11 reacties op “Pyreneeën 3: Franse Fladderaars

 1. Wauw, die kolibrievlinder heb je echt heel goed erop gekregen,mooi scherp, knap want dat ding is razendsnel. De koninginnepage vind ik misschien nog wel mooier, wat een prachtvlinder en ook die staat er top op. De andere vlinders heb je ook mooi, maar die zijn toch wat gewoner, de rupsen vind ik ook leuk.
  groetjes Ghita

  Like

 2. Kolibrivlinders zijn uiterst lastige gasten, heb het nog nooit geprobeerd met zo’n snelle sluitertijden maar dat loont toch wel want het zijn schitterende platen geworden.
  Was wel even spannend met die Franse gendarmes, stel je voor dat je in een cel belandt door een stel Kolibries haha.
  Je onbekende vlinder is volgens mij een Heivlinder, misschien een zuidelijke Heivlinder.
  Een staartblauwtje staat bij mij ook nog op het wensenlijstje. Samen met het tijgerblauwtje waren ze deze zomer wel in Nederland gesignaleerd. Leuk dus dat je die op de foto hebt.

  Liked by 1 persoon

 3. Mooi blog! Genoten!
  Het zijn ook heel knappe foto’s geworden van de kolibrievlinder. Ik heb ‘m ook, (niet zo mooi als hier) er zaten elke avond twee in mijn tuin, maar het vergt veel geduld en volharding en heel veel foto’s. En je moet de ruimte hebben.
  De koninginnenpage heb ik in geen jaren gezien.

  Liked by 1 persoon

 4. Wonderlijke mooie serie van al deze vlinders. Uiteraard val ik met de koninginnepage de deur binnen want wat is die mooi zeg! Ook de serie van de kolibrievlinders is echt geweldig. Daarnaast vind ik vooral het Staartblauwtje heel erg mooi. Mooi gefotografeerd ook trouwens. De rupsen zijn ook helder en mooi van detail. Foto’s waar je ook echt trots op mag zijn. Ik heb er in ieder geval enorm van genoten. Klasse!
  Groet, Helma

  Liked by 1 persoon

 5. Hoi Dick,
  De Pyreneeën hadden op vlindergebied veel meer te bieden dan La Gomera. Wat een prachtige beelden van de kolibrivlinder heb je uiteindelijk kunnen maken. Tot voor kort kende ik deze soort niet eens. De koninginnepage is ook een schoonheid. Mazzel dat je die uiteindelijk toch mooi in beeld kreeg. Die gendarmes hadden blijkbaar niet veel te doen. Als ze een beetje opletten moeten ze toch wel kunnen zien dat je foto’s maakte van iets onschuldigs.
  Groet, Kees

  Liked by 1 persoon

 6. Wauw wat een prachtige serie !!!!! Die kolibrievlinder vind ik super daar je die niet veel ziet en hij ook zo vlug is PRACHTIG !!!! De andere zijn ook heel mooi maar de kolibrievlinder steekt er uit voor mij persoonlijk ☺

  Liked by 1 persoon

 7. Ik dacht dat ik hier al op gereageerd had, maar waarschijnlijk alleen een reactie op FB.
  Maar Dick, wat een prachtige serie. Voor mij is de koninginnenpage het hoogtepunt, maar dat is niet alleen omdat je foto’s wonderschoon zijn, maar ook omdat ik die page ook zo graag eens wil platen. De kolibrievlinder staat er ook prachtig op, maar dat is er eentje die ik ook uitgebreid heb kunnen fotograferen dit jaar in Frankrijk. Het enige dat ik een beetje jammer vind, is dat je zo’n snelle sluitertijd hebt gekozen. Ik heb juist het tegenovergestelde gedaan omdat ik graag de beweging in de vleugels wilde accentueren. Maar razendknap dat dit vlindertje er zo mooi scherp opstaat.
  Prachtige blogje deze keer (Hahahahahaha…………….)

  Groet,
  René

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s