10 reacties op “Dauwtrappen en Afkikkeren

 1. Zo die zijn weer heel erg mooi ! Heerlijk om naar te kijken, je sepia foto vind ik verrassend mooi (weer een idee opgedaan) de zonneharpen met refelectie in het water is top, het kronkelend kanaaltje met hert is net een schilderij zo mooi, de langpootmug fraai in beeld gebracht zo ook de hoornaar, alles bij mekaar weer een heerlijke blog om te bekijken, Groeten Adria

  Liked by 1 persoon

 2. Van de landschapsplaatjes vind ik de zonneharp veruit het mooist, een prachtige plaat. Insecten bedekt met dauwdruppeltjes doen het steeds weer goed. Als ik ze tegenkom kan ik ze moeilijk weerstaan. Waarom zou ik ook. Jij laat hier een aantal schitterende beelden van zien. Boomkikkers hebben voor jou de spanning er lang in gehouden, maar de bekroning is toch wel gekomen met een boomkikker op een braam. Zo wil je het inderdaad graag. Dit was een zeer geslaagde wandeling.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 3. Een prachtige serie laat je hier weer zien. Zowel de landschapsfoto’s met de verhullende mist. Maar de insecten nog bedekt met de dauwdruppels vind ik pure juweeltjes. En dan de boomkikkers die heb je ook weer mooi kunnen vastleggen, zeker die waar ze op de bramen zitten. Dat vond ik ook zo leuk toen mij dat gelukt was in het gebiedje hier in Limburg.
  Al met al weer heel fraaie beelden.
  Groeten,
  Roos

  Liked by 1 persoon

 4. Hoi Dick!!

  fantastische platen, je kon dus niet tegen het zonnetje lopen, maar wat je nu hebt is ontzetten mooi, vooral de foto met de zonneharpen!
  Dan de foto van de dauwdruppel met de juffers en libellen…super gedaan
  en de Bktjes sluiten de rij…fantastische blog met mooie bokeh rondjes en prachtige achtergronden
  Complimenten

  gr. Nieske

  Liked by 1 persoon

 5. Sepia wordt niet vaak gebruikt maar goed dat je het eens probeert, best leuk inderdaad. Eindelijk je bedauwde libel, heel kleurrijk en mooi. De kikkertjes blijven leuk .. maar het mooist in deze serie vind ik toch de spinnenwebben en spiegelende druppels.

  Liked by 1 persoon

 6. hoi Dick,
  Ik zie dat ik deze blog heb gemist, prachtige foto’s waarbij ik de pareltjes in het spinnenweb en de dichtbij foto van de bedauwde heidelibel het mooiste vind. Maar de horenaar is ook top, wat heb je die goed zeg, en wat een griezel is het. De boomkikkers blijven leuk, daar moeten we nu weer op wachten tot ergens eind mei ofzo.
  groetjes Ghita

  Liked by 1 persoon

 7. Hoi Dick,
  een heel mooi sfeerblog waarbij ik de sepiafoto erg mooi vindt. Ook de druppels met de weerspiegelingen erin zijn prachtig om te zien net als de libellen onder de dauw. Ik kijk best wel even met jaloers blikken naar je boomkikkers op de bramen. Dat is de wens van menig fotograaf die de boomkikkers fotografeert. Ook je Boomleeuwerik is heel mooi vereeuwigd. Heel fijn blog met mooie sfeerbeelden.
  Groetjes,
  Helma

  Liked by 1 persoon

 8. Het verbaast mij altijd hoe jij het voor elkaar krijgt om in een paar uurtjes een flink eind te lopen en dan ook nog tijd overhoudt om een heleboel geslaagde foto’s te maken.
  Leuk dat je de boomkikkers nu eens op de bramen vond, mooie plaatjes!
  De bedauwde libel is ook erg mooi.
  De kleurtjes in de vleugels zijn volgens mij chromatische aberratie? Zoom maar eens flink in, dan zie je waarschijnlijk die groene en rood/paarse randjes. Bij open diafragma heb je daar eerder last van. Lensfoutje dus, mijn lens heeft er ook last van, maar ach wat is last? Het zijn toch mooi gekleurde vleugeltjes!

  Groetjes Loes

  Like

  • Paar uurtjes? Bijna 6, Loes! Maar daarvan heb ik dan weer wel een uur op de ijsvogel zitten wachten….

   Bedankt voor het meedenken over de kleurzweem. Omdat ik hier maar twee kleuren zie verschijnen, zou het best CA kunnen zijn (kleur bokeh. Ik kan het met mijn fotobewerkingsprogje ook ietsje onderdrukken als ik aan de CA-correctieknoppen draai, maar – zoals je zegt – waarom zou ik het doen. Het is best mooi. Ik vind het wel vreemd dat ik het met deze lens nooit eerder heb gezien. Het zou dan toch ook bij andere onderwerpen (dan dauwdruppels) waarneembaar moeten zijn. Misschien net de juiste lichtinval?

   Groet, Dick

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s