlijk toch nog altijd de mooiste maar de eerste foto komt dicht in de buurt.
  Voor dit nieuwe jaar wens ik je veel moois toe en natuurlijk ook voor je vrouwtje.

  Liked by 1 persoon

 5. Je hebt weer prachtige plaatjes uitgekozen, stuk voor stuk zijn het beauty’s. Ik hoop dat je ook dit jaar jaar weer veel foto’s plaatst zodat ik weer inspiratie op kan doen. Groeten Adria

  Liked by 1 persoon

 6. Hoi Dick,
  Ondanks het wikken en wegen – of dankzij – heb je een prachtig gevarieerd overzicht samengesteld. Dat er veel moois niet aan bod is gekomen is wel herkenbaar. Als je het nog eens zou moeten doen zou er net als bij mij waarschijnlijk een ander overzicht uitrollen. Het is maar net hoe je er op een bepaald moment over denkt. Hoe dan ook, de variatie en kwaliteit spreken mij aan. Dat je ook in vakkringen erkenning hebt gekregen maakt 2016 toch wel een succesvol jaar voor je. Ga vooral zo door.
  Daarnaast wens ik jou en je gezin alle goeds toe voor 2016.
  Gr

  Liked by 1 persoon

 7. Hoi Dick,
  een heel mooi overzicht en ja, het is wikken en wegen welke te plaatsen want er zijn zoveel mooie momenten die we graag nog eens zouden laten zien. Jou keuze is een hele mooie en ik ben echt helemaal verliefd op je foto van november “Braambloesem”. Wat is die toch mooi!!!!!
  Ook voor jou en je dierbaren een heel mooi en liefdevol 2016. Dat we ook in dit nieuwe jaar weer van veel mooie natuurmomenten van elkaar mogen en kunnen genieten.
  Groetjes,
  helma

  Liked by 1 persoon

 8. Wat een leuk en afwisselend overzicht. Prachtige momenten en ik kan mij voorstellen dat je soms moeite had met kiezen. Ik mis een beetje jouw prachtige macrofoto’s van paddenstoelen, maar ook dat zal wel met de beperking van 1 foto per maand te maken hebben. Ik had nog even doorgeklikt en ik zag de foto van de roofvlieg, als je er niet bij had gezegd dat ie op een krant zat, was dat niet te zien. Ik vind het een prachtige foto, heb hem volgens mij niet gezien in een van je blogs (of gemist). Ben benieuwd naar wat je in 2016 ons gaat laten zien, ik heb in 2015 genoten van jouw foto’s en vooral jouw macrofoto’s vind ik steeds beter worden.
  groetjes Ghita

  Liked by 1 persoon

 9. Hoi Dick,
  Allereerst wil ik jou en je dierbaren een heel gelukkig en gezond 2026 wensen!
  En natuurlijk ook veel fotoplezier en mooie foto’s! Dat gaat je in het nieuwe jaar ongetwijfeld lukken, want in het afgelopen jaar heb ik weer een flinke vooruitgang geconstateerd, je gaat echt lekker!
  Het verrast mij dat je 12 foto’s hebt kunnen uitkiezen 😉 want kiezen is volgens mij niet jouw sterkste punt, in je enthousiasme wil je alles laten zien. Ik zou je toch de raad willen geven om strenger te selecteren, hoe moeilijk dat ook is, maar ik ben er echt van overtuigd dat je blogs er alleen maar mooier en beter door worden. Natuurlijk mag je deze raad lekker naast je neer leggen en gewoon je eigen ding blijven doen hoor 😉
  Dan over dit mooie jaaroverzicht: allemaal fraaie beelden en een fijne afwisseling. Als altijd met een prettige lezend verhaal, daar ben je goed in.
  De kristalglazen zijn een prachtige openingsfoto ( wel in het groot bekijken, dan zie je de haarscherpe kristalletjes), de ijsvogel springt er uit door kleur en scherpte, en ook een erg mooie achtergrond, en ook je braambloesem verdient een extra compliment.

  Groetjes Loes

  Liked by 1 persoon

 10. O, o, wat verschrikkelijk mooi allemaal zo bij elkaar en ook prachtig achter de linkjes. Ik heb geen voorkeur, allemaal fijn om maar te kijken. (Wel blij dat ik mijn kolibrievlinder niet in mijn overzicht heb gestopt, want die kan bij lange na niet tippen aan die van jou.)
  Ik wens je een net zo fantastisch (of nog beter) nieuw fotojaar toe in alle vredigheid en gezondheid.
  Hartelijke groet, Dianne

  Liked by 1 persoon

 11. Als nieuwkomer ben ik wat laat, maar beter laat dan nooit en ik moet bekennen dat ik een grote bewondering heb voor al jouw foto’s. Ik zou niet kunnen zeggen welke ik de mooiste vind, ze zijn gewoon allemaal prachtig en uniek! Ik wens je hierbij een al even mooi en uniek fotojaar en natuurlijk ook een gezond en gelukkig jaar.
  Vriendelijke groet, Heidi

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s