8 reacties op “Herfst in Elswout

 1. Wat een kleurenpracht. Zo had ik het een week later niet. Kwam het door het ontbreken van de zon toen ik er was, of had ik mijn camera instellingen toch op bewolkt moeten zetten. Ik ben wel benieuwd naar jouw instellingen en of je nog hebt nabewerkt, ik vind jouw kleuren wel heel mooi warm (en echte herfsttinten). de inienienie paddenstoeltjes zijn ook weer erg mooi.
  Tja, nu de herfst maar voort blijft duren is zo’n blogje met herfstfoto’s ook helemaal niet erg. Zou de winter nog gaan komen?
  groetjes Ghita

  Like

  • Hoi Ghita, als de zon niet schijnt dan zou ik sowieso de WB op ‘bewolkt’ zetten, dat scheelt enorm! En een zonnetje erbij helpt natuurlijk ook wel! Ik heb deze foto’s allemaal met WB op ‘schaduw’ gemaakt, je loopt tenslotte onder een balderendek. De kleuren worden dan veel warmer. Als je in RAW fotografeert (kan de lumix ook), dan kun je dat altijd achteraf nog bijregelen natuurlijk.
   Ik heb er in de nabewerking niet zo heel veel meer aan gedaan: ietsje meer verzadiging en helderheid toegepast en de gele en groene tinten een spatje donkerder gemaakt. Verder natuurlijk waar nodig de belichting wat gecorrigeerd.
   Groetjes,Dick

   Like

   • Mijn ervaring is dat het allemaal per camera verschilt. In mijn geval zet ik de witbalans alleen maar op bewolkt als het erg zonnig is met veel blauwe lucht, anders wordt alles bij mij te blauw.
    Meestal kies ik daglicht/zonnig, maar de laatste tijd ga ik ook vaak voor de automatische witbalans, de keuze van de camera zorgt dan voor verrassende kleuren. Gelukkig valt in RAW alles aan te passen 😉

    Groet Loes

    Like

    • Ben ik met je eens, Loes. Meestal fotografeer ik ook op de auto-stand en dat gaat vaerrassend vaak goed, maar deze keer had ik het eens anders gedaan om de resultaten meteen op de display te zien. Hoe dan ook: de wb is erg belangrijk en bepaalt voor een groot deel de sfeer…
     Groet, Dick

     Like

 2. Goeiedag zeg!!! Wat een prachtige kleuren en wat een gave foto’s.
  ook je “lampjes” zijn geweldig om te zien. Prachtig vastgelegd. Al deze platen kunnen zo in een natuurboek. Ik moet zeggen dat ik er toch wel een beetje met jaloers blikken naar kijk hoor. Mijn complimenten.
  Groetjes, Helma

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s